Haberler

Central Park Tankeri ve Personeli Kaçırıldıktan Sonra Kurtarıldı

Güncelleme:

ADEN Körfezi Yemen açıklarında iletişimi kesilen ve kaçırıldığı ortaya çıkan Central Park şirketine ait tanker ve personel, 15 saatin ardından kurtarıldı. Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geminin alıkonmasının sona erdiği ve tüm personelin iyi olduğu belirtildi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Aden Körfezi'nde, içinde Türk mürettebatın da bulunduğu Liberya bayraklı M/V Central Park adlı ticari geminin imdat çağrısında bulunduğunu, USS Mason savaş gemisinin bölgeye intikal ederek silahlı 5 şüpheliyi yakaladığını duyurdu. Operasyon sırasında Yemenli Husilerin kontrolündeki bölgeden 2 balistik füze atıldığı, füzelerin USS Mason ve Central Park'ın 18 kilometre yakınlarına düştüğü bilgisi paylaşıldı.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, "USS Mason, korsanlıkla mücadele görev gücümüzden müttefik gemiler ve ilgili uçaklarla birlikte ticari gemi M/V CENTRAL PARK'ın saldırı altında olduklarına dair imdat çağrısına yanıt verdi. Olay yerine vardıklarında koalisyon unsurları geminin serbest bırakılmasını talep etti. Akabinde, silahlı 5 kişi gemiden indi ve küçük bir tekneyle kaçmaya çalıştı. USS Mason, saldırganları takip etmiş ve sonunda teslim olmalarını sağlamıştır. M/V CENTRAL PARK'ın mürettebatı güvendedir" denildi.

HUSİLER BÖLGEYE 2 BALİSTİK FÜZE ATTI

CENTCOM, ticari gemiye yönelik düzenlenen operasyon sırasında Yemenli Husilerin kontrolü altındaki bölgelerden 2 balistik füze atıldığını duyurdu. Açıklamada, "27 Kasım'da ise Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerden USS Mason ve CENTRAL PARK'ın konumuna doğru 2 balistik füze ateşlendi. Füzeler Aden Körfezi'nde gemilerden yaklaşık on deniz mili (18 kilometre) uzaklığa düşmüştür. Dwight D. Eisenhower uçak gemisi grubunun bir parçası olan USS Mason, füzelerin fırlatıldığı sırada M/V CENTRAL PARK imdat çağrısına verdiği yanıtı tamamlamak üzereydi. Bu olay sırasında her iki gemide de herhangi bir hasar ya da yaralanma bildirilmemiştir" ifadeleri kullanıldı.

15 SAAT SONRA KURTARILDILAR

Denizcilik Genel Müdürlüğü, gemideki personelin 15 saatin ardından kurtarıldığını ifade ederek, "Liberya bayraklı Central Park tankerinin, şirketi ve Türk mürettebatı ile AAKKM tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir" dedi.

Daha önce yapılan açıklamada ise "Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4'üncü Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.

HUSİLER, KARGO GEMİSİNE EL KOYMUŞTU

Yemenli Husiler, geçen hafta Kızıldeniz'de bir kargo gemisine el koyduğunu duyurmuştu. Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree, geminin İsrail'e ait olduğunu ifade etmişti. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, geminin İngiliz şirketine ait olduğunu ve Japon firma tarafından işletildiğini açıklamış, gemide İsrail vatandaşı kimsenin olmadığını vurgulamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Aden Körfezi Denizcilik Yemen Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title