Haberler

Son Dakika! G7'den yeni yaptırım kararı! Rusya'dan petrol ihracatını tamamen kesiyorlar

Güncelleme:

Son dakika: Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada'dan oluşan G7 ülkelerinden Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar kapsamında dikkat çeken bir adım geldi. G7 ülkeleri, bu yaptırımlar kapsamında Rusya'dan petrol ihracatını kademeli olarak bitirme kararı aldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi devam ederken, dünya ülkeleri de Rusya'nın savaşı durdurması için yaptırımlarını kademeli olarak artırıyor. Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'dan gaz alımını kesme düşüncelerinin ardından bu kez de G7 ülkelerinden dikkat çeken bir hamle geldi.

PETROL İHRACATINI TAMAMEN KESECEKLER

Beyaz Saray, G7 liderlerinin bugün çevrim içi olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin katılımıyla düzenledikleri zirve sonrası yazılı bir açıklama yaparak, Rusya'ya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD'nin halihazırda Rusya'dan petrol ithalatını yasakladığının anımsatıldığı açıklamada, G7 ülkelerinin de bugün Rusya'dan petrol ithalatını kademeli olarak bitireceği ya da tamamen yasaklayacağı belirtildi.

RUS TELEVİZYONLARINA DA YAPTIRIM UYGULAYACAKLAR

Rusya'ya yönelik ABD, Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkelerinin bugün yeni bir yaptırım paketi üzerine anlaştığına işaret edilen açıklamada, ABD'nin Rusya devletinin tamamen ya da kısmen kontrolü altındaki 3 televizyonuna yaptırım getireceği kaydedildi. Söz konusu televizyonların ise Channel One Russia, Russia-1 ve NTV Yayın Şirketi olduğu aktarıldı.

PUTİN RUBLE İLE ÖDEME ŞARTI KOŞMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Nisan itibarıyla gaz anlaşması taraflarının ödemelerini ruble ile yapmasını şart koşan kararnameyi imzalamış ve bu koşula uymayanların anlaşmalarının durdurulacağını söylemişti. Almanya, Fransa ve İngiltere bu talebi yerine getirmeyeceklerini açıklamış, diğer AB üyesi ülkeler de bu karara katılmıştı. Ardından geçtiğimiz hafta Rusya ruble ile ödeme yapmayı reddeden Polonya ve Bulgaristan'a doğal gaz akışını durdurdu.

Son Dakika! G7'den Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararı! Petrol ihracatını tamamen kesiyorlar

ABD PETROL, GAZ VE KÖMÜR İTHALATINI DAHA ÖNCE YASAKLADI

ABD, Ukrayna'nın yaptırımların genişletilmesi çağrısında bulunmasının ardından Rusya'dan petrol, gaz ve kömür ithalatını tamamen yasakladığını duyurdu.

RUSYA, EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ PETROL ÜRETİCİSİ

Rusya, ABD ve Suudi Arabistan'ın ardından dünyanın üçüncü büyük petrol üreticisi. Rusya'nın her gün ihraç ettiği yaklaşık beş milyon varil ham petrolün yarısından fazlası Avrupa'ya gidiyor. Rus ithalatı, toplam İngiltere petrol talebinin yüzde 8'ini oluşturuyor. 2020'de petrol arzının yaklaşık yüzde 3'ünü Rusya'dan karşılayan ABD ise ülkeye daha az bağımlı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Kanada Rusya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (3)

Olga:

Buyuyen milyarlik milletler Rus petrolu ve gazi alacak.. Avrupa yesil enerjiye gecmeye calisacak. Amerika kendi gazini fahis fiatla Avrupaya satacak. EU ve ABD ekonomisi -zaten recession'da - daha zayiflayacak.

0
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bu almanyadada haber oldu ama kimden nerden tedarik edilecek ne kadar zaman icinde rusyadan petrol alimi son bulacak litre fiyatlari ne olacak bunlar tam aciklanmadi tabi putinde bos durmayacak mesela AB ülkelerinin ukranyadaki tahil ambarlarini vuruyor avrupa yüzde yetmis bugdayi ukranyadan aliyor simdi bile marketlerde un bulmak cok zor.

0
0
yanıtYanıtla
Aircraft Maintenance Technician:

Baya baya soğuk savaş başlattılar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title