Haberler

Taliban'dan kaçamayan anneler, bebeklerini dikenli teller üzerinden yabancı askerlere veriyor

Güncelleme:

Afganistan'da yönetimin Taliban kontrolüne geçmesinden sonra sivil halk ülkeden kaçmak için her yolu deniyor. Taliban üyelerinin denetlemelerinden kaçmak isteyen ancak başarılı olamayan anneler ise son çareyi, bebeklerini dikenli teller üzerinden yabancı ülkelerin askerlerine vererek yurt dışına çıkarmaya çalışmakta buluyor.

Geçtiğimiz pazar günü Taliban, bir süredir devam eden ilerleyişinin sonucunda başkent Kabil'e girerek Afganistan'da yönetimi ele geçirdi. Bu gelişme sonrası Cumhurbaşkanı Eşref Gani kaçtı, sivil halk ise Taliban korkusu nedeniyle ülkeyi terk etmek için havalimanlarına akın etti.

Taliban'dan kaçamayan anneler, bebeklerini dikenleri teller üzerinden yabancı askerlere uzattı

İÇERİDE AYRI DIŞARIDA AYRI KAOS YAŞANIYOR

Havalimanına girmeyi başarabilen insanlar, havalanan uçakların peşinden koşarak ülkeden kaçmaya çalışırken dışarıda kalan kalabalık ise izdiham yarattı. Binlerce Afgan havalimanına girebilmek için birbirini ezdi, kapıda nöbet tutan Taliban üyelerinin geçit vermemesi üzerine farklı yollara başvurdu.

Taliban'dan kaçamayan anneler, bebeklerini dikenleri teller üzerinden yabancı askerlere uzattı

BEBEKLERİNİ ASKERLERE EMANET ETMEK İSTEDİLER

Kabil'de askerler gece boyu sersemletici bombalar patlatıp ateş açarken, ortaya çıkan görüntüler tüm dünya tarafından endişe ile takip ediliyor. Son olarak bölgeden servis edilen görüntülerde, kadınların bebeklerini dikenli tellerin üzerinden havalimanında görevli yabancı ülkelerin askerlerine verdikleri görüldü.

Taliban'dan kaçamayan anneler, bebeklerini dikenleri teller üzerinden yabancı askerlere uzattı

İNGİLİZ BAKAN UYARDI

İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace ise refakatsiz çocukların ülke dışındaki uçuşlara yüklenmeyeceğini söyleyerek, insanları bebeklerini havaalanı yerleşkesindeki İngiliz birliklerine vermemeye çağırdı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (26)

Ali Turkmen:

Ya RABBİM bu ne acı bir tablodur ,sen kimseyi evladından ayırcak kadar çaresiz bırakma ALLAH ım

252
13
yanıtYanıtla
yok yok :

Müslüman ülkenin müslüman insanları çocuklarını "gavurlara" veriyorlar. Huzur islam'da evet. Şeriat taparlar iyi okusun bu haberleri.

183
71
yanıtYanıtla
Museay ay:

Talibanla senin aranda fark yok ikinizde bağnaz cahil..Allahın kanunu ile bağnaz yobazların keyfi uygulamalarını nasıl bir tutarsın..islamı öğrenmeden ahkam kesme..islamda kadınların baş örtüsü vardır burka çarşaf saçmalığı keyfi..peygamberimiz ile birlikde savaşan doktorluk yapan kadınlar vardı..kadınlar eğitimde belediyecilikde hayatın her alanında var idi..ayrıca müslüman olmayan bir kadına başörtüsü dayatmak tam bir fiyasko islam dışı.cahillerin aklı fikri sapkınlık ve kadınlar..

yanıt25
yanıt35
Shef :

Öncelikle Müslüman ülke Müslümanlığı ve İslamı bilseydi ve yaşasaydı bu hale düşmezlerdi. Sömürülmüş ve bütün zenginlikleri, zuhurları elinden alınmış bir toplum var ortada.... İslam, Can, mal, inanç ,akıl, nesil güvenliğini sağlamayı emreder. Ama İslam devleti mi var ? ABD'nin yandaşlarının oluşturduğu kaos ortamından başka bir şey yok orada. çünkü bunu istiyorlardı zaten. Onları bu duruma düşürenlere bir laf etmeyin, Bir kadın cocuğunun geleceğini düşünüyor bunu da İslama mal edin.

yanıt39
yanıt8
Yuksek Egitimli :

evet , gavura veriyor cunku biliyorki kilina zarar vermeyecekler. en iyi sartlarda egitim gorup , iyi arkadasliklar edinip , kaliteli yiyecekler yiyip , guzel giyinebilecek , egitimi ile tek basina bir birey olarak hayat kurabilecek , dunyaya faydali bireyler yetistirebilecek insanlar olacaklarini bildikleri icin veriyorlar.

yanıt35
yanıt25
Selami Demirtaş:

Bizim burdaki özentilere söylemek lazım Allah Atatürk'ü nurlar içinde yatırsın

173
38
yanıtYanıtla
Ülkü Bozkurt:

bu zulmün neresi islamiyet.. Allah ım yardım etsin herkese..

138
14
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

İslamcıdan çok sataniste benziyorlar

yanıt55
yanıt9
d days:

Kurani oku

yanıt2
yanıt0
Tan Hal:

Talibana destek veren Katara nota verilecek mi? Bunlar kadınları ezen zihniyetin ürünleri

71
76
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title