Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke'de Libya Hac Bakanı ve Burma Müslümanları Derneği Başkanı ile bir araya geldi

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke'de Libya Hac Bakanı Şeyh Ali Muhammed Beşir ve Burma Müslümanları Derneği Başkanı Selimullah Abdurrahman ile bir araya geldi. Erbaş, görüşmelerde Libya'nın Türkiye ile olan ilişkilerini ve Burma Müslümanlarının durumunu ele aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke'de, Libya Hac Bakanı Şeyh Ali Muhammed Beşir ve Burma Müslümanları Derneği Başkanı Selimullah Abdurrahman ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Mekke'deki Diyanet Hac İdare Merkezinde, Beşir ve beraberindeki heyetle görüştü, daha sonra Burma Müslümanları Derneği Başkanı Abdurrahman'ı kabul etti.

Beşir ile görüşmesinde, Kurban Bayramı'nı tebrik eden Erbaş, Libya'nın Türkiye tarihinde çok değerli bir yeri olduğuna işaret etti. Erbaş, Libya'nın içinde bulunduğu sıkıntıların ortadan kalkması için Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her zaman ellerinden gelen yardımı yapacaklarını bildirdi.

Beşir ise Diyanet İşleri Başkanlığının hac ve umre hizmetlerini yakından izlediklerini ve bunları örnek alarak kendi hizmetlerini daha iyiye taşımaya gayret ettiklerini kaydetti.

Burma Müslümanları Derneği Başkanı Abdurrahman'ı kabulü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Burma Müslümanları Derneği Başkanı Selimullah Abdurrahman'ı kabulünde, "Burma Müslümanlarının hem haclarının mebrur olmasını hem de bundan sonraki süreçte hayırlı şekilde hayatlarını sürdürmelerini Cenabıhak'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın "2030 vizyon" projesine ilişkin konuşan Erbaş, "Haccın daha da kolaylaşmasına ve belki daha fazla Müslümanın gelmesine vesile olacak gibi görünüyor. İnşallah bütün ülkelerin kendi hacıları ile ilgili yapacağı iyileştirmeler bütün hac sezonunun daha başarılı geçmesine vesile olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Burma Müslümanları Derneği Başkanı Abdurrahman da kabulden dolayı Erbaş'a teşekkür etti.

Görüşmelerde, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ile Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz da hazır bulundu.

Kaynak: AA / Dünya

Ali Muhammed Ali Erbaş Türkiye Libya Mekke Hac Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title