Haberler

Efeler Şehir İçinden Geçen Demiryolu İçin Seferber Oldu

Aydın Efeler ilçesi içinden geçen demiryolunun yeraltına alınması yönünde toplanan yaklaşık 5 bin imza Aydın Efeler Belediyesi öncülüğü ile Başbakan ve Ulaştırma Bakanı'na gönderildi.

Aydın'ın Efeler ilçesinin ortasından geçen demiryolunun yer altına alınması ve hızlı tren için yapılacak olan yeni bir hattın da şehir dışından geçmesi yönünde toplanan imzalar PTT yolu ile Başbakan ve Ulaştırma Bakanı'na gönderildi. Aydın PTT Başmüdürlüğü önünde toplanarak yaklaşık 5 bin imzayı göndermek üzere başta Efeler Belediye başkanı Mesut Özakcan olmak üzere Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, CHP İl başkanı Hikmet Saatçi, MHP İl Başkanı Cem Akbudak, MHP Milletvekili Adayı Fevzi Köse, CHP Milletvekili Adayı Fulya Üstündağ ve CHP'li parti üyeleri yer aldı.

Toplanan yaklaşık 5 bin imzayı PTT ile göndermeden önce bir basın açıklaması yapan Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, "Efeler Kent Konseyi olarak Ocak ayında şehrin içinden geçen demiryolunun şehrin dışından geçmesi ve şehrin içinden ikinci bir demiryolu ile hızlı tren hattının şehir dışından geçmesi konusunda başlattığımız imza kampanyasının sonuna gelerek topladığımız imzaları Başbakan'a ve Ulaştırma Bakanı'na ileteceğiz. Bugünlerde tekrar gündeme gelen çift hatlı hızlı tren için, bugün 265 bin kişinin yaşadığı Efeler ilçesinin içinden ikinci bir hat geçirilmesi ve hızlı tren uygulaması ilçenin bölünmüşlüğünü, tarfik kesintisini, arttıracağı gibi, buna bağlı olarak hiç istemediğimiz can ve mal kaybına da neden olacağı açıktır. Bizim amacımız bu konuda kamuoyu oluşturmaktır ve ortak akılla doğruyu, güzeli bulma çabasıdır. Yapılan planlamaya göre yer üstünde yapılacak ikinci hat ile hızlı trenlerin sefere başlayabilmesi için insan ve hayvan girişinin önlenmesi gerekmektedir. Bunun için de iki yönlü tel hat ile çevrilecek oluşu Aydın Efeler kentini tam ortasından ikiye bölen, 'utanç duvarı' oluşturulacaktır" dedi.

"KENTİN ORTASINDA UTANÇ DUVARI İSTEMİYORUZ"

Aydın kentinin giriş bölgesinde yapılacak böyle bir planlamanın daha çağdaş kentleşmeye uygun yaklaşım olmayacağı görüşünde olduklarını vurgulayan Erdemir, "Yapılması düşünülen ikinci demiryolu hattının şehir ulaşımı ve yaşamını olumsuz etkileyeceği, trafiğin ve kazaların artışına neden olacağı açıktır. Bu nedenle Efeler ilçesi içinden geçecek demiryolunun ikinci hat yapımı aşamasında, Boğazın altından geçen Marmaray benzeri, diğer bütün kentlerdeki yer altı metro benzeri projeyle, DSİ Bölge Müdürlüğü karşısından başlayarak, Astim Organize Sanayi Sitesi alanına dek yeraltına alınması zorunlu ve gereklidir. Böylelikle ket içi geçişinde ilçenin bölünmüşlüğüne son verileceği gibi, hemzemin geçitlerine can ve mal kaybı ile sonuçlanan kazalar önlenmiş olacaktır. Demiryolunun yer altına alınmasıyla da, yer üstündeki 100 dönüm arazide, Efeler'de yaşayan hemşerilerimizin kullanımına sunularak, bu hattın yeşillendirilip yürüme, bisiklet yolları ve spor alanları yapılması çok daha güzel olur. Efeler Kent Konseyi olarak kentin ortasında utanç duvarı istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"AYDIN HALKIMIZIN 30-40 YILDAN BERİ HAYALİDİR"

Göreve geldikten sonra yaptıkları ilk çalışmalardan bir tanesi olduğunu işaret eden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da, "Aydınımızın bağrına bir hançer gibi saplanmış bu demiryolundan kurtulmak Aydın halkımızın 30-40 yıldan beri hayalidir. İkinci bir hattın daha yapılacağını duyunca bu konuyu hemen gündemimize aldık. Efeler Belediye Meclisi olarak hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden oluşturduğumuz komisyon ile taleplerimizi gerekli kurumlara ilettik. Bir kent içinde 1/100 binlik haritalar bakanlıkça yapılıyor. Bakanlık projesinde de demiryolu Aydın dışına alınmış olarak görülüyor. Ama ikinci bir hattın da merkezden geçirileceği yönünde. Bu kampanya kapsamında Başbakan ve Ulaştırma Bakanı'nın gönderdiğimiz çalışmayla ilgilenecek durumda olmadıklarını biliyorum. İnşallah 7 Haziran'dan sonra oluşacak parlemonta ve hükümetimiz bu konuda daha ciddi hassasiyet gösterip Aydınımızın bu talep ve isteğini dikkate alırlar" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Mesut Özakcan FEVZİ KÖSE Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title