Haberler

Bakan Yıldız'dan 'Uzan Grubu'na İlişkin Açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Polonya'da Uzan Grubu ile ilgili yürütülen tahkim sürecine ilişkin olarak, "Tahkim davası, ÇEAŞ ve Kepez hisselerinden dolayı Bakanlığa karşı açıldı."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Polonya'da Uzan Grubu ile ilgili yürütülen tahkim sürecine ilişkin olarak, "Tahkim davası, ÇEAŞ ve Kepez hisselerinden dolayı Bakanlığa karşı açıldı. Davayı kazandık; ancak mahkeme, dava masraflarının da Uzan Grubu tarafından ödenmesine karar verdi. Mahkeme 5 milyon dolar civarındaki mahkeme masrafının ödenmesini hükmetmişti. Biz bu parayı bu hafta içerisinde aldık" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Bankası AB Direktörü Lazslo Lovei'yi makamında kabul etti. Yıldız, kabulün ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bakan Yıldız, Polonya'da Uzan Grubu ile ilgili yürütülen bir tahkim süreci olduğunu belirterek, tahkim davasının ÇEAŞ ve Kepez hisselerinden dolayı Bakanlığa karşı açıldığını ifade etti. Yıldız, davayı kazandıklarını ancak mahkemenin dava masraflarının da Uzanlar tarafından ödenmesine karar verdiğini bildirerek, "Mahkeme 5 milyon dolar civarındaki mahkeme masrafının ödenmesini hükmetmişti. Biz bu parayı bu hafta içerisinde aldık" şeklinde konuştu. Yıldız, Türkiye'nin istikrarına, enerji yapılanmasına, kanunlarına aykırı işler yapanlara yönelik mücadelelerinin süreceğini belirterek, "Vatandaşımızın sırtına yapışan kene gibi, bunların yaptığı olumsuzlukların giderilmesi adına, bu davaların tarafsız tahkim süreci içerisinde lehimize sonuçlandığını söylemiştim. Aynı zamanda mahkeme masraflarını da alacağımızı belirtmiştim. İşte bunlardan bir tanesi, 5 milyon dolarlık kısmı aldık" dedi.

"230 MİLYAR DOLARLIK DAVA LEHİMİZE SONUÇLANDI"

Başka bir gazetecinin, "Uzan Grubu'nun yeni bir dava açma girişimleri var mı?" sorusuna Yıldız, "Uzanlar ilk seçildikleri dönemde 230 milyar dolar civarında dava açtılar. Bu rakam Türkiye'nin 2002 yılındaki gayri safi milli hasılasına denk geliyor. Ham dolsun 230 milyar dolarlık dava lehimize sonuçlandı. Bu çok ciddi bir dava. Dünyanın en büyük 10-11 davası arasına giriyor. En son Libananco ile alakalı davaları ile ilgili bir temyiz süreci vardı. Temyiz süreci devam ediyor. Yargı sürecindeki bir durumla ilgili yorum yapmıyoruz" cevabını verdi. Yıldız, söz konusu davanın kendi lehlerine sonuçlanacağına inandığını söyleyerek, kanun çerçevesinde çalışan bütün iş adamlarının yanında olduklarını ve bu anlamda özel sektörü desteklediklerini anlattı. Yıldız, kanunları tanımayan ve kendilerinin kanun olduğuna inananların karşısında olduklarını ifade etti.

Yıldız, 'Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı'nın görev süresini 7 yıl olarak belirlenmesine' ilişkin olarak, "AK Parti'nin yetkili sözcülerinin bu konuyu yorumlayacaklar. Anayasa Mahkemesi kanuni sınırlar içerisinde karar veriyor ve süreci hep beraber takip edeceğiz" dedi.

ENERJİ BAKANLIĞI'NIN DÜNYA BANKASI İLE OLAN İLİŞKİLERİ

Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Dünya Bankası ile olan ilişkilerini hatırlatarak, Bakanlığın ilgili birimleri ile Dünya Bankası'nın çeşitli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Yıldız, bu çalışmaların doğalgaz, iletim ve dağıtım sistemleri ile ilgili çalışmalar olduğunu bildirerek, "Bu çalışmaları zaman zaman beraber bir kısım projelerde beraberce yürütüyoruz. Bu çalışmaların ışığı altında uygulamalarını hep beraber görüyoruz" dedi. Söz konusu çalışmalar içerisinde yenilenebilir enerji kaynakları, yerli kaynaklar, çevre ile olan uyum ve enerji verimliliği ilgili yapılanmaların ayrı bir öneme sahip olduklarını anlatan Yıldız, Dünya Bankası AB Direktörü Lazslo Lovei de görüşmede Türkiye'nin son 10 yılda gerçekleştirdiği reformların görüşüldüğünü bildirdi. Yıldız, enerji konusundaki yatırım ihtiyacı, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjinin payının artırılması konularını görüştüklerini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Taner Yıldız Uzan Grubu Polonya Kepez Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title