Haberler

Turkcell, Avrupa'nın En Hızlı Büyüyen Telekom Grubu Oldu

Güncelleme:

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell'in 20. yılında Avrupa'nın en hızlı büyüyen şirketi haline geldiğini belirtti.

Turkcell'in 20.yılı dolayısıyla ekonomi basını yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, " Türkiye'de hemen her zaman konuşulan şey, Türkiye'den bir teknoloji şirketi çıksa ve aynı zamanda dünya pazarlarında da başarılı olsa ve hatta dış borsalarda da işlem görse şeklindeki bir duyguydu.

Turkcell bugün tüm kriterlerle bunu başardı ve Newyork Borsası'nda işlem gören ve dünya çapında adından söz edilen şirket haline geldi. Turkcell şimdi Türkiye'nin global markası ve bölgesinin lideri durumunda.

Turkcell ilk kurulduğu dönemde 10 yılda iyimser tahminle ancak 600 bin aboneye ulaşır diye düşünülmüştü.1997 yılında yani kuruluşunun dördüncü yılında 1 milyon aboneyi aşan Turkcell bugün 35.2 milyon aboneye ulaştı. Turkcell bugün faaliyet gösterdiği 9 ülkenin beşinde pazar lideri durumunda.Bugün yeni bir şirket kursanız 20 yılda bu başarıyı sağlayamazsınız.Turkcell Türkiye'nin başarı hikayesidir" dedi.

"İŞİMİZ TEKNOLOJİ, İŞİMİZ İNSAN"

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 20 yaşına gelen Turkcell'in gelecek 20 yılda daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirterek şunları söyledi:

"Bugün bizim gurur günümüz. Turkcell'in 20 yıllık başarı öyküsü, bizler için olduğu kadar tüm Türkiye için gurur vesilesi. Milyonlarca insanı birbirine bağlayan, teknolojisiyle yeni bir dönemin kapılarını açan Turkcell, müşterilerine daima en iyi, en üstün hizmeti vermek için çalıştı. Turkcell ekipleri uzak yakın, kar kış demeden dağın başına, denizin ortasına, iletişimin gücünü taşıdılar. Bu sayede artık Türkiye'de mobil ve fiber iletişim altyapısı, dünyanın en iyilerinden biri oldu. Turkcell tam 20 yıldır, Türkiye'ye ve insana kattığı değeri her gün daha da iyiye götürmek için durmaksızın çalışıyor.Bugüne dek dünyada ve ülkemizde birçok ilke imza atarak, ilk günden bu yana Türkiye'de sektörün lideri olduk. Bununla yetinmedik, 9 ülkede 71 milyonu aşan müşterimize hizmet götürerek bölgenin de lideri olduk. Lider olmanın sorumluluğunu hiçbir zaman unutmayarak altyapı ve teknolojiye yaptığımız yatırımların yanında insana ve ülkeye de yatırım yaptık. "İşimiz teknoloji, işimiz insan" görüşüyle hareket ettik."

"GELECEĞİN İYİ İŞLERİNE YATIRIM, SESTE VE MOBİL İNTERNETTE BÜYÜMEK STRATEJİK ÖNCELİK"

Turkcell'in kuruluşunda sadece ses hizmeti veren bir GSM operatörü olduğunu ve zaman içinde ürün ve hizmetlerin arttığını ve çeşitlendiğini ifade eden Ciliv " 2007'de en büyük işimiz ses, yani konuşma idi. Ancak 3G ile birlikte herşey değişti. Son yedi yılda ses gelirleri nerdeyse sıfır büyüdü.Buna karşın mobil internet ve fiber internet işi çok hızlı büyüdü. Önümüzde mobil internetin tüm iş yapma şekillerini değiştireceği muazzam bir 10 yıl var.İş hayatında bugün CEO'ların yüzde 90'ı dışarda müşterilerinin yanında.Kimse ofisinde oturmuyor.İş hayatının yanı sıra eğitim ve sağlıkta da muazzam değişimler olacak" diye konuştu.

Ciliv, Turkcell'in geleceğe yönelik stratejik önceliğinin ses işinde ve mobil internette de büyümek olduğunu vurgularken,operasyonel mükemmelik ve verimliliğe odaklanacaklarını, geleceğin iyi işlerine yatırım yapacaklarını söyledi. Ciliv,bilgisayarların küçülmeye devam edeceğini, giyilebilir teknolojinin öne geçeceğini ve Turkcell'in de eğtim, sağlık, bankacılık sektörlerinde hizmete ilişkin olarak mobil internet, dijital servisler, nesnelerin interneti, bulut teknolojisine odaklanacağını kaydetti.

20 YILDA 600 MİLYAR DAKİKA KONUŞMA VE 566 MİLYAR SMS

Ciliv, dünyada ekonomik krizin etkisini artırdığı bir ortamda gerçekleşen 3G ihalesinde, Turkcell'in 422 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar TL) ile en yüksek teklifi vererek 2009'da A sınıfı olarak 3G lisansı almasının ardından bu alana büyük yatırım yaptıklarını belirterek " Türkiye'de şu an 36 bin 270 noktda baz istasyonumuz müşterilerimize daha kaliteli bir iletişim ve kapsama alanı sunmak için hizmet veriyor. 2G'de kapsama oranımız yüzde 99.4 ve 3G'de ise yüzde 86.1 düzeyinde bulunuyor.Kapsama alanı konusunda bizden daha fazla yatırım yapan yok"dedi. Turkcell'in çağrı merkezlerine de değinen Ciliv, 20 yılda Türkiye'nin dört bi yanında çağrı merkezi yatırımları yaptıklarını ve toplam çağrı merkezi sayısının 16'ya ulaştığını belirterek" Van-Erciş'teki çağrı merkezimiz ile Karaman'daki çağrı merkezimizde topam istihdamın yarısını engelli vatandaşlarımıza tahsis ettik"diye konuştu. Rakamlarla Turkcell'in 20 yılını da aktaran Ciliv, geçen 20 yılda 566 milyar SMS gönderildiğini ve Turkcell abonelerinin 600 milyar dakika konuşma yaptığını, toplam 177 milyar MB veri alınıp gönderildiğini söyledi.

"ASIL YOLCULUK YENİ BAŞLIYOR"

Ciliv konuşmasında şu görüşleri dile getirdi: "Bugün mutlulukla görüyoruz ki 5 yıl önce yaptığımız 3G, fiber internet ve mobil servis yatırımları bugün devam eden büyümemizin temel nedeni oldular. Bu yatırımlar sayesinde Turkcell son 2 yılda Avrupa'nın en hızlı büyüyen telekom grubu olmayı başardı. Gelecekteki başarımız için de bugün eğitim, sağlık, finans gibi alanlara odaklanarak müşterilerimize daha fazla değer yaratmak için çalışıyoruz. Geçmişe gururla, geleceğe ise büyük bir umutla bakıyoruz. Turkcell, daima en yeni, en ileri teknolojinin Türkiye'deki adresi olacak. Dünyaya damgasını vuran ilklerde Turkcell imzasını görmeye devam edeceğiz.Tüm müşterilerimize ve bu 20 yıllık başarı öyküsünde emeği geçen tüm çalışanlarımıza Turkcell adına şükranlarımı sunuyorum. Çok daha büyük başarılara imza atmaya hazırız. Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor."

620 MİLYON TL SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerine de değinen Ciliv şu bilgileri verdi: "İlk günden bu yana sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluklarla yarattığımız değer 620 milyon TL'ye ulaştı, milyonlarca kişiye dokundu. Kardelenler Projemiz ile maddi yetersizlikleri nedeniyle eğitimine devam edemeyen on binlerce kız çocuğuna destek verdik. Ekonomiye Kadın Gücü Projemiz ile mikro kredi, teknoloji, satış, pazarlama ve eğitim desteği verdiğimiz dar gelirli kadın girişimcilerimizi ekonomiye kattık. Geleceği Yazanlar Projemiz ile Türkiye için yerli mobil yazılım seferberliği ilan ederek öğrencilere, yazılımcılara, sektör profesyonellerine daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı sunduk. 5 ayda 17 bin gencimiz projeye dahil oldu. Geleceğe Koşanlar ve federasyon işbirliklerimizle bireysel spor dallarında başarısının çıtasının yükselmesine katkıda bulunduk."

20. YILA ÖZEL KAMPANYALAR

Genel Müdür Ciliv, 20.yıla özel kampanyalar hazırladıklarını ve yıl boyunca sürecek kutlamalar kapsamında Turkcell'liler, her ayın 20'sinde özel hediyeler kazanacağını belirterek, konuşma, mesajlaşma, internet ve hayatı güzelleştiren Goller Cepte, Turkcell TV, Turkcell Müzik, Akıllı Depo gibi farklı servislerin 18 Nisan Cuma günü itibariyle 2222'ye SURPRIZ yazıp mesaj atarak kayıt olan Turkcell'lilere hediye edileceğini söyledi. 20.Yıl kutlamaları, Anadolu'da yapılacak etkinliklerle devam edeceğini ifade eden Ciliv, Anadolu'daki 20. Yıl etkinlikleri kapsamında 20 yıl boyunca Türkiye'de iletişime damga vurmuş teknolojik ürünlerin, reklamların ve Turkcell'in teknolojiyle sağladığı katkının sergilendiği Turkcell Çadırı yoluyla yeni ürün ve hizmetlerin anlatılacağını, teknoloji tanıtımları ve birçok eğlenceli aktivite ve yarışmanın Turkcell müşterileriyle buluşacağını kaydetti. Ciliv, etkinliklerin 30 Nisan Çarşamba günü ilk olarak Bursa'da başlayacağını ve ardından Manisa, İzmir, Denizli, Antalya, Konya, Mersin, Kayseri, Samsun'da devam edeceğini söyledi.

KURUCULARIN DEĞERLENDİRMESİ

Toplantıda ayrıca Turkcell'in kurucularından Murat Vargı ile Mehmet. Emin Karamehmet'in 20. yıl dolayısıyla ifade ettikleri görüşler de aktarıldı. Murat Vargı 20.yıla özel hazırlanan videoda şöyle dedi: "Turkcell'in kuruluşu için bu projeye 1988 yılında Thorsten Press ile birlikte başladım. Türkiye'de insanları bu yatırıma inandırmak için çalmadığım kapı kalmadı, çünkü büyük bir projeydi. İnsanlar inanamıyordu. Avrupa da çok cesaret edemiyordu. Macera Ocak 1993'te başladı. 10 senede Türkiye'de abone sayısının kötümser bir tahminle 300 bin, iyimser bir tahminle 600 bin olacağı düşünülüyordu.İnsanlar fani ama şirketler yaşıyor. Benim dileğim, Turkcell'in Türkiye'ye hizmet etmeye daha nice nice 20 yıllar boyunca devam etmesi."

Mehmet Emin Karamehmet ise şu değerlendirmede bulundu: "Fikrin sahibi Murat Vargı bazı arkadaşlarla birlikte geldi, bir toplantı yaptık ve çok kısa zamanda, aşağı yukarı aynı gün karar verdik. Ondan sonra işin ihale kısmı başladı. 3-4 kez ihaleye girdik. Birinci gelen şirket imzalamakta tereddüt etti. Bizi davet ettiler. İlk 100 bin aboneye ulaşmak 1 yıl gibi bir biraz zaman aldı ama ardından hızla büyüdük. Bizim yatırımlarımız daha fazla olduğu için daha hızlı büyüdük ve Turkcell'in başarısından çok mutlu olduk."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Süreyya Ciliv Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title