Haberler

NATO liderleri zirvenin ikinci oturumuna katıldı

Güncelleme:

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ikinci oturumuna NATO liderleri katıldı. Zirve çerçevesinde Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı gerçekleştirildi ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından açılış konuşması yapıldı. Liderler, güvenlik ve küresel zorluklar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Yunanistan Başbakanı ile ikili görüşme gerçekleştirecek ve basın toplantısı düzenleyecek.

- NATO liderleri zirvenin ikinci oturumuna katıldı

VILNIUS - NATO devlet ve hükümet başkanları, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen zirvenin ikinci oturumuna katıldı.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, ikinci gününde devam ediyor. NATO liderleri, zirve çerçevesinde Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nın ikinci oturumuna katıldı. İki buçuk saat sürmesi beklenen toplantının açılış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, oturuma katılan NATO partnerleri Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Avrupa Birliği liderlerine "Hoş geldiniz" dedi. NATO'nun Avrupa ve Kuzey Amerika arasında bölgesel bir ittifak olduğunu ancak karşılaşılan zorlukların küresel olduğunu belirten Stoltenberg, ülkelerin güvenliğinin birbirine bağlı olduğunu ifade etti. Ukrayna'daki savaşın küresel sonuçlarına dikkat çeken Stoltenberg, teröristlerin sınırları olmadığını ve otoriter rejimlerin yakınlaştığını vurgulayarak, "Birlik olmalıyız" mesajı verdi.

NATO liderleri, oturumun ardından öğle yemeğine katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise TSİ 12.00'de Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genel Sekreter Stoltenberg, NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısının ardından ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Atlantik Konseyi Jens Stoltenberg Yunanistan Litvanya Hükümet Nato Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title