Haberler

Son Dakika! ABD Başkanı Biden: İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini en güçlü şekilde destekliyoruz

Güncelleme:

Son dakika! ABD Başkanı Biden, İsveç ve Finlandiya liderleriyle bir araya geldi. Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Biden, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini en güçlü şekilde destekliyoruz. İki güçlü müttefikin katılımı savunmamızı güçlendirecek. Finlandiya ve İsveç NATO'nun tüm şartlarını karşılıyor. Senato onayı için süreci başlatıyorum" ifadesini kullandı.

Dünya, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik için attığı ve atacağı adımlara kilitlenirken, Türkiye iki ülkenin de terör örgütlerine verdiği destek nedeniyle NATO üyeliklerine karşı çıkıyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken bugün Beyaz Saray'da dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti.

"FİNLANDİYA VE İSVEÇ, NATO'NUN TÜM ŞARTLARINI KARŞILIYOR"

İsveç ve Finlandiya liderlerini Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı Joe Biden görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini en güçlü şekilde destekliyoruz. İki güçlü müttefikin katılımı savunmamızı güçlendirecek. Finlandiya ve İsveç NATO'nun tüm şartlarını karşılıyor. Senato onayı için süreci başlatıyorum" ifadesini kullandı.

"ABD KONGRESİ'NDE İKİ ÜLKENİN NATO ÜYELİĞİNE İLİŞKİN SÜRECİ BAŞLATIYORUM"

İki ülkenin NATO üyelikleriyle ilgili olarak çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Biden, "Görüşmelerimiz çok daha önceden başlamıştı. Sayın Niinisto ile Aralık ayında görüşmüştük. Ocak ayında ve Ukrayna işgali sonrasında da sayın Niinisto ile Beyaz Saray'da da görüştük. Kendisiyle bu vahşi savaşı ve Avrupa'da yol açtığı sonuçları görüştük. Oval ofiste beraberken telefonu kaldırdık ve sayın Başbakanı aradık. Ve üçümüz birlikte konuştuk. Kendilerini bugün Beyaz Saray'a davet ettim ve gerçekten her adımda son derece yakın bir iş birliği ve temas içinde içerisindeyiz. NATO kararını verirken de kendilerini ABD'nin en güçlü desteğine sahip olduklarını söylemekten şeref duyuyorum. Bugün ABD Kongresi'nde NATO'ya her iki ülkenin de üye olması için süreci başlatıyorum. Ve böylece senatonun en kısa sürede Washington anlaşmasına yeni imzaların atılması ve onayın verilmesi için süreci başlatıyorum" dedi.

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA SORUMLULUĞU KABUL ETTİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'yu çok daha güçlü hale getireceğini belirten ABD Başkanı Biden, "Sadece askeri kapasiteleri ve güçlü demokrasileriyle değil güçlü ve birlik halindeki bir NATO aynı zamanda ABD'nin de güvenliğinin bel kemiğini oluşturmaktadır. NATO'ya katılan müttefikler kutsal bir bağlılık yemini ederler. Birine yapılmış bir saldırı hepsine yapılmış sayılır. 5'inci madde bunu gerektirir. İsveç ve Finlandiya'ya bu sorumluluğu kabul ettikleri için teşekkür ediyorum ve bütün halklarımız fayda sağlayacaklar. Bu konuda birlikte çalışarak tetikte olmak ve ortak güvenliğimizi sağlamak konusunda her türlü saldırganlığa karşı Finlandiya ve İsveç'in karşı karşıya kalacağı tüm risklere karşı birlikte tetikte olacağımız konusunda fikir birliğine vardık" diye konuştu.

"NATO'YA KATILAN YENİ ÜYELER HİÇBİR ULUSA TEHDİT DEĞİLDİR"

Biden sözlerini şöyle sürdürdü; "Açık söyleyeyim, NATO'ya katılan yeni üyeler hiçbir ulusa tehdit değildir ve hiçbir zaman da olmamıştır. NATO'nun amacı savunmaktır, saldırganlığa karşı savunma amaçlıdır NATO. Kimse yanlışa kapılmasın, bu tarihi günün anlamını kimse yanlış anlamasın. Saldırı karşısında NATO hiçbir zaman zayıflamamıştır, bölünmemiştir, her zamankinden daha birlik halindedir. İsveç ve Finlandiya'nın NATO talebi hepimizin daha da güçlü olmasını sağlayacaktır."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Finlandiya Joe Biden İsveç Nato Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (10)

I Bor :

Bir an önce nato'dan ayrılıp Rusya ile yan yana olmak gerekiyor , görsünler ozaman anyayı Konya'yı, bu iki yüzlü sahtekarlarla daha işimiz olmamalı..

210
137
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Bariz bi şekilde dünyayı 3.dünya savaşına itiyorlar hala kışkırtmaya devam ediyorsunuz Rusya'yı!!!

214
35
yanıtYanıtla
Vural Bay:

Yaa hadi hadi eyyy amariğaaaa

98
27
yanıtYanıtla
Batuhan Erol:

Madem bağımsız yönetimimiz var diyorsak o zaman yaptıklarının bedelini ödesinler her şehidin hakkı vardır bu nato kararında

67
5
yanıtYanıtla
Ahmet Onat:

Hic degilse safiimiz belli olur

40
5
yanıtYanıtla
Heyy Heyyy:

AMERİKA AVRUPAYLA İŞ TUTANLAR BOŞ İŞLER PEŞİNDEDİR KOMŞULARMZLA İYİ İLKİŞKİLER KURMALYZ

1
2
yanıtYanıtla
Akın Civelek:

Natonun sahibi Amerika dır. ABD olmadan Nato olamaz.

1
0
yanıtYanıtla
Kemal Aslan:

Ben tekrar soyluyorum turkiye natodan ayrilsin rusya ukrayna cin ve diger turk devletleriyle beraber bir birlik kursun zamanla ab o birlige girer abd uzak mudahale etmesi cok zor anca devletlere asker gonderir savas ciktigi zaman geri cekilirler

0
0
yanıtYanıtla
Abura Demirel:

çatlasanda patlasanda haçlı siyonist emperalist şato nato isveç almayacağız ! türk düşmanı batılılar çatlayın onun yerine pakistanlıları alalım asyadakiler hasedinden kudursunlar özellikle hint fakirleri

0
0
yanıtYanıtla
Alaaddin Coşkun:

Türkiye Çin Rusya Azerbaycan,kuzey kore,Pakistan,ve amerikaya düşman nekadar ülke varsa birleşmeli kendi natosunu kuralıdır.Şımarık Amerika ve onun yataklı Avrupa ülkelerine günlerini gösterme zamanı gelmiştir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title