Haberler

Altının Düşüşü Fed ile İvme Kazandı

Mehmet Ali Yıldırımtürk: "Altının onsu 1.320 dolara kadar gerileyebilir"

Uluslararası piyasada altının onsu ABD Merkez Bankası ( Fed ) Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarının ardından sert bir şekilde düşüşe geçerek 1.330 dolar sınırına kadar geriledi.

Hafta başından beri Fed kararlarına yönelik tedirginlikle alçalan trendde hareket eden altının ons fiyatının düşüşü dün akşam saatlerinde Bernanke'nin açıklamarının ardından ivme kazandı. Dün günü 1.350 dolar seviyesinin hemen üzerinde kapatan altının onsu bu dakikalarda 1.330 dolar seviyesinden işlem görüyor. Altının onsu nisan ayındaki sert düşüşle en düşük 1.321 dolar seviyesini görmüş ve buradan gelen tepki alımlarıyla bugüne kadar 1.350 - 1.450 dolar bandında hareket etmişti.

Dün gün içinde 1.375 dolara kadar toparlanan altının ons fiyatının, Bernanke'nin açıklamalarının ardından New York Borsasında günü 1.351 dolardan kapattığını belirten AA Finans Analisti Mehmet Ali Yıldırımtürk, satıcılı seyrin ve düşüşün Asya borsalarının açılmasıyla devam ettiğini belirtti.

Yıldırımtürk, Fed toplantısında tahvil geri alımlarına devam kararı almasına rağmen, toplantı sonrası konuşan Başkan Bernanke'nin  bu yıl sonuna kadar yavaşlatılabileceğine yönelik açıklamasının dikkati çektiğini kaydederek, açıklamalardan Fed'in ekonomik verilere bağlı olarak parasal genişlemeyi azaltacağı anlamının öne çıktığını ve ekonomik aktiviteye yönelik tahminlerinde de iyileşme olması nedeniyle satış baskılarının arttığını ifade etti.

"Altının onsu 1.320 dolara kadar gerileyebilir"

Piyasa oyuncularının açıklamaları ile eylül veya en geç aralık ayında parasal genişlemeye son verilebileceği şeklinde algıladığını belirten Yıldırımtürk, değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Dolar diğer para birimleri karşısında toparlanırken altın, diğer kıymetli metaller ve emtia fiyatları geriliyor. Bu sabah saatlerinde Uzakdoğu ve Asya Borsalarında düşüşü ivme kazanan altının gün içinde diğer önemli borsalarda da aşağı yönlü seyrini sürdürebilir. Teknik olarak altın ilk etapta daha önce de test ettiği 1.320 dolara kadar gerileyebilir."

Yıldırımtürk, yurt içinde ise  24 ayar altın fiyatının güne 82,85 TL/Gr'ın altında kalmasıyla 82,00 TL/Gr'a kadar gerileyebileceği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dövize olası müdahalesinin takip edileceğini kaydediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Ali Yıldırımtürk Ben Bernanke Fed Ekonomi Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title