Haberler

Yeni İş Kuracaklara 30 Bin TL Hibe, 70 Bin TL Faizsiz Kredi

Güncelleme:

Konya'da yeni iş kuracak 600 kişiye, 30 bin lira hibe ve 2 yıl ödemesiz faizsiz 70 bin lira kredi verileceğini duyanlar mülakata yoğun ilgi gösterdi.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası'nın hazırladığı Girişimcilik Eğitim Programına katılarak, 30 bin TL geri ödemesiz (hibe) veya 70 bin TL faizsiz kredi almak isteyenler mülakata katılabilmek için erken saatlerde sıraya girdi.

Konya SMMM Odası'nda günün ilk mesai saatinde 496 kişi sıra numarası alarak beklemeye başladı.

KADINLARIN ÇOĞUNLUĞU DİKKAT ÇEKTİ

Proje ortağı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İş Kurumu temsilcileri, Konya SMMM Odası yöneticilerinden oluşan 4 grup, iş kurmak için destek isteyenlerle birebir görüştü. Görüşmelerde girişimcilerin projeleri dinlendi, ne kadar sermayeye ihtiyaçları olduğu öğrenildi. İş kurmak için gelenler arasında kadınların fazla olması dikkatlerden kaçmadı.

"BÜYÜK İŞ ADAMLARI ÇIKARACAĞIZ"

Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan yaptığı açıklamada, Konya ekonomisine büyük katkı sağlayacak girişimciler arasından büyük iş adamlarının çıkacağını söyledi.

Girişimcilerin bireysel iş kurabilmeleri için güzel bir proje hazırlandığını belirten Turan, "KOSGEB tarafından girişimcilere bireysel anlamda dosyaları kabul edilince 30 bin lira hibe, dilerlerse 70 bin lira sıfır faizli 2 yıl ödemesiz kredi veriliyor. Bunlar Konya ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacak, bireysel anlamda da ileride ciddi iş adamları çıkacak. Mülakattan başarıyla çıkanlar için ilk etapta 4 sınıf oluşturularak eğitim verilecek. Akademisyenler girişimcilere hangi alanlarda daha fazla iş kurulabileceğine yönelik bilgilendirmeler yapacaklar. Çok ciddi projeler çıkıyor. Eğitime katılanlar günlük 20 lira harcırah alacak. Yıl sonuna kadar 600 girişimciyi kurslara dahil edilip iş kurmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

HİBE ALANLAR KENTE 18 MİLYON LİRA KATKI SAĞLAYACAK

Turan, sadece 30 bin lira hibe alacakların Konya ekonomisine 18 milyon lira katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İsmail Turan Türkiye Konya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (4)

BLACK MANdarkblue62@hotmail.com:

HEPSİ YALAN PARASI OLANA HİBE VAR DEVLET İLK ÖNCE SEN BİR AÇ DÜKKANI TÜM MASRAFLARI CEBİNDEN KARŞILA DİYOR 1-2 YIL SÜRÜNDÜRÜYOR ZATEN O SÜREÇTE DÜKKANI BATIRMAZSAN ÖDEDİĞİN PARANIN YÜZDE 40'INI GERİ ÖDÜYOR. TABİ BU PARADAN YARARLANMAN İÇİNDE YAPACAĞIN İŞİN KURUL TARAFINDAN ONAYLANMASI GEREKİYOR. BUNUN İÇİNDE AKP TEŞKİLATINDA BİR DAYININ VARLIĞI GEREKLİ YOKSA FAKİR FUKARAYA GÖRE İŞLER DEĞİL BUNLAR!!! SEN SÜRÜNMEYE DEVAM ET

27
2
yanıtYanıtla
efearcaefearca@hotmail.com:

AYNEN ÖYLE KARDEŞİM.. KOSGEB,KALKINMA AJANSLARI TAM BİR REZİLLİK ABİDESİ.. SÖZDE DESTEK, KİME DESTEK OLDUNUZ ŞİMDİYE KADAR ????? ÖRNEĞİN TRABZONDAKİ DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI,NE İŞE YARAR BUNLAR ???? KİMİ KALKINDIRDI,BİZ NEDEN GÖRMEDİK ? BU KURULUŞLARIN ACİLEN KAPATILMASI LAZIM..!!!

13
0
yanıtYanıtla
rasitdemirrasitdemir55@hotmail.com:

yaa arkadaş önce harcayacaksın sonra sahip olacaksın.oda zaman aşımına ugrar fatura topla ver koskeb ilgilenmesin senle .sadece sana gaz veriorlar,açtıktan sonra senle asla ilgilenmiyorlar.sadece ALLAH yardımcı olur,rızkın varsa yiyorsunuz ekmek..

5
1
yanıtYanıtla
VALAR MORGHULİSazizziza@hotmail.com:

GAYET MANTIKLI EKONOMİYE CANLILIK VERECEK FAKAT MÜLAKATIN PROFESYÖNELCE HAZIRLANMASI GEREK OLASI AKSİLİK DURUMUNDA ZARARA UĞRAYACAKLARI TEĞET NOKTAYI BELİRLEMELERİ GEREKMEKTEDİR. ŞARTLARI NEDİR ACABA BAK KAFAYA YATTI YANİ.

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title