Haberler

Dün Ankara'da resmi temaslarda bulunan Fransız bakan, bugün gittiği Atina'da bizi suçladı

Güncelleme:

Dün Türkiye'ye gelerek mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, bugün Yunanistan'ın başkenti Atina'ya adım atar atmaz Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimde Yunanistan'ın yanında olacağını dile getiren Colonna, "Hiçbir şey bu yaklaşımımızı değiştirmeyecek" dedi.

Atina'da temaslarda bulunmadan önce ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini'ye konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Türkiye- Yunanistan geriliminde Yunanistan'ın yanında olacağını teyit etti. Gazeteye demeç veren Colonna, "Paris, Yunanistan'ın egemenliği konusunda açık ve destek" ifadesini kullandı.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLETİŞİM KANALLARI AÇIK TUTULMALI"

Colonna, Ankara yönetiminin hem Yunanistan'a karşı hem de mülteci kriziyle ilgili yaklaşımından endişe duyduklarını söylerken Türkiye ve Yunanistan'ın iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini dile getirdi. Yunanistan'ın yanında olacaklarını dile getiren Colonna, "Hiçbir şey bu yaklaşımımızı değiştirmeyecek" dedi.

Dün Ankara'da resmi temaslarda bulunan Fransız bakan, bugün gittiği Atina'da bizi suçladı

"TÜRKİYE'NİN YAKLAŞIMI KONUSUNDA SORU İŞARETLERİ VAR"

Colonna, Türkiye ve Belarus'un mülteci krizini Avrupa Birliği'ni istikrarsızlaştırmak için silah gibi kullandığını iddia etti. Colonna, "İnsanların çaresizliğini silah olarak kullananlara karşıyız" dedi. Fransız diplomat, "Bazı konularda Türkiye'nin yaklaşımı konusunda soru işaretleri var. Komşunuzla ve müttefikinizle açık iletişim olması ve her şeyi konuşabilmek çok önemli" yorumunu yaptı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Türkiye Fransa Atina Haberler

500

Yorumlar (4)

Davut Uysal :

Bunu sağır sultan bile duydu. Şaşıracak bişey yok

12
0
yanıtYanıtla
Buba Nasler:

Hepiniz bir bir BIZ tek Allah

6
0
yanıtYanıtla
NURGÜL ÇAVUŞ:

bak sen şarlatana, pislikleri yüzlerine yansımış. daha durun neler yapacaz size.

5
0
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

keşke yunan galip gelseydi diyen fesligilleri turistik bir geziyle yunanistana götürüp oradaki türklere genel ve dini konularda ne yaşattıklarını göstermek gerek daha doğrusu bu zihniyette olanları tümüyle yunanistana göndermek gerek orda avrupa vatandaşı olup dinlerini özgürce?? yaşarlar

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title