Haberler

Nabi Avcı Tarih Kitaplarından Neden Rahatsız?

Avcı Burdur'da katıldığı fuar açılışında tarih kitaplarında yapılacak değişikliğe ilişkin soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Burdur'da düzenlenen "2. Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı"nın açılışına katıldı. Avcı, burada yaptığı konuşmada, fuarın Burdurlu üreticiler ve tüm Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bakan Avcı, bir gazetecinin, "Okullardaki tarih kitaplarında değişikliğe gideceğiz demiştiniz. Bu konuda sizi rahatsız eden konular nedir-" sorusuna, "Tek tek tematik şeylerden ziyade, genel perspektifte bir değişiklik yapıyoruz. Tarih bilim yazımının bugün ulaştığı ölçütlere uygun tarih kitapları hazırlayacağız" yanıtını verdi.

Avcı, "Önümüzdeki döneme yetişecek mi-" sorusunu ise "Hepsi değil ama yetiştiği kadarıyla peyderpey. Bunlar birbirini tamamlayan üniteler halinde inşallah çocuklarımıza, öğretmenlerimize kazandırılacak ama tek tek konulardan ziyade, genel tarih yazımı bakışı, tarihi daha toplumsal bir zeminde anlatan kitaplar olacak" şeklinde cevapladı.

Avcı, daha sonra Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret etti. Akkaya, Avcı'ya alaca dokuma ile seramik saklama kabı hediye etti.

Avcı'ya ziyaretlerinde AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz diğer ilgililer eşlik etti.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Sebahattin Akkaya Nabi Avcı Türkiye Burdur Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title