Haberler

Hacıları En Çok Klima ve Güneş Çarpıyor

Kutsal topraklara gelen hacı adaylarımız 40 derece sıcakda gündüz tavaf yapınca, klima ve güneş çarpmasından hastanelik oluyor.

Kutsal topraklara gelen hacı adaylarımız 40 derece sıcakda gündüz tavaf yapınca, klima ve güneş çarpmasından hastanelik oluyor.

Mekke-i Mükerre'menin Aziziye Bölgesi'ndeki 15 katlı bir binanın 7 katı tıp merkezi olarak türk hacılara hizmet veriyor. Ayrıca 2 sağlık merkezi

ile 13 sağlık ocağı da Türk hacıların yoğun oldukları bölgelerde muayene yapıp, ilaç dağıtıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesi Başhekimi Selami Kılıç, 114 uzman, 108 pratisyen hekim toplam 527 personel ile 100 bin den fazla

Türk hacısına hizmet verdiklerini belirterek, "Bir ay içerisinde 73 bin hastayı ayakta tedavi ettik. 5 bin hastamızı da yatarak tedavi gördü. 17 poliklinik 134 yatak kapasitesine sahip Mekke Hastanesi'nin tüm odaları Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olarak dizayn edildi. Yataklı tedavi gören hastalarımıza odasında tuvalet ve banyosu bulunan 2-3 kişilik odalarda bakıyoruz. 15 ambülas ve acil servisimiz ile 7 gün 24 saat sağlık hizmeti veriliyor. Durumu daha kritik ve çözülümeyecek gibi olanlar ise Suudi Nur hastanesine sevk ediliyorlar" dedi.

Hacı adaylarının büyük bir bölümünün daha çok kronik hastalıklarının burada nüksetmesinden dolayı kendilerine müracat ettiğini anlatan Başhekim Selami Kılıç, "Klimalar ve mevsimsel değişikliklerden dolayı üst solunum yolu enfeksiyonları, göğüs hastalıkları ile yorgunluğa bağlı ortapedik rahatsızlıklar başta geliyor. Diyabet, hiper tansiyon ve kalp hastaları da kontrol için hastanemize uğruyorlar" diye konuştu.

En çok gündüz 40 derece sıcakta tavaf yaptıkları ve mübarek mekanlara ziyarette bulundukları için güneşten çarpılanlar ile tavafta terledikten sonra klimalı ortama girip soğuk algınlığı ile grip ve halsizliğe yakalananlar doktorlara geliyor. Ayrıca otelde bir hastanın virüsü diğerlerine de buluştırması ile kronik rahatsızlığı olan veya yaştan dolayı savunma sistemi zayıf olanlar hemen hastalanıyorlar. Türk sağlık merkezleri ve ocakları her türlü hacıyı tedavi ediyorlar. Ancak sadece Diyanet İşleri Başkanlğı kaydı ile gelenler ücretsiz ilaç alabiliyorlar. 20 eczanın bulunduğu eczanenin önü de reçetesinin yapılmasını bekleyenlerle dolup taşıyor. Ancak bütün hacı adayları kendilerine yakından ilgilenen sağlık personeline dua ediyor.

Bu arada, kutsal topraklarda vefat eden hacılarımızın sayısı da 19'a ulaştı. Bu hacılardan 3'ünün trafik kazası neticesi vefat ettiği bildirildi.

Diğer taraftan, hastane ve yoğun bakımda yatarak tedavi gören hastalardan hayati riski bulunmayanlarda 25 taneside ambülanslarla Arafat'a çıkartılarak, hacı olacaklar. - MEKKE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Diyanet İşleri Başkanlığı Sağlık Bakanlığı Aziziye Mekke Dünya Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title