Haberler

Bill Gates'in bahsettiği yeni salgının çiçek virüsü kaynaklı olabileceği iddia edildi

Güncelleme:

Bill Gates'in geçtiğimiz günlerde yaptığı "Yeni bir salgın daha yaşayacağız" çıkışı dünyada büyük yankı uyandırdı. Koronavirüs sürecinde yaptığı açıklamalarla gündemden hiç düşmeyen Gates'in bahsettiği yeni ölümcül virüsün çiçek virüsü olduğu iddia edildi. İki ay önce verdiği bir röportajda bu hastalıktan bahsettiği ortaya çıkan Gates'in gündeme getirdiği çiçek hastalığı yıllar önce dünya üzerinde ciddi sorunlara yol açmış ve aşılama sonrası ortadan kaybolmuştu.

2015 yılında dünyanın koronavirüs benzeri bir salgın ile karşı karşıya kalacağını söyleyen ve bu öngörüsü doğru çıkan Bill Gates, şimdi de koronavirüs sonrası dünyanın karşılaşacağı yeni virüs tehdidine dikkat çekti.

POTANSİYEL YENİ BİR PANDEMİ

CNBC'den Hadley Gamble'a konuşan Microsoft'un kurucu ortaklarından olan ve dünyanın en zengin isimlerinden biri olarak anılan Bill Gates, potansiyel yeni bir pandeminin muhtemelen koronavirüs ailesinden farklı bir patojenden kaynaklanacağını söyledi. Gates, "Bir salgın daha yaşayacağız. Bir dahaki sefere farklı bir patojen olacak" dedi. Dünyayı sarsan bu açıklama sonrası herkes yeni salgının nasıl bir virüsten kaynaklanabileceğini araştırmaya başladı.

BILL GATES İKİ AY ÖNCE İSMİNİ PAYLAŞMIŞTI

Bazı uzmanlar Bil Gates'in sözünü ettiği ölümcül virüsün çiçek virüsü olduğunu iddia ediyor. Çünkü Bill Gates bundan iki ay önce verdiği bir özel röportajda bu hastalığın ismini açıklamıştı. Gates, yaptığı açıklamada dünyanın çiçek hastalığı ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunmuştu.

YILLAR ÖNCE CİDDİ SORUNLARA YOL AÇMIŞTI

Bill Gates'in hisselerini devrettiği Gates Vakfı'nın son aylarda çiçek aşısı için ciddi yatırımlar yaptığına dikkat çekiliyor. Çiçek hastalığı yıllar önce dünya üzerinde ciddi sorunlara yol açmış ve yapılan aşılama sonrası dünya üzerinden kaybolmuş bir hastalıktı. Bazı sağlık kuruluşlarının çocuklarda okul çağında yapılan ve kolda iz bırakan çiçek aşısına alternatif MRNA çiçek aşısı üretmeye başladıkları iddia ediliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Koronavirüs Bill Gates Dünya Haberler

500

Yorumlar (7)

zırzop:

Adam microsoft sahibi değil, Dünya sağlık örgütü uzmanı sanki her virüste en önce bundan duyuluyor, düşünün artık bu hastalıkları kim piyasaya sürüyor

71
4
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Üretip büyüttüğün dünyaya yaydığın virüslerin altında kalıp gebermek nasibin olur inşallah.

58
1
yanıtYanıtla
ali can:

bi bitmediniz yaa adamın yeni kar marjı virüs oldu gitti

52
0
yanıtYanıtla
Mirbey Tulay:

dünyada sayısı belli zenginler var en fazla 500 zengin hepsini öldürsek emin olun ki dünyada ne fakir ne yoksul ne aç ne hasta kalır bundan emin olabilirsiniz..

44
4
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Ekonomik olarak kazanç kapısı olarak görüldüğünde böyle bir virüsü dünyaya salabilirler. Korona aşısı ve bunu kazanca çevirenler bunun hesabını da yapmışlardır. Önce virüsü dünyaya gönder sonra aşıyı üret sat ve para kazan.

45
1
yanıtYanıtla
Özgür Arıca:

En büyük virüs kendisi bunu herkes biliyorda bu adam bilişim sektörü yetmedi.ne zaman sağlıkçı oldu bunu neden dinliyorlar ... Adamın işi virüs salıp antivirüs programı ile para kazanmak bir benzerini sağlık sektöründe yapıyor ...

27
0
yanıtYanıtla
İzzettin Bulut:

Beni TV ye çıkarın mevcutta ki siyasetçilerin hepsini getirin ben size yalanlarını tek tek sıralıyayım.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title