Haberler

Eczacılar İlacın Bugününü, Yarınını Konuştu

Güncelleme:

İlacın topluma ilk sunuluşundan, günümüzdeki biyolojik ürün üretim teknolojisine kadar gelen sürecinin anlatıldığı "Eczacılık ve İlaç Toplantıları"nda, dünyanın ilk biyobenzer ilaç üreticisi olan Sandoz'un bu alanda yaptığı çalışmalar ve biyobenzer ilaç üretiminin aşamaları da toplantıların önemli gündem maddelerinden biri olarak yer aldı.

Sandoz, 874 eczacı ile ilacın tarihine yolculuk yaptı

Sandoz, 2016 yılında Adana, Gaziantep, Samsun, Konya, İzmir, Antalya, Kayseri ve Mersin'de gerçekleştirilen "Eczacılık ve İlaç Toplantıları"nda toplam 667 eczacı ile buluştu. 2018 yılında ise Erzurum, Diyarbakır ve Urfa'da 207 katılımcı ile buluşan Sandoz, 4. Türkiye turunun sonunda toplam 874 eczacıya ulaşmış oldu.

Dr. Altan Demirdere: "Ülkemizde yerleşmiş ve sağlam bir ilaç sanayii mevcuttur"

Novartis Grup Türkiye Başkanı - Sandoz Türkiye Genel Müdürü Dr. Altan Demirdere, sağlık zincirinin hastaya en yakın halkası olan eczacılara ulaşma açısından Eczacılık ve İlaç Toplantılarının önemini vurgulayarak Türk İlaç Sanayiine ilişkin görüşlerini şöyle dile getirdi: "İlk olarak 1986 yılında gerçekleştirilen 'Eczacılık ve İlaç Toplantıları' serisini 2018'e taşımayı başardık. 4. etabını tamamladığımız bu toplantılarda ilacın geçmişi, bugünü ve yarınını konuştuk. Yüzlerce eczacıya ulaştığımız bu toplantılar hem katılımcılar, hem de bizler için çok verimli oldu. Gelişen ilaç teknolojileri ile bizler de yenileniyoruz ve bu hepimiz için heyecan verici. Yabancı yatırımcılar, Türkiye'de esnek iş gücü ve kaliteli beyin gücünün mevcut olduğunu biliyor. Türk İlaç Sanayinin kökleri 1900'lerin başına dayanıyor. Ülkemizde yerleşmiş ve sağlam bir ilaç sanayii mevcuttur ve bu sanayinin desteklemesi, araştırma, yatırım ve ihracata teşvik edilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Demirdere, ilacı son noktada hastaya sunan eczacıların sağlık sistemi içinde çok önemli roller üstlendiğini ve bu nedenle önümüzdeki yıllarda da Sandoz'un eczacı buluşmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

Biyobenzer ilaçların hastalıkların tedavisindeki önemi anlatıldı

Biyobenzer ürün teknolojisine önemli yatırımlar yapan ve dünyanın ilk biyobenzer ürünü olan Somatropin etkin maddeli rekombinant büyüme hormonunu üreten Sandoz Eczacılık ve İlaç Toplantıları'nda, biyobenzer ürünlerin bugününü ve geleceğini eczacılarla paylaştı.

Biyobenzer ürünlerin geliştirilmesinde yüksek teknolojiye sahip üretim tesisleriyle hizmet verdiklerini söyleyen Dr. Altan Demirdere, Sandoz'un tüm dünyada pazara verilmiş 6 biyobenzer ürününden 2 tanesinin Türk Tıbbının hizmetine sunulduğunu ve biyobenzerlerin giderek hastalıkların tedavisinde öne çıkacağının altını çizdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erzurum Türkiye Sandoz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Mart 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 30 Mart İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mart Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mart seçim günü düğün yasak mı, kına, nişan yasak mı? 31 Mart seçim günü AVM'ler kafeler, açık mı? 30 Mart Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Mart İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mart Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Mart Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Survivor yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor 72. bölüm fragmanı izle! Survivor yeni bölüm fragman linki! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 29-30 Mart benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title