Haberler

Gülle: Herkesin Görev Aldığı Bir Ortam Yaratmak İstiyoruz

Türkiye İhracatçılar Birliği'ndeki (Tim) Başkanlık Seçimine Aday Olacağı Bilinen İtkib Başkanı İsmail Gülle Adaylığını Resmen Açıkladı. Gülle Tim'in Artık Yeni Bir Vitrine ve Söyleme İhtiyacı Olduğunu Belirterek "Başkan Yardımcılarının Daha Fazla Çalıştığı, Sektör Temsilcilerinin Daha Fazla Ürettiği, Herkesin Birlikte Çalışacağı Ortam Yaratmak İstiyoruz" Dedi.

Türkiye İhracatçılar Birliği’ndeki (TİM) başkanlık seçimine aday olacağı bilinen İTKİB Başkanı İsmail Gülle adaylığını resmen açıkladı. Gülle TİM’in artık yeni bir vitrine ve söyleme ihtiyacı olduğunu belirterek "Başkan yardımcılarının daha fazla çalıştığı, sektör temsilcilerinin daha fazla ürettiği, herkesin birlikte çalışacağı ortam yaratmak istiyoruz" dedi.

TÜRKİYE İhracatçılar Birliği’nin 9 Eylül’de yapılacak seçimli genel kurulunda başkanlık için aday olmasına kesin gözüyle bakılan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle de adaylığını resmen açıkladı. TİM’in artık yeni bir vitrine, söyleme, ihtiyacı olduğunu belirten Gülle "Tek adam değil, herkesin çalışacağı, herkesin proaktif olarak fikir üreteceği bir yönetim tarzını oluşturmak istiyorum. Tek adamlık görüntü, her yere yetişmeye gayret eden bir TİM başkanı çok sağlıklı çalışamaz. Bu açıdan başkan yardımcılıklarının daha fazla çalıştığı, sektör temsilcilerinin de daha fazla ürettiği, herkesin görevin içerisinde olduğu, birlikte çalışacağı bir ortam yaratmak istiyoruz" dedi.

İthalat merkezi oldu

Bugünkü koşullarda üreticilerde umutsuzluk olduğunu kaydeden Gülle şunları söyledi: "Yabancı yatırıma gösterilen ilginin yerli üreticiye gösterildiği bir ortam hazırlamak istiyoruz. Düşük kur ve yüksek faiz ülkeyi ithalat merkezi haline getirdi. Bu açıdan 2023 için koyulan 500 milyar dolar hedefine ulaşmak için üretmeli ve daha çok satmalıyız. Bunu da uzun vadeli bir stratejiyle yapmak lazım. İnsanımıza iş yaratacak yatırımların olduğu bir ortam sağlamak gerekiyor. Sürekli düşük kurdan yakınarak bir yere varamayız. İhracatın başarısı için gerektiğinde hükümetle birlikte çalışarak ortak çözümler aramalı ve öneriler getirmeliyiz."

Tanrıverdi’den destek

1999 yılında ihracatçı birliklerine giren Gülle, 6 yıldır da İTHİB’in başkanlığını yapıyor. Gülle, başkanlık döneminde temsil ettiği sektör adına olumlu bir şeyler yapmaya çalıştığını belirterek şöyle devam etti: "Bu göreve ’hamdım, piştim, oldum’ diyerek talip oldum. 1970’ten beri bu sektörün içindeyim. Gerek kamuyla gerek özel sektörle yaptığım çalışmalarla edindiğim bilgileri, Kendi sektörümün ve diğer sektörlerin sorunlarının çözümü için kullanacağım." dedi. Tekstil ve konfeksiyon sektörünün birlikte hareket ettiğini de söyleyen Gülle, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin desteğinin de arkalarında olduğunu aktardı. Gülle’nin adaylığını açıkladığı toplantıya Hikmet Tanrıverdi’nin yanı sıra bazı İTKİB üyelerinin katılması da Gülle’ye verilen desteği gösterdi.

Oğuz Satıcı’ya gönderme yapmam

OĞUZ Satıcı’nın çok iyi bir çalışma ortaya koyduğunun altını çizen İsmail Gülle "Oğuz Satıcı bizim başkanımız. Satıcı’nın tek başına çalıştığını gördüm. Ona ne gönderme yaparım ne de aleyhinde konuşurum. İhracat 130 milyar dolarlara ulaştı. Belli bir süre sonra 200 milyar dolara çıkabilir. Bunu bir kişiye yıkmak doğru değil. Herkesin üretmesi lazım. Bu işin sorumluluğu büyük. Bu nedenle herkesin aktif olduğu bir sistem gerekiyor" diye konuştu.

İş taraftarlık boyutuna gelmesin

İSMAİL Gülle, seçim sürecinin sürprizlere açık olduğunu belirterek, "Mehmet Büyükekşi, Ali Kahyaoğlu ve Adnan Dalgakıran’le bereber çalışıyorduk. Arkadaşlarımız ortak. Ben de onlar gibi pek çok birlik başkanından destek alıyorum. Destek aldıklarımızın kalben kime oy atacağı da sandıkta belli olacak. Bu süreç, taraftarlık boyutuna gelmemeli; rencide edici olmamalı. TİM’i yıpratmadan, zarar vermeden işlemeli. Pozitif enerjim benim en büyük avantajım" dedi.

Tekstilden karşı aday çıkacağına inanmıyorum

İSMAİL Gülle, Oğuz Satıcı’nın Uludağ Tekstil İhracatçı Birliği Başkanı İbrahim Burkay’ı kendisine karşı aday göstereceğine yönelik bir soruya şöyle cevap verdi: "Oğuz Başkan’ın böyle birşey yapacağına inanmıyorum. En azından inanmak istemiyorum."

Tekstilin oy oranı yüzde 22

9 Eylül’de yapılacak seçimlerde 344 delege oy kullanacak. Delegelerin arasında tekstilin payı ise yüzde 22. İsmail Gülle "Bazı sektörlerden daha çok ihracat yaptıkları ama az delegelerinin olduğu yönünde şikayetler geliyor. Bu durumu eşitlemeye çalışacağız. Ayrıca bütün delegeleri ziyaret edeceğim" dedi.

Büyükekşi misyonu devam ettirir

GEÇTİĞİMİZ günlerde adaylığını açıklayan Mehmet Büyükekşi’nin mevcudun devamı olarak gözüktüğünü kaydeden İsmail Gülle şunları söyledi: "Oğuz Satıcı aday olmayacağını duyurunca, Büyükekşi adaylığını açıkladı. Mevcut misyonun devamı olacak. Adnan Dalgakıran ise değişimi temsil edecek. Ali Kahyaoğlu ise ’Bana bir yardımcılık verseniz de olur’ diyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title