Haberler

Kanada ve Türkiye, silah ambargosunun kaldırılması için anlaşmaya vardı

Güncelleme:

TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ardından Kanada'dan dikkat çeken bir adım geldi. Kanada, 2020'den beri devam eden silah ihracatındaki kısıtlamaların kaldırılması konusunda Türkiye ile anlaşmaya vardı. Söz konusu anlaşmanın İsveç'in NATO onayı tamamlandıktan sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ve kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından uluslararası arenada da dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. ABD'den F-16 satışı konusunda ılımlı mesajlar gelirken, Kanada ise Türkiye'ye 2020'den beri devam eden silah ihracatındaki kısıtlamaların kaldırılması için harekete geçti.

KANADA, TÜRKİYE'YE SİLAH İHRACATI KISITLAMALARINI KALDIRACAK

İsminin açıklanmasını istemeyen iki kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımıyla ilgili nihai belgeleri bugün ABD'ye göndermesinin beklendiğini ve bunun Kanada'nın ihracat kısıtlamalarını derhal kaldırmasının önünü açacağını söyledi.

Bir başka kaynak ise bu konuda görüşmelerin aylardır sürdüğünü ve ocak ayı başlarında anlaşmaya varıldığını söyledi. Söz konusu anlaşmanın İsveç'in NATO onayı tamamlandıktan sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kanada, Türkiye'de üretilen İHA'ların Ermenistan'la Dağlık Karabağ'da savaşan Azeri güçleri tarafından kullanıldığını belirterek, İHA'larda kullanılan bazı parçaların ihracatını 2020'de askıya almıştı.

İsveç'in Kuzey Atlantik Anlaşması'na (NATO) katılımına ilişkin protokol Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yayımlandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan milletlerarası andlaşmayla ekinde yayımlanan protokole göre; protokolün yürürlüğe girmesiyle NATO Genel Sekreteri protokole taraf ülkeler adına NATO'ya katılımı için İsveç'e davette bulunacak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkiye Kanada İsveç Nato Dünya Haberler

500

Yorumlar (12)

Hado:

Çürük silahlarınızı istemiyoruz biz daha iyisini yapiyoruz. Şartlarımızı kabul edersiniz size satabiliriz

95
47
yanıtYanıtla
Gerard Dirivia:

Demekki biz sürekli batı ile iş birliği yapsak şahlanacaz. Vay bee formülü basitmiş meğersem

59
51
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Sürekli batı ile işbirliği yapınca da sana bazı şeyleri üretmeni istemiyorlar,tam bağımsız değilsin,tam bağımsız olmaya kalksanda ekonomik ambargo koyuyorlar örnek kibris savasi,ekonomik düzeni kendilerine göre ayarlamışlar kıpırdayamıyorsun,düzeni yıkmak gerek

yanıt1
yanıt0
Onemli Degil:

Su Dusdugumuz Duruma Bak..Arasira Sevindirik Olabilince Adeta Cildiriyoruz.. Sanki Ambargolari Bizim Ulkemiz Koymus da Sevinelim..

34
8
yanıtYanıtla
Recep Ertuğrul:

Ne kadar sevindirik olduk be biz:)))

30
7
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

sevinmedim biz bize yetmemiz lazım

6
1
yanıtYanıtla
erkan yüksel:

YAZIN BI KENARA 2-3 AY SONRA KANDIRILDIK DIYCEKLER..ISVES YINE PKK YANLILARINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDICEKK

6
0
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Amerika yarında başka bir istekte bulunur....Yapmazsanız ambargo der ....Tüm batılı yamyamlar yine Ambargo koyar....Türkiye ile Artık ilişkileri bu şekilde....Bu durum böyle devam eder....Yeni yollar bulmamız gerekiyor.

5
0
yanıtYanıtla
Cengiz:

Çooook sevindik çoooooookkkk

1
2
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Allahını seversen ambargoya devam et...

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title