Haberler

Kombassan Holding İMKB'de İşlem Görmeye Başlıyor

Yurtiçi ve yurtdışında 18 şirket ve 32 işletme ile faaliyet gösteren Kombassan Holding, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başlıyor.

Yurtiçi ve yurtdışında 18 şirket ve 32 işletme ile faaliyet gösteren Kombassan Holding, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başlıyor. Şirket hisseleri 23 Kasım 2012 tarihinden itibaren "KOMHL" koduyla 2. Ulusal Pazar'da işlem görecek.

Anadolu sermayesinin önde gelen kuruluşlarından Kombassan, İMKB'de işlem görmeye başlıyor. Kombassan'ın, Bizim Menkul Değerler tarafından yürütülen kotasyon süreci başarı ile tamamlandı. Şirket, 23 Kasım 2012 tarihinden itibaren mevzuat gereği İMKB 2. Ulusal Pazar'da işlem görecek. İşleme açılacak olan Kombassan'ın kodu ise KOMHL olarak belirlendi.

Kombassan hisselerinin İMKB'ye kotasyon süreci, Bizim Menkul Değerler ve Kombassan yöneticilerinin katıldığı bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Borsaya kotasyonla birlikte hisselerin kolaylıkla alınıp satılabileceğinin altını çizen Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, "2007 yılında göreve gelen Kombassan Holding'in yeni yönetimi, gurubun marka ve karlılığını yükseltmek için gayret sarf etmektedir. Bu gayreti gösterirken de ben merkezli değil, biz merkezli ve şeffaf hareket etmekteyiz. Kombassan Holding, güçlü ve dinamik yapısıyla dikkatleri üzerine toplayarak, her geçen yıl faaliyet gösterdiği alanlara yenisini ekliyor. 2012 itibariyle, Kombassan Holding'in yurt içi ve yurt dışında 18 şirketi ve 32 tesisinde yaklaşık 6 bin civarında çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor" diye konuştu.

"ÜSTÜN PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKİYOR"

Kombassan Grubu'nun, büyüme ve karlılık alanlarındaki üstün performansını hemen hemen her yıl aldığı ödüllerle taçlandırdığına dikkat çeken Şahin, "2011 yılında İSO'nun (İstanbul Sanayi Odası) yaptığı 'Türkiye'nin en büyükleri' sıralamalarına ilk bine 6 şirketimizle girerek, başarılarımızın karşılığını almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm şirketlerimiz hem teknolojisiyle, hem karlılığıyla, hem de büyüme konusundaki üstün performanslarıyla dikkatleri çekiyor" dedi.

Grup şirketlerinin faaliyet gösterdiği alanda önemli bir performans gösterdiğini anlatan Şahin, "Bu gün Kombassan için ayrı bir önem taşıyor. 1988 yılında kurulduğundan bu yana 72 bin ortağıyla Anadolu sermayesinin en güçlü markalarından birisi haline gelen şirketimiz İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başlıyor. Bu da mevcut ve potansiyel ortaklarımızın şirketin finansal performansından hak ettikleri payı alabilmeleri anlamına gelirken, potansiyel yatırımcılar için de yüksek karlılık ve büyüme hedeflerine sahip bir şirkete ortak olma anlamına geliyor" dedi.

YILLIK YÜZDE 15,5 BÜYÜME

İMKB'de işlem görmeyle ilgili tüm onayların alındığını ve ortaklara yapılan çağrının ardından bugün itibarıyla şirketin yüzde 10 oranındaki hissesinin işlem görmek amacıyla kaydileştirildiğini anlatan Bizim Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Fatma Selçuk ise, Kombassan'ın güçlü bir finansal yapıya sahip olduğunu aktardı. Kombassan'ın 23 Kasım 2012 tarihinden itibaren işlem görmeye başlayacağını kaydeden Selçuk, "Kombassan'ın yıllık ortalama ciro büyümesinin yüzde 15,5 seviyesinde olmasını bekliyoruz. Bu sene sonu itibarıyla 1 Milyar TL'yi aşacak cironun, 2015 sonunda 1 milyar 757 milyon TL'ye ulaşması bekleniyor. Kombassan'ın bu dönemde en hızlı büyümeyi yıllık yüzde 24 ciro artışı ile gıda segmentinde yapması bekleniyor. Mevcut durumda ise en fazla ciro payının yüzde 34 ile inşaat ve yapı grubunda olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

1 MİLYAR TL CİRO

Kombassan'ın 2011 sonunda 892 milyon TL ciro elde ettiğini kaydeden Selçuk, bu rakamın 2012 ilk 9 aylık sonuçlara göre 735 milyon TL'ye ulaştığını belirterek, "2012 sonunda bu rakamın yaklaşık bir milyar TL düzeyinde olmasını öngörüyoruz. Yatırımlara baktığımızda ise Kombassan; son iki yılda yaptığı 128 milyon TL'lik yatırıma ek olarak önümüzdeki 3 yılda 384 milyon TL daha yatırım planladı" ifadelerine yer verdi.

1 MİLYAR TL'NİN ÜZERİNDE ÖZKAYNAK

Kombassan Holding'in 2012 dokuz aylık mali tablolarına göre maddi duran varlıklarının değer artış fonu dikkate alınmadan özkaynaklarının 713 milyon TL seviyesinde olduğunu kaydeden Selçuk, değer artış fonları ile grubun konsolide özkaynaklarının 1 milyar TL'nin üzerinde olduğuna dikkat çekti. Kombassan'ın 2011 yılındaki brüt karlılık oranının yüzde 15.9 seviyesinde gerçekleştiğini anlatan Fatma Selçuk, 2015 yılında karlılık oranının yüzde 18'i aşmasını beklediklerini ifade etti.

Grubun yıllık yüzde 28,8 FAVÖK artışı hedeflediğine dikkat çeken Selçuk'un verdiği bilgilere göre, Kombassan'ın yatırımlarının tamamlanmasıyla en hızlı FAVÖK artışının inşaat ve yapı grubunda olması bekleniyor. 2011'de toplam FAVÖK artışının yüzde 20'sini oluşturan inşaat grubunun payının 2015'te yüzde 30'a çıkması tahmin ediliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bizim Menkul Değerler Haşim Şahin Kombassan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title