Haberler

İzmir Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'nda Geri Sayım Başladı

Güncelleme:

Agroexpo Eurasia 8. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ve Animalexpo 4. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı hazırlıkları tamamlandı.

Tarım ve hayvancılık sektörünün en önemli buluşma platformu olan Agroexpo Eurasia 8.Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile eşzamanlı olarak düzenlenen Animalexpo 4. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı hakkında düzenlenen basın toplantısında, tüm hazırlıkların tamamlandığı ve fuara bu yıl 160 bin ziyaretçinin beklendiği belirtildi.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Musa Bakan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Yeşilli, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Yusuf Yeşil, Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Tomar ve Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan'ın katıldığı toplantıda İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın Türk Tarım sektörüne katkıları masaya yatırıldı.

Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, fuarı geçen yıl 557 firma ve 144

bin sektör profesyonelinin ziyaret ettiği bilgisini verdi ve

bu yıl hedef büyüttüklerini açıkladı: "Geçtiğimiz sene 557 firma ve temsilcinin yer aldığı fuarımızı 144 bin sektör profesyoneli ziyaret etmiştir. Bu sene ise katılımcı ve ziyaretçi hedefimizi daha da arttırdık. Bu sene Agroexpo Eurasia ve Animalexpo'da 592 katılımcı yer alırken, tarafımızdan gerçekleştirilecek olan 1.100 otobüs organizasyonu ile sektör çalışanlarımızı gelişen teknolojilerden haberdar olmasına vesile olacağız. Yaptığımız tanıtım ve reklam çalışmalarının sonucunda da bu sene 160 bin ziyaretçinin fuarı gezeceğini öngörüyoruz. Uluslararası Departmanımızın yoğun çalışmaları ile fuar kapsamında 3. Tarım İthalat ve İhracat Günleri düzenlenecektir. Bu çerçevede 50 ülkenin Agroexpo Eurasia'ya katılımı sağlanırken aralarında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İspanya, İtalya, Kanada, Kazakistan, Kıbrıs, Macaristan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Sudan, Sırbistan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan'ın bulunduğu alım heyeti ziyareti gerçekleşecektir."

Açık alanda gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Sergi Alanı ile İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarları bir ilke daha imza atacak. İzmir'in İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Kaymakamlıklar ve sektörel kooperatifleri tarafından açılan standlarda, İzmir'e özgü yöresel ürünlerin tanıtımı, tüm Türkiye'den ve yurtdışından gelen ziyaretçilere en etkin şekilde yapılacak.

Tarım Fuarlarının en büyük eksiği olan Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Sergi Alanı, bu sene İzmir'de meraklıları ile bir araya gelecek. İzmir Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği aracılığı ile fuarda boğa, düve, inek, saanen keçisi, sakız koyunu, teke, oğlak gibi büyükbaş ve küçükbaş hayvan sergileme alanı yer alacak. Ziyaretçiler oğlaklarla hatıra fotoğrafı çektirebileceği gibi, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla ilgili meraklarını giderebilecek.

Fuarda düzenlenen seminerler arasında; 'Organik Tarım Girdisi Olarak Doğal Zeolitlerin Önemi / Küçükbaş Hayvan Beslemede Yeni Yaklaşımlar, Kompost ve Faydaları, İşletme Körlüğü, Asidoz, Hayvansal Atıkların Yeme Dönüştürülmesi, Sığırlarda Erken Laktasyon Beslemesi, Buzağı İshalleri, Beslenmesi ve Bakımı, Eti Maden İşletmelerinin Tanıtımı ve Tarımda Bor Kullanımı, Elektronik Kimliklendirme ve Profesyonel Sürü Yönetimi, Organicul- I Mikrobiyal Gübre, Hayvancılık İşletmelerinde Haşere - Karasinek Mücadelesinin Önemi ile Hayvan Hayvan Hastalıklarının Tanısında Laboratuarın Yeri ve Önemi ile Besi Hayvancılığı' konu başlıkları uzmanlar tarafından ele alınacak.

Girişte ücret alınmayacak olan fuar, 20-22 Eylül tarihlerinde 10: 00-19: 00 saatlerinde, 23 Eylül Pazargünü ise 10: 00 - 17: 00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ziraat Mühendisleri Odası Yusuf Yeşil Yeşilli İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title