Haberler

    Amacımız Sektöre Yetişmiş İnsan Kazandırmak"

    Elektronik Lisanslama Sınavları'nın tanıtım kahvaltısında Wise TV'ye konuşan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, sektördeki insan kaynağı potansiyelini arttırmak için yapmış oldukları çalışmalar ve e-LS sistemi hakkında bilgi verdi.

    Elektronik Lisanslama Sınavları'nın tanıtım kahvaltısında Wise TV'ye konuşan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, sektördeki insan kaynağı potansiyelini arttırmak için yapmış oldukları çalışmalar ve e-LS sistemi hakkında bilgi verdi.

    Sermaye Piyasası Kurulu olarak, uzun bir süredir finansal eğitim konusunu Türkiye'nin gündemine taşımak için çalışmalar yaptıklarına değinen Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, "Finansal eğitim dediğimiz konu; Türkiye'de belli bir yaşa gelmiş, özellikle 18 yaş üstündeki her bireyin finansal konular konusunda, sadece sermaye piyasaları değil bankacılık, sigortacılık, özel emeklilik, bireysel emeklilik, kredi kartı, deprem sigortası gibi tüm finansal konular hakkında kendi başlarına karar verebilecek belli bir düzeye gelmeleri. Tabi ki bu çok kolay bir şey değil. Sermaye piyasaları ve mali piyasaları çok karmaşık konuları içeren ve her gün yeni gelişmelere açık bir alan. Biz bile 30 yılı aşkın bir süredir bu sektörün içindeyiz ama her gün yeni bir şeyler öğrenme ihtiyacını hissediyoruz." diyerek sözlerine devam etti.

    "YATIRIMCILARI DOĞRU AYDINLATAN FİNANS SEKTÖRÜ ÇALIŞANI ELDE ETMEK İSTİYORUZ"

    SPL olarak finansal eğitim konusunda en önemli amaçlarının sektöre yetişmiş insan kazandırmak olduğuna vurgu yapan Ertaş, "Sermaye piyasalarında yatırım yapacak yatırımcılara, doğru ve sağlıklı karar vermelerinde yardımcı olacak, risklerini ölçen ve muhtemel getirileri konusunda yatırımcıları doğru aydınlatan bir finans sektörü çalışanı elde etmek istiyoruz. Bugün burada bulunmamızın nedeni de bu. Bunun içinde insanların bilgi düzeylerini ölçmenin yolu sınav. Daha önce yazılı ortamda yapılan sınavları bundan sonra bilgisayar ortamında yapacak bir noktaya geldik. Amacımız, finans piyasalarında çalışacak kişilerin, özellikle yatırımcılara yatırım danışmanlığı portföy yönetimi konusunda hizmet verecek kişilerin doğru bilgilerle donatılması ve bu bilgilerini de müşterilerine doğru zamanda ve doğru şekillerde aktarmalarına yardımcı olacak bir lisanslama liyakat sistemine geçmek. Bugün de bunun temellerini atmak üzere buradayız." dedi.

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Sermaye Piyasası Kurulu Vahdettin Ertaş Türkiye Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title