Haberler

KKTC'nin Sesi, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (Brtk) 50. Yılını Kutluyor

Yarım asır önce mücadele günlerinde 'Kıbrıs Türk Mücahidin Sesi' olarak çok güç şartlarda ve kısıtlı imkanlarla yayına başlayan, bugün ise tüm dünyaya ulaşır durumda olan KKTC'nin sesi Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK), 50'inci yılını...

Yarım asır önce mücadele günlerinde 'Kıbrıs Türk Mücahidin Sesi' olarak çok güç şartlarda ve kısıtlı imkanlarla yayına başlayan, bugün ise tüm dünyaya ulaşır durumda olan KKTC'nin sesi Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK), 50'inci yılını kutluyor.

BRTK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre kutlamalar çerçevesinde, 23-24 Aralık tarihlerinde Kıbrıs-Balkanlar- Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı işbirliğinde sempozyum düzenlenecek. Konuyla ilgili Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı Başkanı İsmail Bozkurt'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Kurum Müdürü Mete Tümerkan, sempozyumun BRTK'nın toplumdaki yerini vurgulamak adına yaptıkları çalışmaların ürünü olduğunu söyledi.

Ülkedeki herkesin Bayrak Radyosu ile ilgili anıları olduğunu söyleyen Tümerkan, sempozyumun geçmişi hatırlatırken geleceğe de ışık tutacağını ifade etti. Tümerkan, Bayrak radyosu ile ilgili söyleyecek sözü olan herkesi sempozyuma katılmaya çağırdı.

Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı Başkanı İsmail Bozkurt da sempozyumda BRTK'nin kuruluşu ve tarihiyle ilgili bilgi verilirken, tarih, ekonomi, iletişim, siyaset bilimi açısından kurumun toplumu nasıl etkilediğinin inceleneceğini anlattı.

Sempozyumda akademik sunumlar yapılacağını söyleyen Bozkurt, sunumların kitaplaştırılacağını da dile getirdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

İsmail Bozkurt Avrasya Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title