Haberler

Erdoğan'ın İsveç'in NATO girişimlerine yönelik tepkisi akıllara Dışişleri Bakanı Linde'nin "terör" toplantılarını getirdi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO üyesi olmak için girişimlerde bulunan Finlandiya ve özellikle İsveç'e çok sert tepki gösterdi. İki ülkenin başvurularıyla ilgili olarak olumlu bir düşünce içinde olmadığını belirten Erdoğan, "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi" ifadesini kullandı. Erdoğan'ın "terör" çıkışı akıllara İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin terör örgütü YPG/PKK üyesi İlham Ahmed ile yaptığı görüşmeyi getirdi.

Finlandiya ve İsveç'ten art arda gelen NATO üyelik başvurusu açıklamaları dünya kamuoyunu hareketlendirdi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, dün ülkelerinin gecikmeden NATO üyeliğine başvurması gerektiğini, "NATO üyeliği Finlandiya'nın güvenliğini ve tüm savunma ittifakını güçlendirecektir. Finlandiya, gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalıdır. Bu kararın alınması için gereken ulusal adımların önümüzdeki birkaç gün içinde hızla atılacağını umuyoruz" ifadeleriyle açıkladı.

FİNLANDİYA'DAN SONRA İSVEÇ'TEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Bu gelişmenin ardından NATO'ya ilişkin bir açıklama da İsveç'ten geldi. İsveç Meclisi'nden yapılan açıklamada "İsveç'in NATO üyeliği Kuzey Avrupa'da çatışma riskini azaltacaktır" ifadeleri kullandı.

ERDOĞAN'DAN İKİ ÜLKENİN NATO GİRİŞİMİNE VETO

Cuma namazı çıkışında Finlandiya ve İsveç'in NATO girişimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ses getiren gelişmelere çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Daha önce Yunanistan'la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptı bizden önceki yönetimler. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Pkk'sı, DHKP-C'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumda. Hatta parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu konuda bizim olumlu bakmamız mümkün değil" dedi.

Erdoğan'ın İsveç'in NATO girişimlerine yönelik tepkisi akıllara Dışişleri Bakanı Linde'nin 'terör' toplantılarını getirdiLinde, terör örgütü YPG/PKK üyesi İlham Ahmed ile geçtiğimiz yıl bir görüşme gerçekleştirmişti.

ERDOĞAN'IN TEPKİSİ AKILLARA LINDE'NİN TERÖR BULUŞMALARINI GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi" sözleri ise akıllara İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin son dönemde terör örgütü YPG/ Pkk üyeleriyle yaptığı görüşmeleri ve basına yansıyan fotoğrafları getirdi.

Erdoğan'ın İsveç'in NATO girişimlerine yönelik tepkisi akıllara Dışişleri Bakanı Linde'nin 'terör' toplantılarını getirdiLinde, PKK'lı Ahmed ile bu yılda bir görüşme gerçekleştirdi.

TERÖRİSTLERLE SIK SIK BİR ARAYA GELİYOR

İsveç Dışişleri Bakanı Linde ve beraberindekiler, geçtiğimiz yılın kasım ayında YPG'li teröristlerle bir araya gelmiş ve görüşmede terör örgütüne maddi yardımın 2023 yılında 376 milyon dolara çıkarılmasının kararlaştırıldığı ortaya çıkmıştı. Linde bu yıl içinde de yine terör örgütü PKK yanlısı olan İran asıllı Amineh Kakabahev ile bir araya gelmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya İsveç YPG PKK Haberler

500

Yorumlar (7)

FERDİ BAKIR:

Yunanın natoya alınmasına izin verdik. Bakın NATO ayağına bütün adaları silahlandırdı.

12
0
yanıtYanıtla
Mehmet Ali Varol:

Turkiue kesinlikle izin vermesin. Terör yandaşı sözde demokrasi ulkesi bunlar ve butun avrupa ulkeleri ile ABD. bize düşman olana biz Türk halki da düşmanız.

11
0
yanıtYanıtla
mahmut kemal :

Küfür tek millettir hepsi aynı dağdaki pkk ile isviçre'nin finlandiya'nın israil'im amerikanın ingilizin fransızın hiçbir garkı yok hepsi terörist.

9
0
yanıtYanıtla
Steven Juan:

Erdogan hakli

4
0
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

PKK ya destek vermeyen sadece Türk Devletleridir. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok.

3
0
yanıtYanıtla
özgün özen :

İnşallah rusya bu işveçi danimarkayı norveçi vurur aslında finlandiyada hakediyorya neyse ne kadar türkiye düşmanı terörist varsa bunların desteginde hesi bide utanmadan silah ambargoları filan ha düştünüz elimize kesinlikle onay verilmesin nato için.

2
0
yanıtYanıtla
Ekiz Ekizoglu:

Bırakın girsinler NATO'ya, Rusya bunları 2 günde siler haritadan, Erdoğan farkında olmadan bunlara iyilik yapıyor.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title