Haberler

Tav'a Londra'dan Prestijli Ödül

İş dünyasının yıldız firmaları, Londra'da düzenlenen Uluslararası Finans Proje Ödül töreni ile sahiplerini buldu.

İş dünyasının yıldız firmaları, Londra'da düzenlenen Uluslararası Finans Proje Ödül töreni ile sahiplerini buldu.

İş dünyasının nabzını tutan Thomson Reuters yayınlarının, uluslararası finans bayrağını taşıyan ve 28 yıldır yayınlanan Project Finance International (PFI) dergisi, petrol-gaz, yenilenebilir enerji, ulaştırma ve bankacılık sektörlerinde gerçekleşen büyük atılımları, düzenlediği ödül gecesiyle onurlandırdı.

14 yıldır bir gelenek haline dönüşen ödül töreninde havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye'nin dünyadaki lider markası TAV,

Medine Havalimanı projesi ile "Ortadoğu ve Afrika'da Yılın Altyapı Anlaşması" ödülünü aldı. Yine Ortadoğu ve Afrika kategorisinde Enerjisa "En İyi Türk Enerji" firması ödülünü alırken, Ataş "En İyi Türk Altyapı" firması ödülüne layık görüldü.

Hilton Park Plaza'da gerçekleşen ödül töreni çok sayıda uluslararası firmayı bir araya getirdi. Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Asya Pasifik, ve küresel toplam beş kategoride 40 firma ödül aldı. Gecede törenin sunuculuğunu İngiliz ünlü komedyen Marcus Brigstocke yaptı.

TAV'IN MEDİNE HAVALİMANI PROJESİ "ORTADOĞU VE AFRİKA'DA YILIN ALTYAPI ANLAŞMASI" SEÇİLDİ

Suudi Arabistan'ın yap-devret-işlet modeliyle gerçekleştirilecek ilk havalimanı özelleştirme projesi Medine için TAV Havalimanları, Al-Rajhi Holding ve Saudi Oger'in bir araya gelmesiyle oluşan TİBAH konsorsiyumu ve Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi (GACA) Haziran 2012'de biraraya geldi.

Medine Havalimanı projesi, yerel değerlere katkı sağlaması, büyüklük ve yenilikçiliği ile bölgede bir ilk olarak gösteriliyor. Ödül törenine katılan isimler arasında TAV Körfez Arap Ülkeleri Direktörü Dr. Waleed Youssef, TAV Proje ve Yapılandırılmış Finasman Müdürü Göker Köse, PPP Takım Lideri Alaa Samman, Saudi Oger firmasından Alain Jabbour ve Uluslararası Finans Grup'tan Alexandre Leigh yer aldı.

TAV Körfez Arap Ülkeleri Direktörü Waleed Youssef yaptığı açıklamada, "Bu prestijli ödül töreninde yer almak ve ödülle taçlandırılmaktan büyük onur duyuyoruz. TAV kendini hayata geçirdiği projelerle kanıtlamış bir firma ve çok güçlü bir 'know-how'a sahip. Ele aldığı projelerde detayları, yerel kültürü anlayacak bir birikime ve çeşitliliğe sahip. Körfez bölgesinde gerçekleşen ilk kamu-özel sektör işbirliği projesimizin bölgede benzerlerine örnek oluşturacağını ve Kabe ziyaretleri nedeniyle Suudi Arabistan'ın en önemli havalimanlarından Medine'de birçok hacıyı bu ana giriş kapısıyla en iyi şekilde karşılayacak bir havalimanı inşa ediyoruz. Bu da projeye finansal anlamdan çok daha fazla değer katıyor. Aynı zamanda ilk kamu-özel sektör projesi olması ve Suudi hükümeti tarafından büyük destek görmesi projemizi ayrıca özel kılıyor' ifadelerini kullandı.

"MEDİNE HER YIL OLİMPİYATLARI AĞIRLIYOR"

PPP Takım Lideri Alaa Samman ise, "Ortak olarak bir parçası olduğumuz projede ödül almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Proje Suudi Arabistan'da bir ilk ve değerli bir proje olmasıyla örnek teşkil edecek temelleri atıyor. Bizler TAV ile işbirliği içerisinde olmaktan büyük onur duyuyoruz. Ülkemiz kutsal mekanları ile her yıl olimpiyatları ağırlarmışçasına bir kalabalığı misafir ediyor ve daha da önemlisi bu kalabalık içerisinde sadece çok zengin varlıklı kimseler yok, yıllarca köyünden çıkmamış hac için para biriktirmiş müslümanlar da yer alıyor. Dolayısıyla bizler için TAV'ın paylaştığımız ortak kültürü anlaması ve bu kültürü en iyi hizmeti sunacak şekilde bizlere kazandırması bizim için büyük değer" açıklamasında bulundu. - LONDRA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Suudi Arabistan Afrika Londra Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title