Haberler

Adıyaman'da deprem sonrası açılan okul törenle hizmete girdi

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde Adıyaman'ın Tekpınar Köyü'nde yapılan Eczacıbaşı TEV İlkokulu törenle açıldı. Ayrıca Eczacıbaşı Topluluğu, deprem felaketinin yaralarını sarmak için sağlık birimleri kurdu ve hijyen alanları sağladı.

Eczacıbaşı Topluluğu'nun deprem bölgesine gerçekleştirdiği yardımlar kapsamında Adıyaman'ın Tekpınar köyünde yaptığı Eczacıbaşı TEV İlkokulu'nun açılışı yapıldı.

Eczacıbaşı Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, Topluluk, 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için bölgeye yaptığı aralıksız desteklerine bir yenisini ekledi.

Afetten zarar gören çocukların eğitim ihtiyacını karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde Adıyaman'ın Tekpınar köyünde yaptırılan Eczacıbaşı TEV İlkokulu törenle açıldı. Beş derslikli okulda, ana sınıfı ve ilkokul olmak üzere toplam 69 öğrenci eğitim görecek.

Açılış törenine, Adıyaman Valisi Dr. Osman Vural, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Emre Eczacıbaşı, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Eczacıbaşı Holding ve TEV yöneticileri katıldı.

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Eczacıbaşı, Topluluk olarak Türkiye'de çağdaş, kaliteli ve sağlıklı bir yaşamın bayrağını taşıdıklarını belirterek, "Bunu sadece uluslararası bir sanayi kuruluşu olarak değil, aramızdan 30 yıl önce ayrılan kurucumuz Dr. Nejat Eczacıbaşı'ndan miras aldığımız 'Hepimiz tümümüzden sorumluyuz' anlayışıyla içinden geçtiğimiz zorlu zamanlarda yaralarımızı birlikte sarmaya, destek vermeye çalışarak da yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Birkaç ay önce TEV işbirliği ile 400'ü afet bölgesinden kadın üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 500 üniversiteliye verilen Dr. Nejat Eczacıbaşı Eğitim Bursu Programı'nı hayata geçirdiklerini hatırlatan Eczacıbaşı, şunları kaydetti:

"Afet sonrasında en yaygın görülen olumsuz etkilerden birisi de çocukların nitelikli eğitime erişiminin kesintiye uğramasıydı. Bugün burada, 6 Şubat depremlerinin yıkıcı etkilerinin en çok görüldüğü Adıyaman'da, çocukların hem eğitime erişim hem sporla iç içe olma ihtiyacını karşılayacak okulumuzun açılışı için toplandık. Milli Eğitim Bakanlığı ve TEV işbirliğinde, ana sınıfı ve ilkokul kademesinde toplam 69 öğrencinin faydalanacağı bir okul ile aynı kampüste ortaokula devam eden 59 öğrencinin de kullanabileceği yenilenmiş bir voleybol sahası içeren Eczacıbaşı TEV İlkokulu'nun açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz."

"Anne Çocuk Sağlığı Birimleri" hizmete girdi

Açıklamaya göre, Eczacıbaşı Topluluğu, deprem felaketinin yaralarını sarmak için ayırdığı 300 milyon TL'lik kaynak kapsamında Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya olmak üzere afetten etkilenmiş kişilerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için dört noktada kurduğu anne çocuk sağlık birimlerini de hizmete açtı.

Anne ve çocuk sağlığı izleme ve takiplerinin yapılmasının yanı sıra konteynerlerde yeni doğum yapmış annelerin kullanabileceği emzirme odasının da yer aldığı bu birimlerde, rutin kontrollerin ve taramaların yapılabilmesi için gerekli teçhizatlar bulunduruluyor.

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'daki "Anne Çocuk Sağlık Birimleri"nde aile hekimleri bölge insanına sağlık hizmeti sağlarken, Hatay'daki "Anne Çocuk Sağlık Birimi"nde kadın doğum, pediatri, dahiliye uzmanları ve ebenin yanı sıra ultrason cihazıyla kapsamlı sağlık desteği veriliyor. "Anne Çocuk Sağlığı Birimleri"nde günde ortalama 80 kişinin sağlık hizmetlerine erişimi sağlanıyor.

Tuvalet ve yıkanma alanları

Eczacıbaşı Topluluğu'nun afet bölgesine verdiği önemli desteklerden biri de depremler sonrası ortaya çıkan sorunların başında yer alan hijyen konusunda oluyor.

Afetin ilk günlerinden itibaren deprem bölgesine nitelikli hijyen alanları sağlamak için seferber olan Eczacıbaşı Topluluğu, ilk olarak hızlıca kullanıma başlanması için depremin en çok zarar verdiği illerden Hatay ve Kahramanmaraş'a mobil tuvaletler sevk etti.

Topluluğun VitrA markasının "Herkes için hijyen" anlayışı doğrultusunda deprem bölgesinin ihtiyaçlarına uygun yıkanma alanı ve tuvalet tasarımı geliştirilerek üretimlerine başlandı, ardından tuvalet ile kuru ve ıslak alanlara sahip yıkanma ünitelerinin, öncelikle Hatay'a olacak şekilde gönderimi sağlandı.

Eczacıbaşı gönüllüleri

Eczacıbaşı gönüllüleri depremin ilk gününden itibaren hem nakdi ve ayni bağışlarıyla hem de gönüllü arama-kurtarma ekipleriyle afet bölgesine destek verdi.

Topluluk çalışanlarının, ailelerinin ve iş ortaklarının da katkı sağladığı fon ile öncelikli illerdeki afetzedelerin barınma, ısınma, gıda ve sanitasyon başta olmak üzere acil ihtiyaçları karşılandı.

Bu desteklerin yanı sıra Afet Platformu üyesi İhtiyaç Haritası koordinasyonunda Eczacıbaşı gönüllüleri depremden en çok zarar gören ve ihtiyaç taleplerinin gelmeye devam ettiği Hatay'da sahada aktif olarak gönüllülük çalışmalarına katıldı.

10 ila 20 kişilik gruplar halinde gidip 8 günlük periyotlarla Afet Platformu'nun Hatay'da bulunan deposunda ve yardım dağıtımlarında katkı sağlayan Eczacıbaşı gönüllüleri ihtiyaç sahiplerine yardımların ulaştırılmasında önemli rol üstlendi.

Kaynak: AA / Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Eczacıbaşı Topluluğu Adıyaman Deprem Eğitim Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title