Haberler

İncı Akü'den Çevreci Fabrika

İnci Akü Breeam Belgeli (Çevre Dostu) Yeni Tesisinin Temelini Attı.

TÜRKİYE'nin önde gelen akü üreticilerinden İnci Akü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 100 bin metrekare alan üzerine kuracağı Breeam Belgeli (Çevre dostu) yeni tesisinin temelini attı. 40 milyon euro harcanarak iki yıl içinde bitirilmesi hedeflenen fabrikada kullanılacak enerjinin de çatıya yerleştirilecek güneş pahelleriyle sağlanacak.

İnci Akü'nün sürdürelibilir çevre anlayışıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde üç etap halinde yaptıracağı çevre dostu fabrika için temel atma töreni düzenlendi. ISO 14001 çevre yönetim sistemi belgeli Konkor İnşaat tarafından yapılacak fabrikanın temel atma törenine, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral Zaim İnci, İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci, İnci Akü CEO'su Göksel Paker, Manisa Organiza Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, inci akü çalışanları ile davetliler katıldı.

Törende konuşan İnci Akü CEO'su Göksel Paker, binek araçlar için yılda 4,5 milyon adet akü üretimi yaptıklarını ve Ortadoğu ile Avrupa'da büyük pazar payına sahip olduklarını söyledi. Yeni tesis ile hedeflerinin yılda binek araçlar için 7 milyon adet akü üretimi olduğunu ifade eden Paker, ''İç ve dış pazarda söz sahibi olmayı istiyoruz. Artık dünyaya daha fazla entegre olacağız. Sadece akü değil, enerji de depolayacağız. Yeni tesisimizin çatısan kuracağımız güneş panelleriyle depolanacağımız enerjiyi akü üretimi ve titislerimizde kullanacağız' diye konuştu.

Yeni tesisin İnci Akü'nün Ar-Ge ürünü olduğunu ifade eden Paker, ''Tesisimiz daha az enerji kullanılan, su tasarrufu sağlayan, daha çevreci ve doğal kaynakları daha fazla koruyan bir yerleşke olacak. Yeni ürünlerimizi de 2011 yılı ocak ayından itibaren piyasaya süreceğiz. Bunun yanı sıra İnci Akü olarak elektrikli otomobil üretimi konusunda atılımlar yapıyoruz. Bir çok çalışmanın içindeyiz' dedi.

İNCİ AKÜ MARŞI'NI OKUDULAR

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim ise temeli atılacat tesisi çin bestelenen ''İnci akü' marşını davetlilerle birlikte söyledi. Dünyanın lider akü markası olacaklarını ileri süren Zaim, ''Başarı önceden belirlenen hedeflere ulaşmaktır. Yaptıklarımızla ne denli başarılı olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Kabına sığmayan bir ekibiz. Bütün enerjimizi bu topraklarda topladık. Sesimiz Spil Dağı'nın üzerinden göklere ulaşsın. Çevre için sürdürülebilirlik politikasıyla yaptığımız yeni tesisimiz şehrin ekonomisine, geleceğine ve her bir çalışanına bereket getirsin' diye konuştu. İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Şerif İnci Eren de, 2012 yılında tamamlanacak olan tesisin ekonomiye büyük canlılık getireceğini savunarak,, çıtayı yükselttiklerir söylmedi.

Konuşmaların ardından İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Şerif İnci Eren ve Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, butona basarak fabrikanın temeline ilk harcı döktü. Tören kokteyle sona erdi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 100 bin metrekarelik alana kurulacak fabrika 40 milyon euro'ya mal olacak. Breeam Belgeli olarak üç etap halinde inşaa edilecek fabrikanın enerjisi de çatısına takılacak güneş enerjisi panellerinden sağlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title