Haberler

Yunanistan'da "Türk halkı dost mu, düşman mı?" anketi yapıldı, çıkan sonuç herkesi ters köşeye yatırdı

Güncelleme:

Ankara-Atina hattında son dönemde yaşanan gerginlik tırmanırken, Yunanistan'da yapılan ankette vatandaşlara "Türk halkı dost mu, düşman mı?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 68'i Türk halkını 'dost' olarak gördüğünü ifade etti.

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde tansiyon karşılıklı açıklamalarla yükselirken, iki ülkenin halkı da birbirlerini 'düşman' görmediklerini bir kez daha ortaya koydu.

YÜZDE 68'LİK KESİM TÜRK HALKINI DOST GÖRÜYOR

Yunanistan'da politic.gr tarafından yapılan son ankette halka "Türk halkı dost mu, düşman mı?" sorusu yöneltildi. Buna göre, Yunanlıların yüzde 68'i Türk halkını 'dost' olarak gördüklerini söylerken, yüzde 19'u Türkleri düşman gördüğünü belirtti, yüzde 13'lük bir kesim ise çekimser kaldı.

Yunanistan'da 'Türk halkı dost mu, düşman mı?' anketi yapıldı, çıkan sonuç herkesi ters köşeye yatırdı

ERDOĞAN'IN SÖYLEMLERİ DE SORULDU

Yapılan ankette, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina yönetimine karşı söylemleri de Yunan halkına soruldu. Buna göre, halkın yüzde 43,3'ü Erdoğan'ın Başbakan Kiriakos Miçotakis'e yönelik ifadelerinin başbakanın ülke içerisindeki imajına zarar vermediğini aksine işine yaradığını savundu. Ankete katılan yüzde 22,6'lık kesim ise Erdoğan'ın söylemlerinin Miçotakis'e zarar verdiği görüşünde...

SEÇİM ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN SONUÇLAR

Politic.gr tarafından yapılan ankette, Yunanistan'da yaklaşan seçimler öncesinde halka oy verecekleri parti de soruldu. Buna göre Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Yeni Demokrasi partisi ile eski Başbakan Aleksis Çipras'ın SYRIZA'sı arasındaki farkın 8,3 puana kadar gerilemesi dikkat çekti. Buna göre, yapılan ankette, Yeni Demokrasi yüzde 32,3 oranında oy alırken, SYRIZA yüzde 24'te kaldı. Ankete göre, Yunanistan Başbakanı Miçotakis yüzde 46,6 oyla en popüler siyasi lider olmaya devam ederken, eski Başbakan Çipras oyların sadece yüzde 26'sını alabildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Yunanistan Türkiye Ankara Haberler

500

Yorumlar (41)

Fear of Reality:

yunana gitmeyen yazmiş, tatilde Bodrum'a gider, dost esnaflarımizda ozel plajda sezlong ve semsiyeye 500 verirsin ama karşisındaki kos adasinda bedavadır heryerde.. burda 200 tl birqya verirsin o plajda ama orda 2 euro burdaki.market fiyatina icersin çunku orada merhaba hoşgeldin komsu nasilsin diye Türkce karsılayan duşman yunan vardır..

153
46
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Plajlar denizler herkesin malı olmasina ragmen kıyıları parsellenmisler adamlar arabamizi park etmizi istemediler fethiyede plajda kendi semsiyemizi sandalyemizi koymamiza izin vermediler. Kendi ülkemde düşman olarak görülüyorum. Yunan o kıyılara saldırırsa umrumda bile olmayacak benim olmayanı neden savunayım ki.

yanıt4
yanıt3
Shef :

Biz de bir anket yapalım, bu doğru mu yanlış mı diye ? İnanın %68 den fazlası bu ankete yalan diyecektir. Kıbrıs ortada varken olacak iş mi bu ?

103
90
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Siz gazcımısınız ? neden anket yalan olsun ? bu savaş kışkırtmaları Yunanlı siyasetçilerin işi ve tabiiki o siyasileri kışkırtan ABD nin işi Yunan halkı savaş istemiyor yorum yaparken araştırmadan düşünmeden yorum yapmayın

yanıt70
yanıt5
Mehmet Seker:

önce yunanistan,da tatil yap sonra komentar yaz seni asiyor.

yanıt0
yanıt3
VAHAP:

20 sene Yunanistan da kaldım ve Yunanlıları yakından tanıyan biriyim, Yunan halkının %80 dost bir halk ve bizleri yani komşuları Türk halkını çok seviyorlar...

172
19
yanıtYanıtla
MUTLU KOÇAK:

Kainatın en tehlikeli varlıkları malesef bizleriz ,bizimde tehlikelilerimiz var ,bunlar doğal...

41
140
yanıtYanıtla
Fulya Parım:

İnsanların arasında problem yok savaşan devletler...

170
10
yanıtYanıtla
UZUNMUSTAFA:

Tum dunyada insanlarin bir biri ile problemi yok ki politikacilar parsel derdine dusup onca insani biz boyleydik soyleydik bu topraklar bizimdi elimizden aldilar biz muslumani onlar kafir. biz hristiyaniz onlar yahudi diye diye ayristira ayristira insanlari bir birine dusurduler.

156
16
yanıtYanıtla
Suat GÖNÜLTAŞ:

Haklılık payın olmakla birlikte, dar bakmışsın, siyasetçiyi destekleyende toplum.

yanıt70
yanıt20
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title