Haberler

Jcr Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen."Erteleme Kararının, Fed'in Piyasalarla İletişimini Daha da...

JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, Fed'in  varlık alımlarını azaltmaya yönelik kararı ertelenmesine ilişkin, "Kararın, Fed’in piyasalarla iletişimini daha da karışık hale getireceğini öngörüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, Fed'in  varlık alımlarını azaltmaya yönelik kararı ertelenmesine ilişkin, "Kararın, Fed'in piyasalarla iletişimini daha da karışık hale getireceğini öngörüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Ökmen,  yazılı açıklamasında, varlık alımlarının azaltılması kararının tekrar gündeme getirilmesi ve takviminin netleştirilmesi beklenen tarihin, bütçe tartışmalarının netleşeceği tarih olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu dile getirdi.

Ökmen, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya yönelik kararını ertelemiş olmasının, küresel risk iştahını tekrar canlandırarak ve satış ağırlıklı yatırımcı tepkisini alış ağırlıklı hale döndürerek yükselen ekonomiler ve Türkiye açısından var olan kırılganlıkların yaratmaya başladığı tahribatı geçici olarak erteleyeceğini ifade etti.

Orhan Ökmen, şunları kaydetti:

"Fed'in bu erteleme kararı, piyasa fiyatlarının anlamsızca aşırı dalgalandığı dönemi takip edeceği beklenen daha tanınabilir ve tahmin edilebilir piyasa trendlerine dönüş sürecine ve beklentilerine zarar vermiştir. Daha uzun ömürlü reaksiyonların yaratacağı volatilite aralığını artırdığını ve Fed'in piyasalarla iletişimini daha da karışık hale getireceğini öngörüyoruz. Düşük faizler yoluyla varlık fiyatlarının artması biraz daha devam edecektir.  Fed'in 2008 yılından bu yana devam eden bu büyük müdahalesi, finansal araçların birçoğunun fiyatlarını biraz daha bozacaktır.  Özellikle petrol fiyatlarında yaratacağı artışlar Türkiye açısından ilave maliyetler doğuracaktır." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

orhan ökmen türkiye fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title