Haberler

Pakistan seçimlerini tutuklu eski Başbakan İmran Han destekli bağımsızlar ilk sırada tamamladı

Güncelleme:

Pakistan'da oy sayımının uzun süre devam etmesi nedeniyle krize neden olan, Ulusal Meclis ve eyalet meclisleri için 8 Şubat'ta düzenlenen seçimlerin sonuçları belli oldu. Sonuçlara göre tutuklu eski Başbakan İmran Han destekli bağımsızlar seçimleri ilk sırada tamamlarken, eski Başbakan Navaz Şerif'in partisi ise ikinci sırada tamamladı.

Pakistan seçimlerini tutuklu eski Başbakan İmran Han destekli bağımsızlar birinci sırada, eski Başbakan Navaz Şerif'in partisi ikinci sırada tamamladı.

Pakistan'da 8 Şubat'ta yapılan ve oy sayımının uzun sürmesi nedeniyle ülkede krize neden olan Ulusal Meclis ve eyalet meclisleri seçimlerinde sonuçlar netleşti.

Pakistan seçimlerini tutuklu eski Başbakan İmran Han destekli bağımsızlar ilk sırada tamamladı

TUTUKLU ESKİ BAŞBAKANIN DESTEKÇİLERİ SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKTI

Sonuçlara göre tutuklu eski Başbakan İmran Han destekli bağımsızlar seçimleri ilk sırada tamamlarken, eski Başbakan Navaz Şerif'in partisi ise ikinci sırada tamamladı.

PAKİSTAN'DAKİ SEÇİMLER

Ülkede 5 yıl yasama görevini yürütecek Pakistan Ulusal Meclisi ve eyalet meclislerinin seçimi için yerel saatle 8 Şubat 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00'de sona ermişti. Oy sayımının uzun sürmesi ülkede gerilime neden olmuştu. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, seçim sonuçlarının açıklanmasının gecikmesine atıfta bulunarak, "Elektronik oylama makineleri olsaydı, bugün Pakistan bu krizden kurtulmuş olacaktı." açıklamasını yapmıştı.

Pakistan seçimlerini tutuklu eski Başbakan İmran Han destekli bağımsızlar ilk sırada tamamladı

İMRAN HAN KİMDİR?

2018-2022 yılları arasında Pakistan Başbakanı olarak görev yapan İmran Han, kriket geçmişiyle dikkat çeken ve siyasetin dışından gelen bir figür olarak öne çıkıyor.

İmran Han, 9 Mayıs 2023'te İslamabad Yüksek Mahkemesi'nde adliyeye giren paramiliter birlikler tarafından yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı. Pakistan'ın her yerinde protestolar patlak verdi ve bunun sonucunda binlerce Han destekçisi tutuklandı ve askeri tesisler arandı. Han, serbest bırakıldıktan sonra tutuklanmasından Genelkurmay Başkanı Asım Münir'i sorumlu tuttu. Başbakanlığını, yurt dışındaki diplomatik ziyaretler sırasında alınan devlet mülkiyetindeki hediyeleri alıp satmak için kötüye kullanmaktan suçlu bulunmasının ardından 5 Ağustos 2023'te 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Pakistan seçimlerini tutuklu eski Başbakan İmran Han destekli bağımsızlar ilk sırada tamamladıİmran Han

29 Ağustos 2023'te Pakistan Temyiz Mahkemesi, Han'ın 3 yıllık hapis cezasını askıya aldı ve kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Ancak Han, devlet sırlarını sızdırmakla ve Resmi Sırlar Yasası'nı ihlal etmekle suçlandığı diplomatik bir şifre davasıyla bağlantılı olarak hapiste kaldı. 30 Ocak 2024'te özel bir mahkeme, Han'ı Pakistan'ın Washington büyükelçisi tarafından İslamabad hükümetine gönderilen gizli bir telgrafın içeriğini kamuoyuna duyurmaktan suçlu bulduktan sonra 10

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Navaz Şerif Pakistan Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

Atilla Han:

Pakistan'ın ruhuna el fatiha,islamci diktatörlük yolda

31
235
yanıtYanıtla
Oğuzsoyu:

Herkese cahil diyen solcu kesim Sen. İslamcı falan diye saçma sapan yorum yazmışsın. İslama laf söyleyecem derken cahilliğin dibine vurmuşsun. İmran Han, sağ görüşlü mü sol görüşlü mü bilmiyorsun? Niye tutuklanmış bilmiyorsun. elinin altında internet yahu bir araştır bak sor öğren.

yanıt126
yanıt15
Mark Kolçak:

Sayın Oğuzsoyu.. kavga etmemek doğrusu olur. Şöyle bir cümle yazsan daha iyi olur.. "Kainat şans eseri var olmuşdur ve HUZURLUCA hiçliğe gitmesi lazımdır". VEYA sessizlik de bir seçenek olabilir eğer sinirli isen.

yanıt14
yanıt75
ibrahim bey:

Asıl senin ruhuna el fatiha beyin ve kalp ölümün gerçekleşmiş ruh ölümünde yolda

yanıt55
yanıt8
JY:

ISLAM ULKELERINDE DEMOKRASI, INSAN HAKLARI, OZGURLUKLER ARAMAK HATA OLUR BELKI 100 YIL SONRA ADAM OLURLAR AMA HEPSI CAGIN COK GERISINDE KALMIS.

yanıt21
yanıt53
hakan türk:

ATİLLA HAN DEĞİL.mAL HAN YAZMAN LAZIM.

yanıt17
yanıt0
Dürüstçe:

Beynine çoktan Fatiha okunmuş bile

yanıt8
yanıt0
Mert Colok:

Hayırlısı olsun

20
9
yanıtYanıtla
Mert Colok:

Hayırlısı

21
7
yanıtYanıtla
Kerem Kerem:

Kayyum nedir bilmiyorlar mı yada dokunulmazlığın kaldırılmasını istediği kadar birinci olsun

9
11
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title