Haberler

Yunanistan'da gündem Erdoğan! Gazeteler "F-16 modernizasyonu konusunda Biden'a meydan okuyor" manşetiyle çıktı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında NATO zirvesinde gerçekleştirilmesi planlanan görüşme Yunan basınında bir numaralı gündem haline geldi. Erdoğan'ın ABD ile ilişkilerine de vurgu yapan gazeteler "F-16 modernizasyonu konusunda kongre itirazlarını esnetmenin veya gerekirse bunları aşmanın bir yolunu bulması için Joe Biden'a meydan okuyor" manşetlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak NATO zirvesinde gerçekleştirilmesi planlanan görüşme son haftalarda Yunanistan'ın en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TEMASLAR TEKRAR BAŞLAYACAK"

Ülkenin en büyük gazetelerinden biri olan Kathimerini'de Manolis Kostidis imzasıyla yayınlanan analizde, liderlerin görüşme sonrası iki ülke arasındaki temasların tekrar başlayacağını duyurmalarının beklendiği belirtildi. Yazar bu kararda Ege ve Doğu Akdeniz'de sakin geçen son dönemin etkili olduğunu vurgulayarak, görüşmenin çok uzun sürmeyeceğini ve toplantıya dışişleri bakanlarıyla yakın danışmanların da katılacağını belirtti.

Yunanistan'da gündem Erdoğan! Gazeteler 'F-16 modernizasyonu konusunda Biden'a meydan okuyor' manşetiyle çıktı

KRİTİK GÖRÜŞMEYE DİKKAT ÇEKTİ

Kostidis toplantıdan, istişare amaçlı temasların yeniden başlaması, güven artırıcı tedbirlere ilişkin müzakereler gibi beklentiler olduğunu belirterek, geçtiğimiz hafta Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Türkiye Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptığı görüşmeye dikkat çekti, ABD'nin Türkiye ve Yunanistan ile 'Ege' konusunda istikrarı sağlamak istediğini belirtti.

"ERDOĞAN F-16 KONUSUNDA BIDEN'A MEYDAN OKUYOR"

Türkiye'nin Batı ile yeniden yakınlaşmasının, Ankara'nın İsveç'in NATO üyeliğine onay vereceği anlamına gelmediğini belirten yazar, Türkiye'nin ana gündem maddesinin F-16 modernizasyonu olduğunu öne sürdü. Kostidis, Türkiye'nin NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip olduğunu hatırlatarak "Erdoğan F-16 modernizasyonu konusunda kongre itirazlarını esnetmenin veya gerekirse bunları aşmanın bir yolunu bulması için Joe Biden'a meydan okuyor" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da gündem Erdoğan! Gazeteler 'F-16 modernizasyonu konusunda Biden'a meydan okuyor' manşetiyle çıktı

ERDOĞAN-MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİNDEN ARZULANAN 3 SONUÇ

In.gr haber sitesi ise Yunanistan-Türkiye ilişkilerindeki uzun bir gerilim sürecinden sonra Miçotakis-Erdoğan görüşmesinin çok kolay geçmeyeceğini ancak ortada iyimser senaryolar olduğunu yazdı. Haber sitesi geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir analizde Erdoğan-Miçotakis görüşmesinden arzulanan sonucu 3 maddede özetlemişti:

1- İki ülke ve iki lider arasındaki iletişim kanallarının tamamen yeniden kurulması

2- Politika diyaloğunun yoğunlaştırılması, güven artırıcı önlemler ve göç gibi konularda işbirliğinin geliştirilmesi

3- Türkiye ve Yunanistan arasındaki kilit konular için adım adım yol haritası çizilmesi, yanlış eylemlerden kaçınma moratoryumunun sürdürülmesi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Yunanistan Gazeteler Joe Biden Nato Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500

Yorumlar (7)

Dengiz Elm:

Milyonlarca dolar verip F35 leri alamadık, şimdi F16 diye çırpınıyoruz.

129
67
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Verin gazi millete verin bakalım sonunda ne olucak

38
19
yanıtYanıtla
Revolver:

ülke tanıtımını kendi ülkesine yapan tek ülkeyiz. kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz.

31
15
yanıtYanıtla
Gökhan Eker:

Bizim kendi uzaklarımız var ya ne gerek var 1980 lerin eski nesil uçakları için amerikaya yalvarmaya.

20
5
yanıtYanıtla
esrefpasali:

hec valla, kafa basmiyor bunlarda, bizim ucaklar onlarin ucaklari doger...

yanıt8
yanıt2
Ütopik Yorumcu:

ahahaa :) keskin zekalar

13
4
yanıtYanıtla
melba salonu:

amerikaya kafa tutuyoz vay beee peyi ne ile ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title