Haberler

Almanya'da Alevilerden Kılıçdaroğlu'na İhsanoğlu Tepkisi

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da Alevi dernekleriyle bir araya geldi. CHP lideri, Alevilerin "İhsanoğlu sağcı ve dindar bir aday" tepkisiyle karşılaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Köln Cumhuriyet Halk Platformunun "Anadolu Kültürleri Buluşması" kapsamında Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nu (AABF) ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu'na CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sağcı ve dindar bir aday olduğunu, Aleviler olarak İhsanoğlu yerine daha devrimci, çağdaş ve demokrasiden yana bir aday gösterilmesinden yana olduklarını belirttiklerini ifade etti.

"ZİYARET ANLAMLI"

Ziyarette AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ve Avrupa Alevi derneklerinin temsilcileri de hazır bulundu. Görüşmeye Alevi dedelerinden Cafer Kaplan ve Müslim Kaya da katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının sonunda bir açıklama yapan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Öker, Avrupa'da Alevilerin kazanımları konusunda bilgi aktarımı gerçekleştiğini ifade ederek, ziyareti kurumsal anlamda olumlu bulduğunu ifade etti.

"KONUŞMA SICAK GEÇTİ"

Öker, "Konuşma çok sıcak geçti. Bizi memnun etti. Bugüne kadar diğer politikacılar otellerde yemekler verdiler, buraya uğramadan gittiler. CHP'nin yanlıştan dönme noktasında bu ziyaret umarım bundan sonrakiler için de örnek olur. Kurumsal anlamda muhatap alınmamız bizleri memnun etti" diye konuştu.

ALEVİLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA İHSANOĞLU TEPKİSİ

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu'na CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sağcı ve dindar bir aday olduğunu, Aleviler olarak İhsanoğlu yerine daha devrimci, çağdaş ve demokrasiden yana bir aday gösterilmesinden yana olduklarını belirttiklerini ifade etti.

"KİMSEYE İPOTEK KOYMAYIZ, DİLEYEN İSTEĞİ KİŞİYİ DESTEKLER"

Öker, "Avrupa Aleviler Federasyonu bir çatı örgütü. Farklı görüşlerde insanlarımız, yoldaşlarımız var. Biz Avrupa Alevileri olarak kimseye ipotek koymayız. Dileyen istediği kişiyi destekler. Aleviler olarak demokrasiden, halkların kardeşliğinden yana olan tüm güçleri destekleriz" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ADAYINI 2 TEMMUZ'DA MADIMAK'A BEKLİYORUZ"

Öker ayrıca, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Hacı Bektaş-ı Veli türbesini ziyaret edeceğini hatırlatması üzerine Öker, "Cumhurbaşkanı adayını 2 Temmuz'da Madımak Oteli'ne kırmızı gül koymasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Turgut Öker Almanya Dünya Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gözaltına alınan bir komiser daha tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gözaltına alınan bir komiser daha tutuklandı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

500

Yorumlar (56)

YILMAZ:

tırşıkcılar tırşıkcılar tırşıkcılar katiline aşık bir miler 1927 -1937 soy kırımı unutunuz chp ve kemalistlerin tırşıkcılıgını yapiyorsunuz biraz kürtlerden utanınız dönekler

4
48
yanıtYanıtla
O.GEMİCİ:

ALEVİ KARDEŞLERİMİZ; SİZE YEMİN EDERİM ALİ Yİ EN ÇOK SEVEN PARTİ AKP...VE RTE..SEVGİLERİMLE

41
10
yanıtYanıtla
Vatandas:

Zaten alevilerden Ihsanoglu tek destek bekleyen dahi ; Kemal KILICDAROGLU idi o da batladi. Bu adamin ne alevi olduguna ne de muhalefet olduguna inanmiyorum. Her hareketi ile AKP ye destek oluyor.

39
4
yanıtYanıtla
ALİ:

ALEVİ OLMAK AYRI BİŞEYMİ???

38
0
yanıtYanıtla
ERAY:

CHP-MHP BİRLEŞMEDE ÇOK HATA YAPTI ÇOK 10 AĞUSTOSDA İYİ TOKAT YİYECEKLER

30
5
yanıtYanıtla
CAN:

TC. DEVLETİN DE HALKIN YÜZDE 99 U HZ.ALİ İÇİN CANINI VERİRİDİ...ALİ Yİ SEVMEYEN KİMSE DE YOK...BU GRUP UN AYRICA KONUŞMASI YERSİZ

35
0
yanıtYanıtla
MRSL:

Doğru demişler. Adam dindar, şimdiki alevilerinse çoğu ateist :)) namaz yok oruç farklı zamanda onu da tutan yok. Kitap yok peygamber yok. bi ali diyolar o ali de göre bunları çarpar

11
21
yanıtYanıtla
ALEVİ:

BÖYLE YERSİZ BİR BİR TOPLANTI...OLMUŞ...AMAÇ NE

30
0
yanıtYanıtla
kartal bey:

ALEWİ ARKADAŞLARE SİZDE DEMİRTAŞI DESTEKLEYİN ALEVİ HAKLARINI EN ÇOK DEMİRTAŞ DESTEKLIYOR

25
4
yanıtYanıtla
İZZEDİN:

merak etmeyiniz alevi kardeşlerim kemal kılıcdaroglu kendi elile sizleri en iyi dindar musluman yapacak gece gündüz camilerde cıkmaz olursunuz

22
3
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title