Haberler

5. Avm Yatırımları Konferansı Başladı

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, 20'li yaşların başında olan Türkiye Alışveriş Merkezi (AVM) sektörünün özellikle son 10 yıl içerisinde önemli projelere imza attığını belirterek, "Yerli ve yabancı yatırımcıların"...

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, 20'li yaşların başında olan Türkiye Alışveriş Merkezi (AVM) sektörünün özellikle son 10 yıl içerisinde önemli projelere imza attığını belirterek, "Yerli ve yabancı yatırımcıların iddialı projeleri başarılı performanslarıyla Avrupa ve dünyada parmakla gösterilecek değerler oluşturdu" dedi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen 5. Alışveriş Merkezi Yatırımları Konferansı'nın açılışında konuşan Belgü, bir önceki dönemde eski AYD Başkanı Hakan Kodal ve ekibinin çok değerli projeleri hayata geçirdiğini söyledi.

Belgü, Kodal ve ekibinin sektör için önemli bir yolu açtığını vurgulayarak,

"Biz bu yolda elde edilen başarıları daha da arttırarak devam etmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Yeni yönetim ekibi olarak amaçlarına değinen Belgü, perakendeciler, tüketiciler ve sektörel çözüm ortakları ile birlikte, sektörün sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak üzere başlatılan çalışmaları sürdürülebilir hale getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Belgü, "Henüz 20'li yaşların başında olan Türkiye AVM sektörü özellikle son 10 yıl içerisinde hızlanan gelişimi ile çok özel ve önemli projelere imza attı. Yerli ve yabancı yatırımcıların birbirinden iddialı projeleri başarılı performansları ile Avrupa ve dünyada parmakla gösterilecek değerler oluşturdu" diye konuştu.

-"Alışveriş merkezi sektörü yıllık 50 milyar liralık ciroya ulaştı"-

Belgü, Türkiye'nin, yıllık 50 milyar liralık ciro büyüklüğüne ulaşan alışveriş merkezi sektörü ile Avrupa'da söz sahibi bir konuma ulaştığını söyledi.

Kuruluşunun 5. yılını kutlayan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin organize perakendenin hem yurt içinde hem de yurt dışında büyümesinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Belgü, "AYD, Türkiye'yi birçok uluslararası platformda başarıyla temsil etmeye başladı. AYD, sektör içi verileri, yerli-yabancı yatırımcılara ve genel Türkiye ekonomisine yarar sağlayacak sektör bilgisi haline dönüştürerek sektöre değerli katkılar sağlıyor. AYD'nin, sektörün bilgi paylaşımı ve sürdürülebilir büyümesi adına gerçekleştirdiği en önemli oluşumlarından biri de AVM Yatırımları Konferansları oldu" şeklinde konuştu.

Belgü, konferansın bu yılki başlığının "Farklılaşmanın Anahtarı: Rekabet" olduğunu vurgulayarak, "Sektör büyüyor ve bu büyüme beraberinde rekabeti getiriyor. Bu rekabet beraberinde sektörün başarısını artırıyor. Oluşan rekabet farklılaşmayı sağlıyor" dedi.

-"CRM mi, AVM CRM Kartları mı-"-

Açılış konuşmasının ardından düzenlenen "Sosyal CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) mi- AVM CRM Kartları mı-" konulu panelde konuşan Turkcell Mobil Ticaret Yöneticisi Erkan Taş da, akıllı telefonun kavramaları değiştirdiğini, insanların tüm günlerini akıllı telefonlarla geçirdiğini söyledi.

Taş, insanların cüzdanını kaybettiğinde 15 dakika sonra fark ederken, telefonunu kaybettiğinde 10 saniye içinde fark edebildiğini vurgulayarak,

"Cihazlar sürekli online ve devamlı erişim sağlanabiliyor. Sadakat kartlarını da mobilleştiriyoruz. Turkcell cüzdan ile bunu gerçekleştirdik. Müşterileri sadece alışveriş yapması için değil, mağaza ziyareti yaptığı için de ödüllendiriyoruz. Ticaret, mobil platforma geçiyor, mobil cüzdanlar geliyor. Adım adım farklı bir rotaya gidiyoruz. Mobil cüzdanlar kavramına güveniyorum" yorumunu yaptı.

-"Müşteriler çok fazla mesaj bombardımanına tutuluyor"-

Kanyon AVM Pazarlama Müdürü Çağla Gül, müşterilerin çok fazla mesaj bombardımanına tutulduğunu, diğer taraftan da müşterinin beklentilerinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Gül, müşteri ile olan ilişkilerde müşterinin kendisini değersiz hissetmemesi gerektiğini belirterek, kişisel sınırlarına girmenin müşteriyi mağazan uzaklaştırdığını dile getirdi.

İletişimin tek değil, çift taraflı olması gerektiğine vurgu yapan Gül,

"Kanyonda müşteri bilgileri sosyal CRM üzerinden alınıyor. Kendi müşteri segmentimize göre sosyal ve pazarlama taktiklerimiz var. Dolayısıyla müşterinin bilgilerini zoraki almıyoruz, onlar teknolojiye ulaşmak için kendileri veriyor. En önemli şey müşteriyi dinlemek. AVM, her şeyi kapsayan bir ekosistem. Müşteri sadakatini artırmak için sosyal medyanın daha akıllı kullanılması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

-"Sosyal medyayı tehdit algılayan markalar memnuniyet çalışmalarına özen göstermeye başladı"-

Krombera Kurucu Ortağı Alper Özdemir, sosyal medya kullanımının markalar üzerindeki etkisine değinerek, AVM müşterisinin kendi medyasını yarattığını belirtti.

Özdemir, müşterinin, marka hizmetlerinden memnun değilse anında fotoğrafını çekip, sosyal mecrada paylaşıp, rahatsızlığını dile getirdiğini anlatarak,

"İnsanlar artık çağrı merkezini arayıp yarım saat bekletilip çözüm aramak istemiyor. Sosyal medyayı tehdit olarak algılayan markalar da müşteri memnuniyet çalışmalarına daha fazla özen göstermeye başladı" diye konuştu.

AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulunun ev sahipliğinde düzenlenen konferansa yerli ve yabancı sektör yetkilileri katıldı.

Sektörün bugünü ve geleceğinin tüm yönleriyle irdelendiği konferansta, Türkiye ve dünya ekonomisi de değerlendirilecek.

AVM yatırımcıları ve perakendecilerin, yerli ve yabancı 500'ün üzerinde üst düzey katılımcının bir araya geldiği konferans, yarın da devam edecek.

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Hakan Kodal Türkiye Ekonomi Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title