Haberler

Narenciye Tanıtım Grubu Rusya'da Atağa Geçti

NTG (Narenciye Tanıtım Grubu) Rusya’nın Türkiye’den daha fazla narenciye alması için atağa geçerek, Rusya’daki tanıtım faaliyetlerine hız verdi.

NTG (Narenciye Tanıtım Grubu) Rusya'nın Türkiye'den daha fazla narenciye alması için atağa geçerek, Rusya'daki tanıtım faaliyetlerine hız verdi. NTG Başkanı Ali Kavak, Rus halkına daha fazla Türk narenciyesi tüketmeleri çağrısında bulunarak, "Hayat, kalitesiz yaşamayı affetmeyecek kadar kısa. Kuşkunuz olmasın ki biz narenciye söz konusu olduğunda bu hakkı teslim ediyoruz" dedi.

AKİB'den ( Akdeniz İhracatçı Birlikleri) yapılan yazılı açıklamaya göre, Narenciye Tanıtım Grubu sektörün en büyük ve stratejik ihracat pazarı konumundaki Rusya'da kapsamlı tanıtım ve iletişim faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda NTG üyeleri Rusya'da "Rusya Sağlıklı Türk Narenciyesi Tüketiyor" temasıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya NTG Başkanı Ali Kavak, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Ünal, Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı ve NTG Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Sin katıldı.

Toplantıda Rus basın mensuplarına seslenen NTG Başkanı Kavak, Rus insanının en sağlıklı ve güvenli gıdayı hak ettiğini söyledi. Rus halkının yanında olduklarını ve tarihe dayalı komşuluk ilişkilerini geliştirmek için üzerilerine düşeni yapmaya devam edeceklerini belirten Kavak, "Bizim üzerimize düşen şey, her koşulda Rus halkının sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak ve onların sofralarını Türkiye narenciyesinin mutluluk veren lezzeti ile buluşturmaktır. Hayat kalitesiz yaşamayı affetmeyecek kadar kısa. Kuşkunuz olmasın ki narenciye söz konusu olduğunda bu hakkı teslim ediyoruz" diye konuştu.

"RUSLARIN TÜKETTİĞİ NARENCİYENİN 432 TONU TÜRKİYE'DEN"

Rusların her yıl tükettiği 1,7 milyon ton narenciyenin 432 bin tonunun Türk narenciyesi olduğuna işaret eden Kavak, Türkiye'nin 1,4 milyon tonluk narenciye ihracatının üçte birinden fazlasını Rusya'ya yaptığının altını çizerek, "2013 yılında, Türkiye'nin Rusya'ya narenciye ihracatında yüzde 17 artış yaşandı. Ancak biz daha fazlasını öneriyoruz. Tüm Rusya'yı daha fazla Türk narenciyesi tüketmeye davet ediyoruz. Size en yakın narenciye ülkesiyiz. Bu yakınlık hızımız ve mükemmeliyetçiliğimizle birleşiyor. Bilin ki en taze narenciye Türk narenciyesidir" ifadelerini kullandı.

Türk narenciyelerini rakiplerinden üstün kılan nitelikleri de anlatan Kavak, coğrafi avantajların yanı sıra doğallıktan ve gıda güvenliğinden taviz vermeden üretilen narenciyelerin fiyatlarının da halen rekabetçi olduğunu kaydetti. "Gönderdiğimiz her bir meyvenin hijyen, sağlık ve kalite koşullarını yerine getirip getirmediğini titizlikle kontrol ediyor ve Rus halkının narenciyenin en lezizini, en tazesini ve en sağlıklısını tüketmesi için uğraşıyoruz" diyen Kavak, uzun ve yorucu bir kış geçiren Rusya topraklarında narenciyenin çok önemli bir gıda kaynağı olduğunu da vurguladı.

Kavak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rus halkının sağlık ve enerji fışkıran bu kaynağı daha fazla tüketmesi için Türk narenciyeciler olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Rus tüketicilerin değişen taleplerini de takip ediyor, kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü Rusya bizim en kıymetli müşterimiz ve biz de onların en önemli tedarikçisiyiz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Federasyonu Ali Kavak Akdeniz Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title