Haberler

Tarihte ilk kez Times Meydanı'nda teravih namazı kılındı

Güncelleme:

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Müslümanlar dünyanın en ünlü meydanlarından olan Times Meydanı'nda teravih namazı kıldı. Kılınan teravih namazı tarihte bir ilk olarak kayıtlara geçti.

ABD'nin New York eyaletinde bulunan Times Meydanı'nda Müslümanlar tarihte ilk kez teravih namazı kıldı. Ramazan ayını karşılamak ve İslam inancının barışçıl bir din olduğunu başkalarına göstermek için burada toplanan Müslümanların görüntüleri meydanda bulunan kişilerin kameralarına yansıdı.

TARİHTE BİR İLK YAŞANDI

Times Meydanı'nda Müslümanların ilk kez namaz kılması çevredekilerin de dikkatini çekti. Kılınan teravih namazının görüntüleri sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Tarihte ilk kez Times Meydanı'nda teravih namazı kılındı

GEREKLİ İZİNLER ALINDI

Sosyal medyadan yapılan bilgilendirmede Times Meydanı'nda kılınacak teravih namazı için, yetkililerden izin alındığı bilgisi paylaşıldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan insan hakları aktivisti Shahnawaz Ansari ise "Times Meydanı'nda Ramazan" diyerek meydandaki teravih namazının videosunu sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

"İSLAM BİZİ İYİ İŞLER YAPMAYA TEŞVİK EDİYOR"

Teravih namazı için bölgede bulunan bir kişi ise, "İslam hakkında birçok yanlış anlama var. Tüm kültürlerde, tüm dinlerde çılgın insanlar var ve bu küçük çılgın insan grupları çoğunluğu temsil etmiyor. İslam bizi dua etmeye, oruç tutmaya, iyi işler yapmaya, sadaka vermeye teşvik ediyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Times Meydanı New York Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (7)

mahmut mardinli mardinli:

dışarıdan gelmişsiniz, milletin ülkesinde sokak ortasında namaz kılıyorsunuz..! gidin boş bir alanda kimsenin sizi görmeyeceği bir yerde yapın ibadetinizi! not: bende müslümanım rahat olun!

29
36
yanıtYanıtla
ferfer:

buda hoş bişey değil kılacaksan camide kıl kardeşim şimdi 1000 tane hristiyan toplanıp istanbulun göbeğinde yol ortasında ayin yapsa sen ne yaparsın?dini gösteri malzemesi olarak kullanmaktan vazgeçin bi ya

21
21
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

İşimiz gücümüz şov yapmak gövde gösterisi yapmak. Cahillik sorununu Müslüman ülkeler yüzyıllar geçse de bitiremedi aksine körükledikçe körükledi

18
16
yanıtYanıtla
zübükzade:

Ülkenize sokmayın ortadoğuya dönersiniz derhal hepsini toplayıp sınır dışı edin

7
20
yanıtYanıtla
Nazmi:

Mantıklı gelmedi yapılan iş te neyse tebliğ tebliğdir.

9
12
yanıtYanıtla
Bulent :

İbadet mi şov mu

6
15
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Acaba güzel ülkemde , kıskanılan ülkemde , ileri demokrasi olan ülkemde , bu olayı Taksim de yapmaya kalksak diyorum ne olurdu ki ?

13
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title