Haberler

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'den KAAN satın alacağız

Güncelleme:

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna'nın Türkiye'nin milli savaş uçağı KAAN'ı almak istediğini söyledi. Bodnar, "Sadece satın almakla kalmayacağız, kullanacağız da. Nerede kullanacağımızı da biliyoruz" dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Kiev, CNN TÜRK'e verdiği özel röportajda Rusya ile savaştaki son durumu değerlendirdi ve milli savaş uçağı KAAN'la ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bodnar, "Sizce gelecekte Ukrayna Kaan satın alır mı?" sorusuna "Sadece satın almakla kalmayacağız, kullanacağız da. Nerede kullanacağımızı da biliyoruz" yanıtını verdi.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'den KAAN satın alacağız

"BAYRAKTAR TB2 UKRAYNA SAVAŞININ GAZİSİ OLDU"

"Türkiye ile Ukrayna arasında savunma sanayi alanında gitgide derinleşen işbirliği, dronlar, motorlar ve dahası… Bu Karadeniz ortaklığının sözünü ettiğiniz yeni stratejinizde yeri olacak mi?" sorusuna ise Bodnar, "Bu işbirliğimizin çok önemli bir boyutu. Aslında bu stratejik ortaklığımızın bir lokomotifi ve savaştan önce stratejik endüstriler olarak adlandırdığımız alanlarda çok yakın bir işbirliğimiz vardı. Bu yüzden farklı Türk araçları için birçok motor tedarik ediyorduk. Türkiye'den çok sayıda Bayraktar TB2 ve diğer ekipmanları satın alıyorduk ve bugün bakarsanız Bayraktar TB2 Ukrayna savaşının gazisi oldu. Ukrayna topraklarının savunucusu olarak Ukrayna toplumunda çok popüler hale geldi" dedi.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'den KAAN satın alacağızVasyl Bodnar

"HALUK VE SELÇUK BAYRAKTAR, UKRAYNA'NIN DA KAHRAMANLARI"

Bodnar, "Bayraktar'a şarkılar yazılıyor. Bayraktar isimli radyolar, radyo haberleri, televizyon haberleri ve hatta bazı çocuklara bu isim verildi Bayraktar'dan sonra. Ve inanıyorum ki Haluk ve Selçuk, Ukrayna'nın da kahramanları ama onlar hala çalışmaya devam ediyor. Fabrika inşaatı sürüyor. Bu nedenle yeni ekipmanların tedariğine ve detaylandırılmasına devam etmek için çalışmalarımız da çok önemli. Örneğin, Ukraynalı ekipler, Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan için motor üzerinde çalışmaları sürdürüyorlar. Ukraynalı ekipler Kaan projesine yönelik çalışıyor ve yarışıyorlar" dedi.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'den KAAN satın alacağız

Türkiye ile işbirliğinin önemine vurgu yapan Bodnar "Evet ve her zaman dışarıdan gelen kaynaklara bağımlı olmak iyi bir örnek değil ve Ukrayna örneği de kendi endüstrilerine sahip olmanın çok daha iyi olduğunu gösteriyor. Savunma sanayii çok güçlü bir şekilde gelişmeye ve dış kaynaklara bağımlı olmamak için bunları kullanmaya odaklanmıştır. Biliyorsunuz sayıca çok üstün bir düşmanımız var ve kendimizi savunmak için gerekli üretim seviyesine ulaşana kadar tedariklere ihtiyacımız var. Ancak Türkiye ile işbirliği, hem Ukrayna hem de Türkiye için daha fazla savunma kabiliyeti getiren ve hem de Karadeniz'deki bölgesel işbirliğimizi güçlendiren stratejik gelişmelerden biridir" dedi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Dünya

Türkiye Ukrayna Ankara Diplomasi Teknoloji Politika Dünya Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (26)

sade vatandaş:

kaanı biz bulsak biz kullanacağız gören oldumu blmiyorum ama ismi yok resmi var o yüzden amerikadan milyarlarca dolara nazlanarak verecekleri eski model f16 alacağız

247
202
yanıtYanıtla
Perwer:

Sade vatandaş: yenilik anlamında her gelişmeye bu şekilde yaklaşırsak bir yere varamayız. Artık biraz da kendi mühendislerimize güvenmemiz lazım. Bu teknolojiler çok kolay elde edilmiyor ancak yapılabileceğini de bizlere sayısız örnekleri ile gösterdiler.

yanıt189
yanıt37
KILIÇ ASLAN:

Keşke bunlar 3 günde olsa da yorumunuza katılabilsek. Bakın kinayesini yaptığınız uçaklar dahi ancak 2030 yılında teslim edilebilecek. Daha önce savaş uçağı yapmamış bir ülkenin; ilk uçağını hemen seri üretime geçirerek hizmete sunulmasını beklemiyorsunuz değil mi ? Çok geç kalınmış bir yolda yürümeye yeni başlıyoruz maalesef.

yanıt108
yanıt17
Revolver:

az üretilebildiğinden rusya bile 5.nci nesil savaş uçaklarından bir filo oluşturamadı... biz ise henüz f-16 seviyesinde 4.ncü nesil bir savaş uçağımız yok.. ki f-16 alabilmek için amerikaya boyun eğerek isveç in natoya girmesini onayladık.. gerçekleri kabul etmek biraz zordur..

145
50
yanıtYanıtla
Mehmet Kislali:

Kim kime boyun eğdi kardeşim. Siyaset denilir buna. Masada biz kazandık. Bi seneden beri beklettik biz onları. Ve uçakların onayı çıkınca reis imza attı

yanıt10
yanıt35
Altay Bozkurt:

DOGRU TESPIT KARDESIM! BU CAN BU BEDENDE OLDUKCA , ISVEC ASLA NATOYA GIREMEZ :))) ZIYAAAAAAAAAA :))

yanıt128
yanıt51
Altay Bozkurt:

BU CAN BU BEDENDE OLDUKCA ISVEC NATOYA GIREMEZ!! ZIYAAAAAAA :)))

yanıt23
yanıt10
halit kaktüs:

Ukrayna ile anlaşma daha önce yapılmıştı. Kaan'ın motoru Ukrayna tarafından sağlanacak teknoloji ile yapılacak. Biz de onlara SİHA fabrikası kuruyoruz. Kazan kazan ilişkisi denebilir. Haliyle motor teknolojisini vereceği için Kaan uçağını istemesi gayet normal.

56
6
yanıtYanıtla
Osman Çarık:

Ukrayna artık bağımsız devlet değil - Viktor Orban 8 ay önce. Hangi parayla / kimin parasıyla alacaklar.

40
8
yanıtYanıtla
Kralçıplak:

Rusya ya ayıp olmaz mı

16
15
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title