Haberler

15 Bin Liralık Otomobil Türkiye'de Satışa Sunuluyor

Güncelleme:

Hintli Bajaj şirketi vatandaşı Hintli Tata'nın yapamadığını yaparak dünyanın en ucuz aracını çarşamba günü Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen ve dünyanın sayılı motosiklet üretici markalarından biri olan Hintli Bajaj'ın 4 tekerlekli 4 kişilik yeni aracı (Quadricycle-motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) Qute 15 bin lira fiyat etiketiyle Hindistan'dan bile daha önce dünyada ilk kez Türkiye'de satışa sunuluyor. Motosiklet olarak Türkiye'ye giriş yapacak aracın motorunun dışında otomobilden pek bir farkı bulunmuyor.


NANO YAPAMAMIŞTI

Türkiye'nin ardından dünyanın 16 ülkesinde satışa sunulacak aracın lansmanı çarşamba günü Hintli Bajaj'in ve Kuralkan Holding'in üst düzey yöneticilerinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek. Lansman öncesi araçla ilgili yaptığım incelemede, 4 kişilik bu araç Avrupa 4 tekerlekli motosiklet yönetmeliğine uygun ilk Hint malı araç.

Bajaj Qute ekonomik, kolay erişilebilir şehir içi veya köy/kasaba/ilçe hayatı için yeni bir mobilite çözümü niteliğinde sıra dışı bir girişim olarak kabul ediliyor. Zamanında Anadolu'yu kasıp kavuran 3 tekerlekli triportörlerin bir nevi evrimsel uzantısı demek yanlış olmaz.

Vatandaşı Hintli Tata'nın bir dönem uğraştığı ama uluslararası pazarlara güvenlik özellikleri nedeniyle çıkartamadığı Nano'da yaygın biçimde yapamadığını Bajaj bu yolla gerçekleştirmeyi amaçlıyor.



NORMAL EHLİYET YETER

Avrupa Quadricycle standartlarına uyumlu ve hızı saatte 70 kilometre ile sınırlı araçta 13 beygir gücünde 217 cc'lik su soğutmalı motosiklet motoru bulunuyor. Bajaj bu ürünü triportörlerin evrimi olarak görürken, ucuz taşıtların da güvenli olabileceğini kanıtlalmayı amaçlıyor.

Quadricycle tipi araçlar Afrika ve Güney Asya ülkelerinde toplu taşıma için de sıkça kullanılıyor. Kullanmak için ise motosiklet ehliyeti gerekmiyor yani otombil ehliyeti tamamen yeterli. Türkiye distribütörü olan Kuralkan Holding'in motosiklet üretimi yaptığından yola çıkarak 'Acaba bu araç Türkiye'de üretilir mi?" sorusuna yönelik olarak ise şu aşamada gündemde olmadığını öğreniyoruz. Kimbilir kısa sürede belkide üretilebilir.



Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hindistan İstanbul Türkiye Tata Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (97)

hacı bayramMobil-ANDROID:

ülke giriş fiyatı 2000 dolar yani 6000 tl. Devletin harcadığı emekle 15000 tl oluyor. Allah devletimize zeval vermesin. o olmasa kim bizi soyacak.

23
3
yanıtYanıtla
YurttaşMobil-IOS:

Basbakan diyor biz atak helikopter üretiyoruz halbuki helikopterin motoru İtalya üretıyor! Bu nasıl bir yerli üretim

16
9
yanıtYanıtla
elbistanli:

bence bunu makam araci yapmalilar devlet büyüklerimiz ayip yav tennekutusu kola koyun icine bunu alanla bizim burda dalga gecerler valla sakin buraya kimse gelmesin arkasina teneke baglarlar alay konusu olur

14
2
yanıtYanıtla
ong bak:

keşke araçlar 5 bin tl olsa herkesin arabası olur akp bir formül bul artık bu ülkede arabalar 5 bin tl olsun boş ver yerliyi merliyi biz daha ikinci eline binemiyoz peee Allah aşkına bakarmısın tosbağa kadar araba 15 bin tl edermi adam üzerine para koyar kralını alır daha iyi

15
1
yanıtYanıtla
hamza:

insan bu arbanın tipinde strese giriyor. .

14
1
yanıtYanıtla
OksMobil-IOS:

5 binlik motosiklet bozmasını 15 bine satacaklar , vah milletime vah...

11
3
yanıtYanıtla
kürt üm Mobil-ANDROID:

sözüm yurttaş isimle yorum yapan arkadaş senin yaptigin bir şey varmi sen ne yaptin bu zamana kadar yapmiyorsalar gid ozaman sen yap çünkü sen cahilsin yapamasin ve böyle kuş gibi öteersin siz nam korsunuz.tmm haydi bakalim bas yaylan git....akp sizin kötü nuze batıyor akp nin sayesinde su anad a duruyorsunuz tmm

1
13
yanıtYanıtla
YOLADEVAM:

SEN AKP YE TAPMAYA DEVAMET KÜRT ÜM YOLUN ACIKOSUN YOLA DEVAM;

yanıt1
yanıt0
CAN DERSİMLİ:

TÜRK BUNU DAHİ YAPMAYI BECEREMEDİ YERLİ OTO DEYİP AVRUPA ARACINA FOLYO GİYDİRİP GETİRDİLER.

11
2
yanıtYanıtla
vergi vergi vergi:

15 bin tl yarısı vergi = 7500 tl, - 1000 tl distirbütör karı olsa= 6500 - 500 nakliye = 6000 yarısı fabrika karı olsa maliyeti 3. 000 tl.

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title