Haberler

Jandarma 2 bin 200 Adet Zigana Marka Tabanca Aldı

Güncelleme:

Jandarma'nın açtığı yarı otomatik tabanca alım ihalesi sonuçlandı. İhaleyi kazanan firma 2 bin 200 adet Zigana F marka tabancayı jandarmaya teslim etti.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın bir süre önce açtığı yarı otomatik tabanca alım ihalesi sonuçlanırken, ihaleyi kazanan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş, 2 bin 200 adet Zigana F marka tabancayı Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim etti.

SİLAHLAR JANDARMAYA TESLİM EDİLDİ

Başta ABD olmak üzere 30'a yakın ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla sektöründe önemli bir yere sahip olan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş, 20-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Jandarma Genel Komutanlığı'nın düzenlemiş olduğu 9x19 mm Yarı Otomatik Tabanca Alım İhalesi'ne girdi. Sırasıyla "Tabanca işlerlik kontrol testi, Tetik kuvveti kontrol testi, Yüksek basınçlı atış testi, Fonksiyonel atış testi, Mermi hızı kontrol testi, Parça değişilebilirlik testi, Dağılım testi, Zorlaştırılmış atış testi, +55 derece sıcak ve -33 derece soğuk şartlandırma atış testi, ömür mukavemet atış testi, düşme testi ve tuz testlerini geçen ve ihaleye giren rakiplerine göre fark oluşturan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş, ihaleye konu olan ZİGANA F marka tabancalarını, 10 Kasım 2015 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı' na teslim etti.

"PEK ÇOK İLKE İMZA ATTIK"

Konuyla ilgili bilgi veren TİSAŞ Yönetim Kurulu üyesi Gökçen Alemdaroğlu, TİSAŞ'ın 1993 yılında başlayan macerasında gelinen noktayı özetledi. Yıllık 45 bin adet tabanca üretim kapasitesine sahip olan TİSAŞ'ın 7.65 mm'lik tabancası Fatih 13'ü 1994 yılında üretmeye başladığını hatırlatan Alemdaroğlu "Dünya markaları ile rekabet etmek, müşterilerine çağdaş ürün ve hizmet sunabilmek amacıyla TİSAŞ, araştırma ve geliştirmeye özel bir önem vermiş, bu doğrultuda pek çok ilke imza atmıştır. Üretimi devam eden Zigana modellerinin 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri, ithalatına ve bu ülkede kullanımına izin vermiştir." dedi.

"AMACIMIZ, SİLAH SEKTÖRÜNDE..."

Alemdaroğlu, Türk Savunma Sanayii'nde tabanca üretiminde önemli bir yere sahip olan firmalarının son olarak Jandarma Genel Komutanlığı'nın açtığı yarı otomatik tabanca alım ihalesini tek başına kazandığına dikkat çekerek "Amacımız; silah sektöründe sürekli gelişim içinde olmak, değişen ve gelişen talepleri doğrultusunda ürünler üretmek ve böylece global rekabet ortamında ismi marka olarak anılan, özellikle tercih edilen ve aranılan lider bir kuruluş olmaktır.

Bilgi ve deneyimi teknoloji ile birleştirmek, müşteri talepleri doğrultusunda Ar-Ge'ye dayalı ürünler tasarlamak, üretmek, sürekliliğini sağlamak, azami ölçüde savunma sanayimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmak temel hedeflerimizdir. Bu doğrultuda firmamız dünyanın değişik ülkelerinde düzenlenen fuarlara davet edilmekte ve gelen taleplere karşılık vermektedir." şeklinde konuştu.

"2016'DA DAHA İYİ TEKNOLOJİ İLE HİZMET VERECEĞİZ"

Alemdaroğlu, üretimlerinin yüzde 90'ının dış pazara yönelik olduğunu, yüzde 10'unun ise iç piyasaya pazarlandığını ifade ederek 2016 yılı itibarıyla yeni silah modelleriyle ve daha da güçlendirilmiş teknolojik altyapısıyla Türk Savunma Sanayii'ne önemli katkılar sağlamaya devam edeceklerini ve inovasyonda kalite çıtasını yükseltmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Trabzon Teknoloji Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (36)

ONURLU BİR KÜRT:

HAYIR GÖRMEYESİNİZ İNŞALLAH

5
95
yanıtYanıtla
T.C.:

SEN NE GÖRECEĞİNİ DÜŞÜN. . .

yanıt26
yanıt2
YENİ NESİL SÜPER KAHRAMAN ''LAZMAN'':

ONURLU BİR KÜRT MÜ???HAHAHAHAA TAMAM LAN TAMAM YETER KARNIMA AĞRILAR GİRDİ BU NASIL BİR ESPRİ BÖYLE:))

yanıt3
yanıt0
zaza:

kıskanma evladım

yanıt1
yanıt0
EfeMobil-ANDROID:

Helal olsun Yerli malı yurdun malı .

45
2
yanıtYanıtla
sedat:

milli bir silahı tercih etmeleri beni sevindirdi

37
1
yanıtYanıtla
LutfiMobil-IOS:

GURUR VERİCİ DEVAM ALLAH ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN DAHA GÜZEL SLAHLAR GÖRMEK DİLEĞİ İLE

33
4
yanıtYanıtla
AngaralıMobil-ANDROID:

La mal bebe(amedli) sen yurt dışında yaşadığın için yerli olmuyor sana

28
2
yanıtYanıtla
amedli:

neden yerli silah alınmıyor

1
24
yanıtYanıtla
levent:

amedli kafan iyi tozu çok çektin galiba yada okuman kıt zigana marka tabancalar TÜRK yapımıdır

yanıt23
yanıt2
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title