Haberler

Atina'da skandal gösteri! Yunan Büyükelçi apar topar bakanlığa çağrıldı

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Lazaris, ülkesinin terör örgütlerine sağladığı imkanlar ve Atina'daki Türk Büyükelçiliği civarında düzenlenen PKK gösterisi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçi'ye terör örgütlerinin Yunanistan'da rahatlıkla propaganda yapması nedeniyle tepki gösterilirken Atina'nın komşuluk ilişkilerinden ve uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiği iletildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da terör örgütü PKK sempatizanı bir grup gösterici yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte PKK lehine sloganlar atan grup, Türk Büyükelçiliği önünde gösterilerine devam etti.

YUNAN BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Atina'daki gelişmeleri yakından takip eden Türk Dışişleri, Yunanistan'a karşı harekete geçti. Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Christodoulos Lazaris, ülkesinde başta PKK, FETÖ ve DHKP-C gibi Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine sağlanan imkanlar ve Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği civarında düzenlenen PKK gösterisi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

GERÇEKLER TEK TEK YÜZÜNE VURULDU

Bakanlığa çağrılan Lazaris'e Türkiye'nin konuya ilişkin görüşleri ve tepkileri iletildi. Lazaris'e adı geçen terör örgütlerinin Yunanistan'da propaganda, finansman ve eleman temini faaliyetlerini rahatlıkla yürüttüğü ve terörle iltisaklı çevreler için Yunanistan'ın güvenli liman kimliğinin arttığı aktarıldı.

LAZARİS'E LAVRİON KAMPI ÖRNEĞİ VERİLDİ

Ayrıca Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden teröristlerin her türlü lojistik ve eğitim imkanlarından yararlandıkları Lavrion kampı örneği Lazaris'e gösterildi. Lavrion kampının Irak ve Suriye'deki PKK kamplarıyla kıyaslanabilir ölçüde bir terör yuvası haline geldiği görüşü de aktarılan Lazaris'e, bu kamptan başlayıp Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği civarında aleni PKK gösterisi haline gelen eylem dolayısıyla Türkiye'nin tepkisi ve konuya ilişkin görüşleri iletildi. Görüşmede Yunanistan'daki Türk temsilciliklerinin ve vatandaşlarının güvenliğine yönelik kaygılar da dile getirildi, terörle mücadelede etkili iş birliği beklentisi tekraren ifade edildi. Ayrıca Yunanistan'ın terörle mücadelede komşuluk ilişkilerinden ve uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesinin gerekliliği de vurgulandı.

"BATI CEPHESİ BİLDİĞİNİZ GİBİ"

Yaşananlara tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürüyüşün görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Soylu, paylaşımına "Batı Cephesi bildiğiniz gibi. PKK, Lavrion'dan Atina'ya yürüyor. Hem komşu hem NATO'da müttefik hem de terör destekçisi" notunu düşmüştü.

Dışişleri, Atina'daki skandal gösteri sonrası harekete geçti! Yunan Büyükelçi apar topar bakanlığa çağrıldı

Kaynak: Haberler.com / Dünya

PKK Haberler

500

Yorumlar (4)

Osman Tokgonul:

Acaba hangi notayı verdik ? Do mu, Re mi ? Bari arkasından da sol anahtarı verseydiniz ! Siz onu beşi bırakın da adalardaki silahlanmayı durdurun .

25
10
yanıtYanıtla
Sadık:

Ilk önce içimizdeki yunan sevicileri halledilmeli

9
3
yanıtYanıtla
nihat göçmez:

bunların bize yaptıklarına karşılık bizde yunan hükümetetine karşı olan siyasi ve silahlı güçlere destek versek nasıl olur acaba.

7
1
yanıtYanıtla
Cahil:

Bundan sonra kosemize cekilip gucumuzu toplamaloyiz. Bu avrupalilar cok tuz vermeye degmez. Bunlarim bu gosterileri provekeleri bitmez. Nota bile verilmeye degmez bunlar.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title