Haberler

Dünyayı tedirgin eden gelişme: ABD'nin Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi'ne hacker saldırısı

Güncelleme:

ABD'nin Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi'ne hackerların saldırdığı ortaya çıktı. ABD'de yayın yapan Politico'da yer alan habere göre, siber saldırıdan nükleer silahların yönetimini yapan kurum ile birlikte çok sayıda kuruluş da etkilendi. Hasarın tespiti için uzun bir zamana ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Sadece ABD'yi değil bütün dünyayı korkutan bir gelişme yaşandı. ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi ile birlikte en az 6 federal kurum ve kuruluşa siber saldırı düzenlendiği ortaya çıktı.

ABD'de yayın yapan Politico isimli medya kuruluşunda yer alan haberde Enerji Bakanlığı ve Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi ile birlikte çok sayıda kurum ve kuruluşa saldırı düzenlendiği belirtildi. ABD'nin nükleer silah depolarını ve bunların durumlarını takip eden Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi'ne düzenlenen siber saldırının boyutu ile ilgili bir bilgi verilmedi.

"HAFTALAR SONRA BELLİ OLACAK"

Politico'ya bilgi veren kaynaklar siber saldırının etkisini ölçmeye çalıştıklarını açıklarken, "Henüz saldırganların nereye girip herhangi bir bilgiye erişip bunları çaldıklarını tespit edemedik. Soruşturma devam ediyor ve bu hackerların yarattığı hasarı tespit etmek için haftalar var" yorumunu yaptı.

Enerji Bakanlığı Sözcüsü Shaylyn Hynes, soruşturmanın devam ettiğini açıklarken, "Bu noktada zararlı bir yazılım tespit edildi ve bununla ilgili olarak hemen harekete geçildi. Bakanlığımız ve Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi'ne bir etkisi olmamıştır" dedi.

Dünyayı tedirgin eden gelişme: ABD'nin Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi'ne hacker saldırısı

"SALDIRIYI KREMLİN'E BAĞLI HACKER'LAR GERÇEKLEŞTİRDİ"

Uluslararası basın, saldırının arkasında Rusya'nın olduğunu öne sürdü. Alman Bild gazetesi, saldırıyı Kremlin'e bağlı hackerların gerçekleştiğini yazdı.

Beyaz Saray siber güvenlik danışmanını bir süre önce kovan ve 2016'daki başkanlık seçimlerinde Rusya'nın herhangi bir müdahalesi olmadığını sık sık dile getiren Trump'ın nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı Politico Haberler

500

Yorumlar (38)

TAHTAKURUSU:

Yahu ekmek olmuş 1, 5 TL asgari ücret 2325 . Millet ay sonu elektiriği suyu doğalgazı kredi kartına borçlanmış, sen kalmış diyorsun ki dünya diken üstünde. Patlatsınlar kardaş o zaman zaten emeklimiz işçimiz yaşıyor mu ki ölümden korkacak?

22
12
yanıtYanıtla
En:

Yine bir fitne pesindeler ...kendileri cikarip baskasini suclama politakasi

21
4
yanıtYanıtla
önder:

Saddam yapıyordur.

yanıt3
yanıt5
İvan:

Hacker kardeş abd nin füzelerinin aklını karıştır ki geri dönüp kendilerini vursun... Hadi yap işi işi

21
4
yanıtYanıtla
bağane arıyorlar.:

kesin bir şeyler yapacaklar zemin hazırlıyorlar.

17
0
yanıtYanıtla
asdasdas:

işte bu kadar basit

yanıt0
yanıt0
Uyumuyo:

21 Aralıkta Allah korusun sahte bir nükleer savaş düzenleyebilir. Türkiyenin çevresinde. Dicle ile fırat nehri arasını kendilerine vaadedilmiş diye iddia ettikleri için, orayı boşaltmak için. İnşallah haksız çıkarım.

yanıt0
yanıt0
DENİZLİLİ:

BİZİM TÜRK HACKERLAR NERDESİNİZ ŞU AMERİKAYA BİRDE SİZ HADDİNİ BİLDİRİN. .

12
3
yanıtYanıtla
fv:

Bizimkiler oyun salonunda metin2 oynuyorlar

yanıt26
yanıt1
Çukurovalı Hamo:

Call Of Duty oynuyoruz bi rahat bırakin

yanıt0
yanıt0
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title