Haberler

Akkuyu Projesinde Büyük Muamma Sürüyor

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, büyük bir muamma haline gelen Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmaların durmasına yönelik olarak kendilerine ulaşan bilgi olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Rusya ile ortaya çıkan gerginlik sonrası, Mersin'in Gülnar İlçesi'ne inşa edilen Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmaların durmasına yönelik olarak kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını söyledi. Elban, ihracatçılara yönelik olarak da her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.

RUSYA'DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Rus Rosatom şirketinin kuruluşu olan Akkuyu NGS, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde sahadaki inşaat çalışmalarını durduğunu belirtmişti. Anadolu Ajansı ise Rus resmi haber ajansı Ria Novosti'nin resmi kaynaklara dayandırdığı haberinde, Akkuyu NGS çalışmalarının devam ettiğinin söylendiğini duyurmuştu.

"BİZE ULAŞMIŞ HERHANGİ BİR BİLGİ YOK"

Lütfi Elvan, seçimlerden sonra milletvekili seçildiği Mersin'e ilk ziyaretini yaptı. Kentteki temaslarına Mersin Valiliği ziyaretiyle başlayan Elvan, Vali Özdemir Çakacak tarafından karşılanırken 2 çocuk da çiçek verdi. Elvan, kendisinden yardım isteyen 2 kişiyi de dinledikten sonra valilik makamına geçti. Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, kentin sorunlarının çözümü noktasında muhalefet partileri ve sivil toplum öregütleriyle de istişare halinde anlattı. Elvan, gazetecilerin, Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki çalışmaların durdurulduğu iddiasını sorması üzerine şu cevabı verdi:

"Hayır. Şu aşamaya kadar bize ulaşmış herhangi bir şey söz konusu değil. Biliyorsunuz özellikle ihracatçılarımıza yönelik bazı tedbirleri aldık. Bu tedbirleri almaya da devam edeceğiz. Elbette biz Rusya ile böyle bir sıkıntının yaşanmasını istemiyoruz. Mümkün olduğu ölçüde bu konuda bir hassasiyet içerisinde bir davranış sergiliyoruz. Umuyoruz ve bekliyoruz ki aynı hassasiyeti Rusya da gösterir."

HAVALİMANINI YAPACAĞIZ

Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili gelişmelerin sorulması üzerine de Elvan, şunları söyledi:

"Çukurova Bölgesel Havalimanını yapacağız. Her hangi bir sıkıntımız söz konusu değil ancak dün gece Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla görüştüm. Ulaştırma Bakanımız, özellikle teklif verecek olan firmaların ek süre istemesi yönünde bir talepleri olduğu şeklinde bir bilgi aktardı. Bu yatırımlarımızın her birini gerçekleştireceğiz. Kimsenin kaygısı, tereddüdü olmasın."

Elvan, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Burada Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz tarafından çiçekle karşılandı.

CİHAN HABER AJANSI MUHABİRİNE ENGEL

Bakan Elvan'ın Vali Çakacak'ı ziyaretinde bir sorun yaşanmazken Cihan Haber Ajansı muhabiri Hasan Küçük, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyarette Valilik Basın Müdürü Sultan Cihan tarafından engellendi. Cihan, talimatın Elvan'ın basın danışmanından geldiğini belirterek CHA muhabiri Küçük'ün diğer programlara da alınmayacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Federasyonu Gülnar İlçesi Mersin Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500

Yorumlar (6)

mühendiger:

ülkenin cennet yerlerine yapılan nükleer santraller kalbimize saplanan hançerdir. .

21
3
yanıtYanıtla
ASABİ:

EN HAYIRLISI OLDU TÜRKİYE ŞİMDİLİK NÜKLEER BELADAN KURTULDU UMARIM TAMAMEN İPTAL OLUR

0
1
yanıtYanıtla
arif:

rusların nükleer santrali 10 yıl sonra patlatmayacağını kim garanti edebilir. bu kadar salak bir hükümeti dunya görmemiştır. madem büyük ülkeyız kendi santralımızı nıye bız yapamıyoruz. peki cahılız teknolojımız yok o zaman bu tehlıkelı işi japonlara yaptıralım yada korelılere en azından onlarla bir husumetımız yok

0
0
yanıtYanıtla
t.cMobil-ANDROID:

arkadaslar bende istemiyorum nukleer santral ama mecburuz buna.cunku enerjide disa baamliligi azaltmak gerekiyor.ayni zamandada cari acigida azaltmis oluyor devlet.bunlar yillik milyar dolarla odeniyor disariya.nukleere karsiysak zamada karsi gelemeyiz,cunku turkiye elektriin yuzde 40ni disaridan ithal ediyor

0
0
yanıtYanıtla
osmanlı:

reıs senınleyz atom ürett lutfen :((((((((((

0
0
yanıtYanıtla
halk:

reıs atoom ıstyoruzz sen bu işi hall edrsın reıs

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title