Haberler

Miçotakis Türkiye-Libya anlaşmasına ilişkin tehditte bulundu: Gerekirse güç kullanırız

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandığını açıkladı. Bu anlaşmaya ilk tepki Avrupa Birliği, Mısır ve Yunanistan'dan geldi. Yunan Başbakan Miçotakis, Gerekirse ordu gücüyle toprakları savunmaya hazır olduklarını, müttefik ülkelerle de diplomatik işbirliğine başvuracaklarını söyleyerek tehdit dilini bir kez daha kullandı.

Yunanistan- Türkiye gerilimi günden güne artıyor. Yunanistan, Türk F-16'larına radar kilidi atması ve gayri askeri statüdeki adaları silahlandırması ile tacizlerini arttırıyor. Bunun yanında son olarak Türkiye- Libya arasında hidrokarbon anlaşması imzalanmasının ardından Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i çıldırttı.

''MÜTTEFİK ÜLKELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ''

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, parlamentoda bir konuşma yaparak Türkiye'ye tehditlerde bulundu. Miçotakis, yaptığı konuşmada " Türkiye'ye sağduyuya geri dönme" çağrısı yaptı. Türkiye'nin Yunanistan toprakları üzerinde hak iddia ettiğini savunan Miçotakis, gerekirse ordu gücüyle toprakları savunmaya hazır olduklarını, müttefik ülkelerle de diplomatik işbirliğine başvuracaklarını ifade etti.

ANLAŞMA NEYİ KAPSIYOR?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 3 Ekim'de resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Trablus'ta Libyalı mevkiidaşı Necla Manguş ile düzenlediği toplantıda, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandığını açıklamıştı. Bu anlaşma''deniz yetki alanları sınırlandırması'' sözleşmesi yapan Türkiye ve Libya'nın Doğu Akdeniz'de iş birliği içerisinde hidrokarbon araması yapmasının önünü açıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Doğu Akdeniz Hidrokarbon Yunanistan Türkiye Libya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

DODOK DODOK:

Değil ki savaş; Türkiye hep beraber derin nefes alsak burnumuza kaçacaklar...

234
8
yanıtYanıtla
KARGOCU:

Senin dedelerinde öyle diyordu. Şimdi hepsi Egenin serin sularında yatıyorlar.

159
2
yanıtYanıtla
doğan öksüz:

Miço,, var mısın benimle bilek güreşine. Haaahaa çok komiksin güç kullanırız. Çook güldümm

150
3
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Bunlar ölmeyi bayılmak zannediyor heralde.

142
8
yanıtYanıtla
Ozan Karakaya:

Körmüsün Ukrayna nın müttefikleri ne yaptı.

127
4
yanıtYanıtla
Sesilya:

Gına getirdin artık miçocum

100
0
yanıtYanıtla
Doğuş:

Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar yalnız laştırıldı. Bu haliyle savaşa girerse risk çok büyük. Çünkü savaş durumun da Suriye Irak güney kıbrıs muhtemelen fırsattan saldıracak. Olmaz demeyin zamanında Fransa, İngiltere doğudan müdahale etmişti

18
68
yanıtYanıtla
ENGİN :

keşke öyle bir hata yapsalar

69
0
yanıtYanıtla
tayfun ışık:

Az kaldi miço böyle devam edersen dedeağac türk topragi olacak lan senin ordunda bulunan asker sayisin 3 katı bizde domuz avcisi var konuşmaya gerek yok bekleyelim görelim

61
0
yanıtYanıtla
Ahmet usta halı tamircisi:

Miço bu iş göçmen botunu şişlemeye benzemez , roma mızragı gibi içinden geçerler . Dikkat et komşiii tavsiyesi

44
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title