Haberler

Miçotakis'ten Bahçeli'nin haritasına sert tepki: Bu ateşli bir rüya mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı?

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ülkü Ocakları ziyaretinde sergilenen harita Ankara-Atina hattını adeta yangın yerine çevirdi. Yunan basını, Bahçeli'nin elindeki haritayla küplere binerken asıl tepki ise Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten geldi. Twitter hesabından Bahçeli'nin fotoğrafını paylaşan Miçotakis, "Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından ele geçirilmiş. Bu ateşli bir rüya mı yoksa Türkiye'nin resmi bir politikası mı?" ifadesini kullandı.

Mhp lideri Devlet Bahçeli'nin Ülkü Ocakları ziyareti sonrasında Twitter üzerinden paylaşılan bir fotoğrafta tuttuğu harita Yunanistan'ı kızdırdı. Haritada, "Denizlerdeki Misakımillimiz" ibaresi yer alırken, birçok Yunan adası ve Girit'in de Türkiye'ye ait olduğu görülüyor. Fotoğrafa Yunan kamuoyundan tepki gelirken ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Yunan yetkililerin de bu kareye tepki gösterdiğini yazdı.

Miçotakis'ten Bahçeli'nin haritasına sert tepki: Bu ateşli bir rüya mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı?

YUNAN'DAN KÜSTAH SÖZLER: KABUL EDİLEMEZ BU OLAYI DÜZELTİN

Ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini, "Yunan diplomatik kaynakları bu hamlenin saldırgan ve provokatif olduğunu söyledi" yorumunu yaptı. Gazeteye konuşan diplomatik kaynaklar da, "Maalesef bu görüntü, bizim Türkiye ile her gün yaşadığımız ve gerilimi tırmandıran aşırı uçtaki açıklamaların bir kısmı" ifadesini kullandı. Yunan yetkililer, "Bir an önce ülkemizin toprak bütünlüğünü şüphede bırakan bu kabul edilemez olayın düzeltilmesini bekliyoruz" dedi.

MİÇOTAKİS'TEN SKANDAL PAYLAŞIM: ADALARIN HEPSİ TÜRKİYE TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMİŞ

Yunanistan adına asıl tepki ise son dönemdeki provokatif girişimleriyle Ankara- Atina hattındaki tansiyonu yükselten Başbakan Miçotakis'ten geldi. Resmi Twitter hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin haritayla fotoğrafını paylaşan Miçotakis, "Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından ele geçirilmiş. Aşırılıkçıların ateşli rüyası mı? Türkiye'nin resmi politikası mı yoksa provokasyon mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağına karşı tutumunu netleştirmeli" ifadesini kullandı.

Miçotakis'ten Bahçeli'nin haritasına sert tepki: Bu ateşli bir rüya mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı?

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Devlet Bahçeli Yunanistan Ankara Atina MHP Haberler

500

Yorumlar (28)

Hakan Saglam:

Harita karin doyurmuyor devlet bahceli bey ekonomiye multeciye zdnciye afgana cozum bulun birakin harita marita islerini

129
195
yanıtYanıtla
Rahman Karaeski:

O eskidendi bu millet o adalar için gözünü kırpmadan ateşe atardı kendini ama şimdi malesef ekonomi ile savaşıyor halkimiz adalar karın doyurmuyor

80
186
yanıtYanıtla
zeynelabidin sevgili:

Bence ne kadar adan varsa silahlandır miçotakis. Türkiye için harika kozlar oluşturuyorsunuz.

207
25
yanıtYanıtla
Onur Ali Marul:

mhp ile mi hahahahahahahahaha

48
175
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Hiç bir siyasi çıkar ve menfaat gözetmeksizin ülke için elini her daim taşın altına sokabilen kaç siyayi parti var, sen sigorta nedir bilirmisin sn. marul ?

yanıt87
yanıt17
Nahit Büyükdağ:

süper olmuş ama az olmuş

166
43
yanıtYanıtla
Alioz:

Hep siz ve diğer ülkeler yapıyor böyle şeyler. Biraz da biz yapalım. İyi yapmışsınız güzel harita

179
22
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Olacak inşallah, olmazsa olmaz zaten. Bizim anakaramıza 2.1 km Yunan'a 580 km uzaklıkta olan bir ada hileyle Yunan'a hediye edilecek ve bu böyle devam edecek. Tebrik ediyorum Sn. Bahçeli'yi bilinç olarak yapmıştır. Geliyor gelmekte olan.

186
12
yanıtYanıtla
Nevzat Atilla:

Bence super bır harita olmuştur evlerine sağlık ulkudaşlarımın

174
19
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

hem atesli hem gercek. bizim olan bizimdir bizimkiler biz geri alacagiz. kacinis yok. kacacak olan var.

161
19
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title