Haberler

Dünyada ve Türkiye'de Atatürk için bastırılan pullar sergilendi

Güncelleme:

Cumhuriyet'in 97'inci yıl dönümü kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyen Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye'nin saygın kolleksiyonerlerinden Şerif Antepli'nin Atatürk pullarını sergiledi.

Cumhuriyet'in 97'inci yıl dönümü kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyen Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye'nin saygın kolleksiyonerlerinden Şerif Antepli'nin Atatürk pullarını sergiledi.

Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası Dumlupınar Salonu'nda gerçekleştirilen Atatürk Pulları Sergisi'nin açılış töreni Belediye Meclis Üyesi Fatih Çınar, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Kazancı, Başak Sancar, Başkan Danışmanları Reşit Oral, Sacide Bolcan ve Şerif Antepli tarafından gerçekleştirildi. Çocukluğundan beri pul koleksiyonculuğu yaptığını belirten Şerif Antepli; "Bunların arasında Atatürk pulları önemli bir yer tutuyor. 5 bine yakın Türk pulları arasında 700 civarında Atatürk pulları var. Burada Atatürk'ün hayatıyla ilgili, yabancı ülkelerin Atatürk'e olan ilgisiyle ilgili pulları ve Atatürk'ün Türkiye'ye armağan ettiği birçok değerler pullara aksetmiş. Onları sergiliyorum. Tabi ki buradakiler kadar değil daha fazla koleksiyon ama buranın yerine göre çok özenle seçilmiş pulları sizlerle paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK 21'İNCİ YÜZYILA GEÇEN TEK LİDER"

Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Sacide Bolcan, ülkelerin tarihlerinde yüz yılların kısa süreler olarak sayılabileceğini belirterek şöyle konuştu; "Ama dünyada var olan Cumhuriyetleri düşününce bizim Cumhuriyetimiz oldukça eski bir cumhuriyetlerin arasında sayılır artık. Atatürk'ün bu en büyük eserim dediği Cumhuriyet'e ne yazık ki bu yıl yeterince heyecanla kutlayamıyoruz. Heyecanımızı bastırmak zorunda kalıyoruz. Ama ne güzel ki onun adına bastırılan pullar bizi yeniden Atatürk sevgisiyle ve dünya ile buluşturacak. Zaten Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye dışındaki izlenimine ve değerine bakınca O'nu 20 yüzyılı bırakın 21. Yüzyıla kadar geçebilen tek lider olduğunu görebiliyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Atatürk Pulları Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Sergi 3 Kasım Salı akşamına kadar gezilebilecek.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Büyükçekmece Cumhuriyet Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title