Haberler

Beyrut suikastı İran'ı da ayaklandırdı: İsrail'in eylemleri bölge ülkeleri için büyük tehdit, ciddi bir alarm

Güncelleme:

Hamas'ın üst düzey yöneticisi Salih el-Aruri, dün İsrail tarafından düzenlenen suikastta hayatını kaybetti. Saldırının ardından Hamas yetkilileri İsrail'e meydan okurken İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan "İsrail'in diğer ülkelerdeki kötü eylemleri, barış ve güvenliğe gerçek bir tehdit oluşturuyor ve bölge ülkelerinin güvenliği için ciddi bir alarm oluşturuyor." dedi.

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi İHA saldırısında öldürmesinin ardından İran'dan da açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan el-Aruri'ye düzenlenen suikastın bölge ülkeleri için "ciddi bir alarm" olduğunu söyledi.

SUİKASTTA 7 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Dün Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi olarak tabir edilen "Dahiye" bölgesinde İsrail'in insansız hava aracı ile Hamas ofisine saldırı düzenlemesi sonucu Aruri ve beraberindeki 6 kişi öldürüldü.

BATI ŞERİA'DA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Aruri ve arkadaşlarının Beyrut'ta suikastla öldürülmesinin ardından İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın birçok bölgesinde gösteriler ve yürüyüşler yapıldı. Aruri'nin doğum yeri Ramallah, kentin kuzeybatısındaki memleketi Arura ile El-Halil kentinin kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda yürüyüşler düzenlendi. Ramallah'taki gösteriye katılanlar, "Gözlerim ağlıyor gözlerim", "İntikam, intikam el-Kassam" ve "La ilahe illallah, hepimiz Allah yolundayız" şeklinde sloganlar atarak, suikasta olan öfkelerini dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı, Aruri suikastının bölge ülkeleri için ciddi bir alarm olduğunu söylediSalih el-Aruri

HAMAS LİDERİ HENİYYE: TAM BİR TERÖR EYLEMİ

Hamas liderlerinden İsmail Heniyye ise Aksa TV'de yayınlanan konuşmasında, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine düzenlenen saldırıda Aruri ile Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Komutanları Semir Fendi, Azzam el-Akra'nın yanı sıra Hamas mensubu Mahmud Şahin, Muhammed Beşaşe, Muhammed er-Reis ve Ahmed Hammud'un hayatını kaybettiğini belirtti. Heniyye, "Aruri'nin Lübnan topraklarında öldürülmesi tam anlamıyla bir terör eylemi ve Lübnan'ın egemenliğinin ihlalidir. Halkımıza ve topraklarımıza karşı saldırıların dairesinin genişletilmesidir." dedi.

İRAN'DAN İLK AÇIKLAMA: BÖLGE ÜLKELERİNİN GÜVENLİĞİ İÇİN CİDDİ BİR ALARM

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan ise yaptığı açıklamada, "İsrail'in diğer ülkelerdeki kötü eylemleri, barış ve güvenliğe gerçek bir tehdit oluşturuyor ve bölge ülkelerinin güvenliği için ciddi bir alarm oluşturuyor." dedi.

İranlı Bakan ayrıca suikastın, İsrail'in "haftalarca süren savaş suçları, soykırım ve Gazze'deki yıkımdan sonra hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını" kanıtladığını da sözlerine ekledi.

Beyrut suikastı İran'ı da ayaklandırdı: İsrail'in eylemleri bölge ülkeleri için büyük tehdit, ciddi bir alarm

Kaynak: SonDakika.com / Abdullah Teymur - Dünya

İsrail Beyrut İran Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (11)

BLACK LİON:

İSARİL BÖLGEDE BARIŞI GETİRECEK .TERÖRİST HAMASI BİTİRECEKTİR.

7
141
yanıtYanıtla
Fatih Apaydın:

PROVOKASYON MU BU!

yanıt33
yanıt5
Berjeri aşireti:

Senide buluruz merak etme!kesinlikle mossada çalışansın

yanıt13
yanıt1
Sessiz Sessizz:

Tüm savcılari kesinlikle göreve davet ediyorum. Her başlıkta paylaşımınız var. Bu provokasyonun asla karşiliksiz kalmayacak. Umarim benimle birlikte sikayet edenler olur.

yanıt25
yanıt2
Kadir:

Merak etme, sizinkilerin (siyonistler) sonu yakındır, geberip gidenler de toprağın altında şimdiden cayır cayır yanıyorlar, elbet diğerlerine de sıra gelecek

yanıt0
yanıt0
menderes kilic:

israilin en büyük destekçisi irandır yalan bu söylenenler

49
15
yanıtYanıtla
menderes kilic:

kesinlikle kürkçü kavgası

27
9
yanıtYanıtla
menderes kilic:

dünyada en çok müslümün öldüren ülke irandır . iran aslen büyük israildir

18
3
yanıtYanıtla
Hafize Yaradanakul:

Allah zalimleri birbirine kırdırsın.

0
0
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

İran'da Kasım S anılmasında patlamalar olmuş , yetmişten fazla kişi ölmüş. Durup dururken nasıl ve neden ortaya çıktı , dersiniz

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title