Haberler

2016'nın En Büyük Felaketi 'El Nino' Olacak

Güncelleme:

Dünyada etkisini göstermeye başlayan El Nino korkutuyor. Tarihteki en şiddetli El Nino, 2016'da milyonlarca insan açlık ve hastalık tehdidiyle karşı karşıya bırakıyor.

Küresel iklimi etkileyen El Nino'nun, 2016 yılında kıtlığı ve hastalıkları, milyonlarca kişiyi mağdur edecek şekilde artırması bekleniyor.

BBC'nin haberine göre, yardım kuruluşları, El Nino'nun dünyanın bazı bölgelerinde kuraklığa, bazı bölgelerinde ise sellere yol açacağı ve felaketlerin milyonlarca insanı etkileyeceği konusunda uyardı.

EN ŞİDDETLİ ETKİSİ AFRİKA'DA HİSSEDİLECEK

Uzmanların görüşlerine yer verilen haberde, El Nino'nun etkisinin en şiddetli şekilde Afrika kıtasında görüleceği, bölgede gıda sıkıntısının şubat ayında artacağı belirtildi.

El Nino'nun etkilerine, gelecek altı ayda Karayipler, Orta ve Güney Amerika'da da rastlanacağı, kuraklık ve düzensiz yağışların Guatemala, Honduras, El Salvador ve Nikaragua'da iki milyon kişiyi etkileyeceği tahmin ediliyor.

Küresel ortalama sıcaklığı yükselten El Nino, 2015'in kayıtlara geçen en sıcak yıl olmasını sağlamıştı.

TROPİKAL ÜLKELERDE YAĞIŞLAR AZALDI

İngiltere'nin Reading Üniversitesi'nden Nick Klingaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, pek çok tropikal ülkede yağışların yüzde 20 ila 30 oranında azaldığını belirterek, "Endonezya, bugüne kadarki en şiddetli kuraklığı yaşadı. Hindistan'da Muson yağmurları normalin yüzde 15 altında seyretti. Brezilya ve Avustralya'da da aynı şeyi bekliyoruz" dedi.

Kuraklık ve sellerin devam ediyor olması, yardım kuruluşlarını El Nino'nun potansiyel etkileri konusunda endişeye sürüklüyor.

13 MİLYON İNSAN YARDIMA İHTİYAÇ DUYACAK

Afrika kıtasında günümüzde yaklaşık 31 milyon kişinin gıda sıkıntısıyla karşı karşıya olduğu ve bu durumdakilerin üçte birinin Etiyopya'da yaşadığı belirtiliyor.

Oxfam gibi yardım kuruluşları, 2016'da Etiyopya'da 10,2 milyon, Güney Afrika'da da Mart ayından önce üç milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyacağını vurguluyor.

EL NİNO NEDİR?

Güney Amerika'nın batı kıyısındaki Büyük Okyanus'ta yüzey sularının ısınmasına İspanyolcada "erkek çocuk" anlamına gelen El Nino, soğumasına ise "kız çocuk" anlamına gelen La Nina deniliyor.

El Nino Güney Salınımları'nın (ENSO) bir parçası olarak kabul edilen El Nino, iki ila yedi yılda bir Büyük Okyanus'taki akıntının tersine dönmesiyle oluşuyor.

El Nino, yarattığı ısıtıcı etki nedeniyle kasırgalara, şiddetli yağışlara, su baskınlarına, kuraklıklara, yangınlara ve tarım ürünlerinde kayıplara yol açıyor. Bütün bunların sonucunda salgın hastalıklar artabiliyor ve çok sayıda ölüm yaşanabiliyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), Kasım ayında son 15 yılın en güçlü, son elli yılın da en güçlü üç El Nino doğa olayından birinin yaşandığını açıklamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Güney Amerika El Salvador Karayipler Honduras Dünya Haberler

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Ağrı'da üstsüz dolaşan kadın akıl hastanesine yatırıldı

Ağrı'da üstsüz dolaşan kadın akıl hastanesine yatırıldı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakmadan Geçme

Aşkım Kapışmak serbest bırakıldı mı, son durum ne? Aşkım Kapışmak'ın suçu nedir? Resmi Gazete bugün (30 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 31 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

500

Yorumlar (21)

ahiretMobil-ANDROID:

ahir Zaman yaklaşıyor. .. kendinize çeki düzen verin.

44
5
yanıtYanıtla
!!!!!!!!!!!!!BİLİM ADAMI!!!!!!!!!!!!!:

TÖVBE KAPISI BAŞLAMADAN NAMAZA BASLAYIN. . . . KABEDE BİLE KAN AKTI KAN

37
6
yanıtYanıtla
SEYİT:

EL NİNO ANLAMAM İSPANYA LİGİ EL CLASSİCO DE SANA SÜPER KUPON YAPARIM

19
6
yanıtYanıtla
ADANASPOR İLK 11İ:

2016 YILI ADANASPORUN YILI OLACAK SÜPER LİGE ÇIKCAZ 2019DA DA UEFA KUPASI 2023TE DE BÜYÜK TÜRKİYE VE ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI KAZANACAZ 2019DAN SONRA MESSİ ADANAYA GELMEK İÇİN YALVARACAK AMA YAŞLI DİYE BAŞKANIMIZ ALMAYACAK ONU ÇÜNKÜ ADANADA HER ÇOCUK BİR MESSİ BURASI FUTBOL ŞEHRİ BASKETBOL ŞEHRİ SPORUN ŞEHRİ BU ŞEHİR ADANA SPOR VE ADANALI TÜM KARDEŞLERİMİN 2016SINI KUTLUYORUM BAYRAMLARI MÜBAREK OLSUN ADANA SPOR TÜRKİYEDİR ADANASPOR OLMAZSA LİGLER OLMAZ MÜSABAKALAR OLMAZ TEMİZ FUTBOL ADANASPOR

7
18
yanıtYanıtla
rasimMobil-ANDROID:

neden ahir zaman alametlerinin bircogu boy gosterdi zaten Allah hayirli insanlarin yardimcisi olsun. ......

21
3
yanıtYanıtla
Mobil-ANDROID:

Akp

3
20
yanıtYanıtla
!!?:

ARKADAŞLAR DOĞA OLAYINDAN BİLE SİYASİ MİZAH ÇIKARIYORSUNUZ. BENCE GELİŞMİŞ ÜLKELERE ÇOK BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR. ÇÜNKÜ DÜNYAYI EN ÇOK KİRLETEN ONLAR. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE SEBEP OLAN ONLAR. SAVAŞLAR BİLE DOĞAYA ZARAR VERİYOR. HAYDİ SANAYİSİ GELİŞMİŞ ÜLKELER ACİLEN İŞ BAŞINA. . .

21
1
yanıtYanıtla
MATKAP ALİ:

BU HABER BENİ ÇOK ÜRKÜTTÜ ÜRKÜNÇ BİR HABER BU.

17
4
yanıtYanıtla
05:

toprak mahssüleri ofisi depoları bomboş hükümetin politikaları tarımı önemsemek hatta tarımı bilmemek pekiiii bu ülke elnino yada başka bir sebepten yokluk yaşarsa halk acından ölür ülkeye enaz 1 yıl yetecek stok olmalı varmı geçmişte yaşanmadımı lütfen tarımdan anlayan bir bakan getirin hiç değilse müsteşarlar tarımı bilen birileri olsun

20
1
yanıtYanıtla
adını yaz:

bence depremler olacak bkz zelzele suresi kuran ebced heesabı 2016

13
6
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title