Haberler

Kıbrıs Sorununda Gelişmeler ve Temaslar Haftası Başlıyor

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer'ın Ada'da olacağı önümüzdeki haftaya, "Kıbrıs sorununda gelişmelerin ve sistemli temasların damgasını vuracağı" haber verildi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer'ın Ada'da olacağı önümüzdeki haftaya, "Kıbrıs sorununda gelişmelerin ve sistemli temasların damgasını vuracağı" haber verildi.

Kıbrıs Rum kesiminde yayınlanan gazetelerden Fileleftheros "Kıbrıs Sorununda Gelişmeler Haftası... Downer Geliyor ve Ortak Açıklamada Mutabakat Sağlanması İçin Sürekli Temaslara başlıyor... Başkan Pazartesi Günü Rusya ve İngiltere Büyükelçileriyle Görüşecek" başlık ve spotlarıyla aktardığı haberinde, Downer'ın anlaşmazlıkların üzerine köprü kurmayı ve ortak açıklama konusunda mutabakata varılmasını hedeflediğini yazdı.

Downer'ın günler önce bazı uzlaşı nitelikli metinler sunduğunu, Rum tarafının da öneri sunduğunu hatırlatan gazete, Genel Sekreter'in Kıbrıs Özel Danışmanı'nın, ortak açıklama metnini görüşmekte olan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Özel Temsilcisi Osman Ertuğ ve Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis ile temaslara yoğunlaşacağını kaydetti.

Gazete, Cuma gününe kadar Kıbrıs'ta kalacak olan Downer'ın, Ada'ya yeniden döneceği tarihi bilerek ayrılmak istediğini ancak bunun, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis görüşmesinin belirlenmesine bağlı olduğuna dikkat çekti. Liderler görüşmesinin belirlenmesi için ise ortak açıklamada mutabakat sağlanmasının şart olduğuna dikkat çeken gazete, "ciddi anlaşmazlıklar olduğundan bugün bunun zor bir ihtimal göründüğü" yorumunu yaptı.

ANASTASİADİS RUSYA VE İNGİLTERE'NİN TÜRK TARAFINA BASKI YAPMALARINI İSTEYECEK

Habere göre Rum Yönetimi Başkanı, Güvenlik Konseyi daimi üyesi ülkelerin Güney Kıbrıs'taki büyükelçileriyle görüşmelerine devam ediyor. Önceki gün ABD'nin Güney Kıbrıs'taki büyükelçisi Koenig ile görüşen Anastasiadis, Pazartesi günü de Rusya ve İngiltere büyükelçileriyle peş peşe görüşecek.

Gazete Rum yönetiminin, Güvenlik Konseyi 5'lerini, Kıbrıs sorunundaki tavrını değiştirmesi için Türk tarafı nezdinde nüfuz kullanmaları için harekete geçirmeyi hedeflediğine vurgu yaptı.

Gazete haberinin " New York'a Yıldırım Ziyaret" başlığıyla ayırdığı bölümünde, Aleksander Downer'ın dün gece geç saatlerde BM merkezinde Genel Sekreter Ban Ki Moon'la görüşmesinin beklendiğini hatırlattı.

KİPE'yi kaynak göstererek, Downer'ın New York'a Ban tarafından davet edildiğini yazan gazete, BM'den bir kaynağa dayanarak da, Ban'ın Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ve müzakerelerin yeniden başlamasına müsaade etmeyen mevcut engeller hakkında bilgi almak istediğini yazdı.

Gazete, Downer'ın New York'ta çok kısa kalacağını ve hemen ardından Ada'ya geleceğini yazdı. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Derviş Eroğlu New York Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title