Haberler

İsrail'in "Ateşkese hazırız" mesajı sonrası Hamas lideri Heniyye Mısır'a gitti! Saldırıların durmasını isteyecekler

Güncelleme:

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un, "İsrail Gazze'de rehinelerin serbest bırakılması için yeni bir insani araya hazırdır" sözleri yankı uyandırdı. Hamas ise ateşkes için saldırıların durmasını şart koştu. Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, ateşkese dair detayları görüşmek üzere iki ülke arasında ara buluculuk yapan Mısır'a gitti.

İsrail, işgal altındaki Gazze'de yeni bir insani ara için yeşil ışık yaktı. Konuya ilişkin İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "İsrail Gazze'de rehinelerin serbest bırakılması için yeni bir insani araya hazırdır." ifadelerini kullandı. Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Basem Naem ise İsrail'in saldırıları tamamen sona ermeden esir değişimi konusunda herhangi bir müzakere yapılmasına ise karşı olduklarını yineledi. Hamas lideri Heniyye, Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere Kahire'ye gitti.

İSRAİL'DEN ESİR TAKASI ÇIKIŞI: HAZIRIZ

İsrail Gazze'de 7 Ekim'den bu yana katliam yaparken diğer yandan Katar, Mısır ile ABD arabuluculuğunda, İsrail ve Filistin arasında esir takasına dair yeni bir anlaşmaya yönelik diplomatik çabalar devam ediyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin halkıyla bir savaş içinde olmadığını Hamas'la savaştığını belirterek, "İsrail'in esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak üzere yeni bir insani araya ve ilave insani yardıma hazır olduğunu bir kez daha ifade edebilirim." dedi.

HAMAS SALDIRILARIN DURMASI ŞARTINI KOŞTU

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Basem Naem ise Cumhurbaşkanı Herzog'un açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları tamamen sona ermeden esir değişimi konusunda herhangi bir müzakere yapılmasına karşı olduklarını yineleyerek, "İsrail'in devam eden soykırım savaşı kapsamında esir değişimi konusunda herhangi bir müzakere yapılmasını reddeden tutumumuzu teyit ediyoruz. Ancak halkımıza yönelik saldırganlığın sona ermesine ve Filistin halkına yardım sağlamak için geçişlerin açılmasına katkıda bulunacak her türlü girişime açığız." dedi.

İsrail'in esir takası talebi sonrası görüşmeler yeniden başlıyor! Hamas lideri Heniyye Mısır'daİsmail Heniyye

HAMAS LİDERİ DETAYLARI GÖRÜŞMEK İÇİN MISIR'A GİTTİ

Gelişmeler dikkatle takip edilirken Hamas lideri İsmail Heniyye, ara bulucu rolü üstlenen Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere Kahire'ye geldi. Heniyye'nin yetkililerle insani ateşkesi ve esir takası sürecine ilişkin detayları görüşeceği öğrenildi.

7 GÜNLÜK ATEŞKES İLAN EDİLMİŞTİ

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da 4 günlük esir takası mutabakatı kapsamında Gazze'deki çatışmalara "insani ara" verilmişti. Bu mutabakat 3 gün daha uzatılmış ve bu kapsamda 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Herzog İsrail Mısır Gazze Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (6)

Ercan cıftcı:

20.000 çoluk çocuk öldü, Gazze yaşanamaz hale getirildi. Görev tamamlandı, Şimdi herkes ateşkes diye diye açıklama yapmaya başlar, Bu katliamın bir bedeli ya da karşılığı olmalı.

69
4
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

peki soykırımın cezası ne olacak?

40
1
yanıtYanıtla
Adem Örnek:

bu kadar mücadele boşa mı verildi, bu kadar sivil boşa mı şehit oldu, zafere kadar mücadeleye devam edilmeli

2
1
yanıtYanıtla
pentakill lol:

atacak bombaları kalmadı amerika uşağı israil dünyadan tepki çekip destek yitirince ateşkes imzalamaya çalışıyor. umarım Hamas atağa geçer ve bunlara kök söktürür. savaş zor bir durum ama çoluk çocuğu öldürüp öldürüp hiç birşey yokmuş gibi ateşkes yapılmamalı. filistin kurutuluşa ermeli artık.

0
0
yanıtYanıtla
foamer sponge:

Daha geçen gün takas yapıldı ölü sayısı 20.000 'i geçti ayrıca İsrail binlerce tutuklama yaptı bu nasıl bir iş anlamak zor. Sankiçatışma bitse esirler bırakılsa İsrail duracak ? Olan zavallı halka oluyor.

0
0
yanıtYanıtla
Bülent Levent:

Oyun bunlar düzmece..aynısı bizde de oynandı anlamak isteyen anlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title