Haberler

Edirne'de "Mhp Neden 'Evet' Diyor, Anayasa Paketinde Neler Var" Konulu Toplantı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanlığı tarafından "MHP neden ‘evet’ diyor, anayasa paketinde neler var" konulu toplantı düzenlendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanlığı tarafından "MHP neden 'evet' diyor, anayasa paketinde neler var" konulu toplantı düzenlendi.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve 24-25'inci dönem MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, parti üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

"Anayasa değişikliğinin mimarı MHP"

16 Nisan'da oylanacak referandumun anayasa mimarının MHP olduğuna dikkat çeken Erdem, "Anayasalar devletin en önemli parçalarıdır. Aslında devletin bekasının, milletin bekasının beklide kilit noktasıdır. Biz bu anayasayı değiştireceğiz. Mevcut anayasa bugüne kadar 100 maddeyi aşkın olmak üzere 18 defa değiştirilmiştir. Hiç bu kadar kıyamet kopmadı. Hiç bu kadar evet-hayır üzerinden insanlar birbirine düşman edilmeye çalışılmadı. Çünkü bu kez anayasa değişikliğinin mimarı MHP'dir. MHP'nin liderinin inisiyatif aldığı, mührünü vurduğu, imzasını attığı kıymetli milletvekillerimizin gecesini gündüzüne katmak suretiyle, büyük mücadelelerle, gerçekten az bir sayı olmamıza rağmen, özgül ağırlıkla meydana getirdiğimiz bir anayasa olmuştur" diye konuştu.

"Millet için evet diyoruz"

MHP'nin ülkenin zararına olacak hiçbir çalışmada yer almayacağını belirten Erdem, "MHP ülkenin girdiği kısır döngüden çıkması için bir çizgi çekti, nokta koydu ve anayasa çalışmalarına başladı. Mevcut anayasada iki buçuk sayfa Cumhurbaşkanı'nın yetkileri var ama hiç sorumluluğu yok. Yetki sınırsız ama sorumluluk hiç yok. Yeni anayasayla hem yetkileri hem sorumlulukları tanımlanmış oldu. Sorumluluklar noktasında da her suçtan ötürü yargılanabilmesinin önü açılmış oldu. Her bir madde kendi içerisinde daha milli, üniter yapıyı koruyan, o anlamda milletin devlete olan güvenini tesis edecek olan bir anayasa haline geldi. MHP'nin içinde bulunduğu çalışmada ihanet olmaz, yanlış olmaz. Bu anayasanın tek sahibi vardır o da Türk milleti ve Türk devletidir. Millet için evet diyoruz millet güçlensin diye. Devlet için evet diyoruz devlet güçlensin diye. Türk milleti var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti yıkılmaz. Bu anlamda yapılan düzenlemeyle anayasanın ilk dört maddesi teminat altına alınmıştır" dedi.

"MHP hanesine yazılacak artı durum"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı her şeyin Türkiye'nin lehine olduğunu dile getiren 24-25'inci dönem MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ise referandumda evet oylarının yüzde 60'ın üzerinde çıkmasının MHP hanesine yazılacak artı bir durum olduğunu söyledi.

"Krizlerin yaşanmasının önlenmesi için evet"

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, "Milletvekillerimizin katılımıyla güzel bir toplantı geçireceğiz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerine yeminimiz var onun için 'evet' diyoruz. Genel Başkanımız önümüzdeki dönemde yaşanacak sıkıntıları görmüş ve böyle bir karar almıştır" sözlerine yer verdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Arzu Erdem Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title