Haberler

E-tebligat Atso'da Anlatıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından ‘E-Tebligat’ uygulaması toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından 'E-Tebligat' uygulaması toplantısı gerçekleştirildi.

Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliğ edilen ve 1 Ocak 2016'dan itibaren yürürlüğe girecek olan 'E-Tebligat' uygulamasına ilişkin toplantı ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Vergi Dairesi Başkan Vekili Halil Akça, Vergi Dairesi yetkilileri katıldı.

ESKİ, AĞIR VE ZAHMETLİ SÜREÇLER SONA ERİYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, uygulamanın önemine vurgu yaptı. Gelişen teknoloji ile birlikte eski yöntemlerin rafa kaldırılmaya başlandığını söyleyen İssi, "Artık eski, ağır ve zahmetli süreçler, teknolojinin de kullanımı ile kısa zaman dilimlerinde tamamlanabiliyor ve dijital çağ hizmet kalitesini artırmak üzere etkin şekilde kullanılıyor" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın da hizmet kalitesini ve verimliliğini arttırma sürecinde önemli bir çalışmaya imza attığını dile getiren İssi, sürecin 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlattı.

TÜRKİYE'DE DOLAYLI VERGİ YÜZDE 70

Çağın gereklerine uygun bu tür düzenlemelerin artması gerektiğinin altını çizen Başkan Yardımcısı İssi, dijital çağa geçiş sürecinde bu tür teknolojik nimetlerden faydalanmanın öneminin altını çizdi. İssi, "ATSO olarak ülkemizin eğitimden sağlığa, hukuk sisteminden sanayi stratejisine kadar birçok alanda yapısal reform ihtiyacında olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Reformların uygulamaya geçirilmesi gereken alanlardan birisi de vergi sistemimizdir. Türkiye Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek dolaylı vergiyi ödeyen konumdadır. Avrupa'da toplam vergi gelirleri içerisinde yüzde 30'lar düzeyinde olan dolaylı vergi oranı, Türkiye'de yüzde 70'lere yakın seyrediyor. Dolaylı vergi oranının yüksek olması demek çok kazanandan da az kazanandan da aynı vergiyi almak demektir. Bu az kazanan ile çok kazanan arasındaki gelir farkının artmasına neden olan bir sistemdir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zıngal, yürürlüğe girecek uygulamayla ilgili dinleyicilere bilgi verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Halil Akça Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title