Haberler

DuPont, Yıllık 2.1 Milyar Dolarlık AR-GE Bütçesinin %60'ını Gıdaya Ayırıyor

Güncelleme:

"16 Ekim Dünya Gıda Günü" nedeniyle düzenlenen toplantıda, dünyadaki ve Türkiye'deki gıda konuları ele alındı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü olarak kabul etmesi sebebiyle DuPont tarafından düzenlenen sohbet toplantısı, DuPont İnovasyon Merkezinde gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Türk şirketlerinin uluslararası arenada gerçekleştireceği çok sayıda başarılı projeye zemin hazırlaması hedefiyle İstanbul'da açılan DuPont İnovasyon Merkezi, Türkiye'deki müşteriler, hükümet, akademi ve iş ortakları için benzersiz bir işbirliği ortamı yaratmayı amaçlıyor. İnovasyon Merkezi; Türk müşterilere ve ortaklara, DuPont'un dünya çapındaki 10.000 bilim insanına ve mühendisine interaktif saha içi ve Internet üzerinden video konferans aracılığıyla erişim hizmeti sağlıyor.

Birleşmiş Milletler'e göre, önümüzdeki 40 yıl içerisinde dünya nüfusu her gün 150,000 kişi artarken, 2050 yılında 9 milyar kişiye ulaşacak. Bugün dünyadaki her yedi kişiden biri, gece yatağına aç yatıyor. Hızla artan dünya nüfusunun karşısındaki en zorlu sorunlara, yıllık 2.1 milyar $ küresel AR-GE bütçesi ile cevap veren DuPont, bu bütçenin yaklaşık %60'ını dünyanın artan nüfusuna yeterli gıdanın ulaşmasını sağlamak için kullanıyor.

Dünya Gıda Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda, dünyada ve Türkiye'deki yetersiz gıda kaynakları, verimlilik, sürdürülebilirlik ve gıda israfını önleme konuları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık ve İş Birimleri Yöneticileri ile Türkiye'nin seçkin gıda yayınlarının temsilcilerinin buluştuğu toplantıda, DuPont'un gıda teknolojileri alanındaki en son yenilikçi yaklaşımları ve çözümleri hakkında bilgi verildi. Toplantıda ayrıca Türkiye'deki gıda ürünlerinin üretim ve tüketimi ile gıda endüstrisinde karşılaşılan sorunlara ve çözüm önerilerine de değinildi.

DuPont CEO'su Ellen Kullman, 2020 Gıda Güvenliği Hedeflerinde İlerleme Kaydedildiğini Açıkladı.

"Norman Borlaug Diyaloğu 2013 Dünya Gıda Ödülü" vesilesiyle 1.000'i aşkın uluslararası lidere hitap eden DuPont Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ellen Kullman, şirketin küresel açlık sorunlarını ele almak için oluşturduğu 2020 gıda güvenliği hedeflerinin ilk yılında kaydedilen ilerlemeleri açıkladı.

DuPont'un 2012'de oluşturulan –inovasyon, eğitim ve kırsal toplumun kalkınmasını amaçlayan– gıda güvenliği hedefleri; DuPont'un çevre odaklı, uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerinin doğal bir uzantısı. "Gıda güvenliği hedeflerimizin ilk yılında, pazara yeni inovasyonlar getirmek, gelecek kuşak gıda liderlerini sürece dâhil etmek ve toplumları desteklemek amacıyla kaynak tahsis ettik ve bu konuya ilgi gösterdik'' diyen Kullman şunları söyledi: "Bu hedefler işbirliği, inovasyon ve en önemlisi de eylem için bir katalizör niteliğindedir. Eğer bir konuya yeterince ilgi gösterilirse, ilerleme kaydedilir.''

DuPont gıda güvenliği hedeflerinin birinci yılında kaydedilen ilerlemelerden bazıları şöyle:
Dünyayı Beslemek için İnovasyon: Bu alanda araştırma ve geliştirmeye 1,2 milyar dolar ayrıldı. Daha fazla gıda üretmeye, gıda ve tarım sürdürülebilirliği ve güvenliğini geliştirmeye, gıda erişilebilirliğini ve raf ömrünü arttırmaya ve atıkları azaltmaya odaklanan 1.000'i aşkın yeni ürün piyasaya sürüldü;

Gençleri Eğitmek ve Sürece Dâhil Etmek: Bütün dünyadan 360.000 genç ile çalışıldı – Hedef bütün dünyadan 2 milyon gencin eğitim fırsatlarıyla sürece dâhil edilmesi.

Kırsal Toplumları Geliştirmek: Tarım sistemlerini güçlendiren ve gıdaları daha erişilebilir, besin değeri yüksek ve kültürel özelliklere uygun hale getiren işbirliği ve yatırımlar yoluyla, çiftçilerin ve içinde yaşadıkları kırsal toplumların geçim kaynağını iyileştirmek amacıyla 160.000'i aşkın küçük toprak sahibi çiftçi sürece dâhil edildi. Bu rakamlara DuPont'un normal ticari uygulamalarıyla yaşamları iyileştirilen milyonlarca çiftçi için halihazırda yapılmakta olan çalışmaları dâhil edilmemiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Gıda Günü Ellen Kullman Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title